Alkuun otin tämän dieettiurakan aika kevyesti. Paino kun näytti putoavan hissukseen ihan itsestäänkin. Kaupan sovituskopissa löysin kuitenkin iljettävän vatsamakkaran, jonka on lähdettävä ja äkkiä! Kutsun siis vanhan ystäväni karppauksen avuksi!

Minä olen paininut ylipainon kanssa oikeastaan koko aikuisikäni. Luulin oikeastaan ylipainon jo selättäneen minut, kunnes keksin kokeilla karppausta. Sain teinin ollessani 20-vuotias, siitä alkoi lihoaminen. Kun joitakin vuosia sen jälkeen kävin sekundäärilapsettomuuden takia lääkärissä, löytyi painonnousuun syypää: kilpirauhasen vajaatoiminta. Lääkettä määrättiin kuitenkin alakanttiin ja lihominen jatkui. Ja vaikka lääkitystä pikkuhiljaa nostettiin, ei se korjannut tapahtunutta tuhoa. Yritin kyllä laihduttaa moneen otteeseen mutta kaikissa laihdutuskuureissa tuntui olevan jompikumpi seuraavista isoista puutteista: a.) siihen kuului runsaasti liikuntaa (yök!) tai b.) se kielsi juuston syömisen (voin elää ilman karkkeja ja sipsejä mutta en ilman juustoa!).

Sitten kuulin karppauksesta. Saisin syödä niin paljon juustoa, kuin haluan, kunhan luopuisin sokerista, viljoista ja perunasta. Piece of cake! Ensimmäisten kolmen kuukauden aikana laihduin 6 kiloa kuussa ja puolen vuoden kohdalla olin pudottanut 23 kiloa. Aloin syömään taas normaalisti ja painoi pysyikin kivasti suhtkoht hyvissä lukemissa kunnes tulin raskaaksi. Keräsin kaikki kilot ja vähän lisääkin takaisin!

Nyt siis aloitin karppaamisen uudestaan mutta ihan ketoosiin en tällä kertaa tähtää, vaan saatan syödä hapankorppuja tai hedelmän saadakseni vähän hiilareita, ettei maidon tulo ehdy kesken imetyksen. Lisäksi päätin pitää lauantaisin karkkipäivän. Sellaista en itselleni suonut edellisen karppauksen aikana.

Tässä siis ruokapäiväkirjani viimeiseltä viikolta pääruokien osalta:

Keskiviikko - heti metsään:

Käydessäni mummolla onnistuin kieltäytymään pullasta kahvin kanssa mutta mummo antoi minulle mukaan ison rasian porkkanaraastetta. Vaikka porkkanassa on kamalasti hiilihydraatteja, päätin tehdä raasteesta pihvejä. Lisäsin purkin kermaa, kananmunan, (korppujauhot jätin sentään pois), sipulia, valkosipulia, jalapenoa, reilusti juustoa ja mausteita. Pihveistä tuli ihan tautisen hyviä!

IMG_9397-normal.jpg

Ehkä pihvin tai parin syöminen ei olisi haitannut karppausta mutta oliko pakko syödä kaikki yhdeksän? 

Torstai - keittopäivä (ilman pannaria):

Minä en oikeastaan pidä keitoista. Paitsi tomaattikeitosta! Se on niin hyvää!

IMG_9399-normal.jpg

Paistoin öljyssä kattilan pohjalla sipulia ja valkosipulia. Lisäsin 5dl vettä ja siihen kasvisliemikuution. Sitten purkin tomaattimurskaa ja mausteet ja kun sekin kiehui, purkin smetanaa (yleensä lisään ruokakermaa). Nam!

Perjantai - uunimunakas, laiskan naisen keitoksia:

Sen puolen vuoden ajan, kun karppasin tosissani, uunimunakas oli pääasiallinen ravintoni. Tähän saa toki kivasti vaihtelua vaihtamalla täytteet. Minä en jaksa seisoa pannun vieressä odottamassa munakkaan kypsymistä, joten valmistan sen uunissa.

