Messuilta piti tosiaan juosta laivalla, enkä lainkaan ehtinyt tekemään jouluostosia, mikä oli yhtenä tavoitteena. Niinpä yritin napsia kuvia kaikesta, mikä kiiltää, ohi juostessa.

h1.jpg

h2.jpg

h4.jpg

Tuossa viimeisessä liikkeessä kipaisin kyllä sisälläkin, koska huomasin ikkunassa tähtianiksia 20kr/kauha. Ostin kaksi kauhallista ja voin pahoin loppumatkan, kun se määrä tähtianiksia haisi voimakkaasti yskänlääkkeelle! Ja 7 elevenissä ehti sen verran pysähtymään, että sain kookospallon.

h3.jpg

Sitten vaan juoksujalkaa laivalle...

h5.jpg

Paluumatka osui itsenäisyyspäivään, joka meidän perheessä on ollut kunnon juhla. Aamu aloitetaan jumalanpalveluksella ja illalla syödään gaalaillallinen tai noutopöytä ja katsotaan linnanjuhlia.Mutta nyt oltiinkin sitten laivalla...

Poikaystävä tarjosi skumpat ravintolassa.

h6.jpg

Ja illallisen. Joskin ainoat kasvisvaihtoehdot olivat merileväburgeri (siis mikä?) ja pizza, joten mitenkään perisuomalainen itsenäisyyspäivämättö ei ollut.

i.jpg

h8.jpg

Teini ei lähtenyt koko illalliselle. Ei tehnyt mieli. Vatsatauti teki jo tulojaan. Teinilähän se meni niin rajuksi, että loputa jouduimme viemään hänet tiputukseen.

Ruoan jäkeen menimme Tax Freehen, jossa oli niin paljon porukaa, että alkoi ahdistaa. Jätimme oikaystävän kassajonoon ja karkasimme taaperon kanssa eikkihuoneeseen. Sielä vamistauduttiin linnanjuhiin ja pukeuduttiin hattuihin ja puuhkiin. "Minkävärisen puuhkan sinä hauat?" kysyi leikkitäti taaperolta. Sanoin, ettei taapero vielä paljon puhu, anna vaan joku. Jälkikäteen mietittynä olisi pitänyt sanoa, että mikä tahansa paitsi oranssi...

h9.jpg

Lapsijoukko lähti humppaklubille laulamaan maammelaulua. Mutta meidän taaperopa ei koskaan tee niin kuin käsketään, vaan paineli suoraan lavalle ja kiersi screeniä, josta näytettiin linnanjuhlia, asusteissaan. Kylä hävetti. Mutta joku mamma tuli kyllä minulle jälkikäteen sanomaan, että teidän lapsi oli paras osa koko iltaa...

h10.jpg

Hatusta ja puuhkasta luopuminen sai taaperon kyyneliin, mutta siitä sevittiin ja jatkettiin sekoilua tanssilattialla.

h11.jpg

Ja sitten tyytyväisinä nukkumaan. Minähän sitten heräsin vatsatautiin ja kun ehdin vessasta ulos, teini alkoi osentaa. Yöunet olivat taas aikalailla siinä. Lähdimme taaperon kanssa tarkastamaan, että tällä kertaa olimme ajallaan saapumassa satamaan - ja olimmehan me!

h12.jpg

Kotiin mentiin Prisman kautta. Olin nimittäin päättänyt edes minikoossa juhlistaa itsenäisyyspäivää ja katsoa linnanjuhlat Yle Areenasta.

h14.jpg

h15.jpg

Kylmässä oli pullo kuohuaa, jonka sain Saksan tuliaisina vanhemmiltani heinäkuussa. Sanoin, että juon sen vasta, kun taaperon trombosyytit ovat nousseet yli viiteenkymmeneen - ja edellisviikolla arvo oli 58 (ja sitten ylimääräisellä käynnillä 61), mutta poikaystävä oi vasta nyt sen jälkeen kotona, joten kilistimme taaperolle ja itsenäisyydelle!

h13.jpg

Nyttemmin taaperon trompparit ovat ylittäneet 270 ja seuranta on lopetettu. tyttö on parantunut! Skåål! 5 kuukautta siinä meni ja usko meinasi loppua mutta orjasi se kroppa itsestään tilanteen kuitenkin!

Kiitollisena...

xoxo,

minä