Ongelma 1: Haiseva ongelma

Mihin laittaa vaipat? Aiemmin meillä käveltiin keittiöön viemään vaippa roskiin. Jossakin vaiheessa sitä unohti jonkun vaipan hoitopöydälle tai sen taakse ikkunalaudalle ja sitten niitä saattoi olla kolme tai neljäkin pinossa siinä. Oli saatava roskis vauvan huoneeseen.

Mutta minähän en tyylilleni uskollisena kelpuuttaisi ihan mitä tahansa pönttöä. Alkuperäinen haaveeni oli peltinen postilaatikko. Siinä olisi voinut sitten lähettää haisevia terveisiä. Löysinkin ihan täydellisen näköisen postilaatikon, kun kävimme Naantalissa Living Deauvillessa. Mutta se ei ollut täydellisen kokoinen, vaan ihan pikkuinen, postikortteja ja pieniä kirjekuoria vetävä. Voi harmi. Googletin, minkä jaksoin, mutta en löytänyt haluamaani. Poikaystävä alkoi painostaa, että joku ratkaisu pitäisi tehdä, joten hätäratkaisuna hankin Ikeasta tämän valkoisen peltitynnyrin. Kotiin tullessa yritin kasata sitä mutta en kuollaksenikaan keksinyt, miten kahvat siihen tulee asentaa. Poikaystävä totesi, että kanteen kuuluvia kahvoja oli kaksi ja kylkeen tulevia yksi. Mahdotonta niistä olisi kokonaista tynnyriä saada! Joten yritin ensin soittaa Vantaan tavarataloon. Roikuttuani puoli tuntia jonossa huomasin nettisivuilla asiakaspalveluchatin. Nopeamman vastauksen toivossa vaihdoin siihen. Vastaus tulikin pian mutta huolimatta siitä, että tuote oli selkeästi viallinen, minulla olisi pitänyt olla ostoksestani kuitti. Eihän minulla ollut! Ostin kuitenkin vain roskatynnyrin ja valokuva-albumin. En ajatellut, että niiden kanssa tulisi ongelmia!

ikea-normal.jpg

Onnekseni olin maksanut Ikean hei-kortilla. Sieltä laskuni saataisiin, jos tietäisin tarkan ostopäivämäärän ja laskun summan sekä korttini 4 viimeistä numeroa. Numerot ja päivämäärä olivat helpot ja summankin sai laskettua, kun etsi netistä ostosteni hinnat. Hetken säikähdin, että olin ostanut jostain epämääräisestä tarjouksesta shamppanjalaseja, enkä muistanut niiden hintaa, mutta sitten onnekseni muistin, että meidän äitihän ne lasit maksoikin. Saisin kuin saisinkin kahvani. Kuulemma reilu viikko menisi mutta kahvat kolahtivat postiluukusta jo seuraavana arkipäivänä. Kahvoja tuli kaksi. Toinen oli aivan erilainen, eikä minulla ole aavistustakaan, mihin tuo mysteerikahva kuuluu. Ei ainakaan tällaiseen koriin...

No nyt meillä on vaipparoskis:

Fotor0311121633-normal.jpg


Ongelma 2: Mustekalaäiti

Välillä tuntuu, että pitäisi olla kahdeksan kättä, jotta saisi mitään tehtyä. Vauva on hyvin huomionkipeä ja viihtyy sylissä ja vain sylissä. Ja siinäkin vain pystyasennossa. Tästä tulee ongelma silloin, kun pitäisi päästä käymään vessassa, suihkussa tai laittaa ruokaa. Lisäpari käsiä minulla on silloin, kun iso tyttö on kotona. Mutta hän asuu täällä vain joka toinen viikko. Ja iltaisin isi hoitaa tietysti prinsessaansa (minä en kuulemma enää ole maailman ihanin :D ) mutta kun isukin työmatka on niin pitkä, niitä tunteja ei montaa vuorokauteen mahdu. Ja päivälläkin olisi kiva syödä. Ja käydä vessassa.

Minä en ostanut sitteriä, koska en kokenut sitä tarpeelliseksi ennen tytön syntymää. Isolla tytöllä oli joku lainasitteri vauva-aikanaan mutta en muista, että se olisi ollut paljonkaan käytössä. Hän kun viihtyi myös leikkimatolla lattialla. Tämä neiti ei! Joten sitteri oli ostettava.

Löysin vahingossa jonkun blogin kautta PikkuVaniljan nettisivut (http://www.pikkuvanilja.fi/) ja 10% alennuskoodin. Sieltä löytyikin täydellisen värinen sitteri (minä kun en tosiaan voi sietää kirkkaita värejä... ainakaan lastenhuoneessa). Kun sitterin kuvauksessa vielä luvattiin näin, oli tilaus tehtävä:

"Tämä sitteri on täydellinen leikkimiseen ja nukkumiseen, vauvat todella rakastavat sitä! Pehmeänväriseen sitteriin kuuluu lelukaari, 3 leluhahmoa, pehmustetut valjaat ja neljä laadukkaalla äänellä varustettua kehtolaulua. Sitterissä on myös värinätoiminto, joka rauhoittaa pienokaistasi, ja värinää on mahdollisuus säätää. Tämä on monessa perheessä ollut suuri apu levottomalle tai vatsavaivoista kärsivälle vauvalle. Capella-sitteri reagoi vauvan omiin pieniin liikkeisiin hytkymällä, mikä kehittää vauvan aisteja. Mamas&Papas Capella sitterissä on ylellisen muhkeat pehmusteet ja päälliset ovat irrotettavissa pesua varten. Mamas&Papas Capella Stars -sitteri on kestävä, laadukas ja vauvat rauhoittuvat siinä erinomaisesti!"

Vielä en ole kyllä keksinyt, miten värinää voi säätää muuten kuin on/off-asentoon... mutta enpä toisaalta ole lukenut käyttöohjettakaan... tai kokenut tarvetta säätöön. Bea pitää kovin musiikista ja ainakin yksi näistä sävelmistä tuo minulle (ja teinille) mieleen keskiaikaisen musiikin. Sitterissä viihdytään kyllä, jos ei nyt nälkä ole. Nytkin pikkuihme nukkuu siinä tuossa vieressä.

Tässä vähän kuvaa sitteristä ja käyttäjästä:

Fotor0311122617-normal.jpg

Neiti näyttää tuossa oikean yläkulman kuvassa ihan minulta vauvana. Harmi kun minulla ei ole tämän parempaa kuvaa itsestäni todistusaineistoksi mutta nuo silmäpussit on niin multa perityt:

BeFunky_nimet%C3%B6n3.jpg-normal.jpg


Ongelmista ja niiden ratkaisuista puheen ollen... Tietääkö kukaan, mikä on se Rojua, rojua ohjelman väli-inserteissä näkyvä sininen bambi? Minä haluan sellaisen. Ollaan poikaystävän kanssa koitettua etsiä internet puhki mutta webbi ei tunnu tuntevan moista elukkaa...

Seuraavia pulmia ratkomaan, morjens!

xoxo,

minä