IMG_9404-normal.jpg

Pilkon täytteet leivinpaperin päälle. Rikon munien rakenteen korkeassa lasissa, sekoitan niihin tilkan maitoa ja kaadan litkun täytteiden päälle. Pintaan vaan pizzamaustetta ja pippuria ja hetkeksi 250 asteeseen uuniin. Nopeasti valmista!

Lauantai - karkkipäivä:

Karkkipäivän kunniaksi olin valmistanut täytettyjä suklaamunia. Täytteessä on 100g sitruunatuorejuustoa, desi kermaa vaahdotettuna, 1/2 dl sokeria, 1tl vaniljasokeria ja puoli purkkia Semperin mangososetta. Keltuaisena toimii sitten purkin toinen puoli. Tällä täyttää kuusi isoa (My Little Pony, Transformers) munaa, Transformers munien lelut ovat tyhmiä! Luulin saavani jonkun kivan koottvavan Autobotin tai Decepticonin mutta sainkin mitälie tarroja ja b-luokan avaimenperän... Tuohon hintaan saisi saada jo laadukkaan yllärinkin. Toista se oli ennenvanhaan...

IMG_9409-normal.jpg

Jos teen näitä toiste, täytän kyllä pienemmät munat! Oli melko äkkimakeaa meinaan, vaikka mukavan keväinen maku olikin. Toki koko täytteenhän voisi miettiä uusiksi, hmm...

IMG_9411-normal.jpg

Aamukahvin nautin mun -15kg Haisuli-mukista.

Käytiinköhän me Buffassa syömässä salaattia lauantaina? En minä ainakaan pelkkää suklaata vetänyt... :D

 

Sunnuntai - herkkuruokaa:

Kukkakaaligratiinia, nam! Tosin gratiinikastikkeesta tulee vähän laihan oloista ilman jauhoja. Mutta juustoa ja kukkakaalia hei, hyvää se on silti!

IMG_9421-normal.jpg

 

Maanantai - päästäänkö taas iltapäivälehtiin?:

Viimeksi, kun kerroin blogissa tehneeni avokadopastasta kesäkurpitsavesion, samainen ohje pompsahti iltasanomiin (vai -lehteen) kolmen päivän päästä. Mahtaako toimittaja lukea blogiani? :)

No tämä on ihan perus kesäkupitsa"pastaa" tomaattikastikkeella ja vuohenjuustolla, mutta tuunasin sen seuraksi muutaman keitetyn kananmunan, että proteiinipuoli on hoidossa...

 IMG_9452-normal.jpg

 

Tiistai - pizzaper...tiistai?:

Yksi ehdottomia lempiruokiani on pizza. Ensimmäisellä karppauskierroksella harmittelin sen poisjättämistä kunnes ystäväni kertoi, miten tehdä karppipohja. Juustoraastetta, kananmuna ja maitorahkaa haarukalla sekaisin ja uuninpellille. Pohja uuniin siksi aikaa, kun pilkkoo muut täytteet ja valmistaa tomaattikastikkeen. Ja uusi paisto täytteiden kanssa. Ei ihan turkkilainen pizza mutta kelpaa!

IMG_9477-normal.jpg

Tätä nyt ei kannata ihan joka päivä syödä, sen verran paljon siinä on juustoa. Olen kyllä kerran kokeeksi syönyt tätä viikon. Paino ei laskenut. Mutta eipä noussutkaan.

Parhaat pizzatäytteet ovat tietysti jalapeno, sipuli, aurajuusto, ananas ja valkosipuli. Sellaisen tilaisin pizzeriassa. Harmillisesti jalapenot olivat nyt kuitenkin loppu. Ananas kuuluu pizzaani, vaikkei ihan karppi olisikaan!

 

Semmoinen viikko takana. Näkyyköhän vaa'an lukemassa muutosta?

xoxo,

minä