Olipa kerran kesä. Sunnuntaisin postiluukusta kolahti aina asuntosanomat. Joskus sen sivuilla oli omakin asunto, olihan se ollut myynnissä jo melkein vuoden. Ei niin, että minä olisin halunnut mihinkään muuttaa... mutta kun poikaystävä halusi. Aluksi vastustin, mutta kun löytyi sellainen talo, jonka minäkin olisin kelpuuttanut, asunto oli laitettu myyntiin. Se talo kuitenkin myytiin ja meidän asunnostamme ei ollut kukaan edes kiinnostunut. Niinpä siis eräänä sunnuntaina kesällä.

Minä: "Mitäpä, jos me ostettaisiin taon sijasta siirtolapuutarhamökki. Tässä lehdessä olisi pari vaihtoehtoa, ei tarvisi ottaa paljon lisää lainaa ja minä saisin edelleen asua keskustassa?"

Huikkasin vielä, että on siellä tulossa näyttö siinä sun ihailemassa aivan liian kalliista talostakin. Poikaystävä ei erityisemmin innostunut siirtolamökistä mutta meni taas ties monettako kertaa katsomaan kuvia siitä kalliista talosta.

Poikaystävä: "Täällä muuten lukee, että tarjoa osaketta vaihdossa."

Minä: "No ei ne varmaan halua sellaista, jossa on just putkiremontti tulossa..."

Mutta koska meillä ei ollut sinä päivänä muutakaan tekemistä päätimme mennä katsomaan taloa näyttöön. Olimme ainoat paikalla ja talo oli kyllä kiva, olihan se pakko myöntää ja se oli asuinalueella, josta pidin. Tai lähinnä pidin matkasta sinne, tie kiertää kaunista merenrantaa, maisemat ovat huimaavat! Kiinteistönvälittäjä kyseli, mitä olimme mieltä. Arasti siinä sitten sanoimme, että meidän pitäisi kyllä ensin päästä omasta asunnosta eroon. Hän se sitten ehdotti, että tarjoaisimme omaamme vaihdossa. Hän voisi tulla katsomaan, kävisikö asuntomme tuon toisen perheen tarpeisiin. Ajattelin, että ihan sama, ei niitä kauppoja kuitenkaan syntyisi, oli se tulossa oleva putkiremppa ja muutenkin asuntomme oli aika kehnossa kunnossa, oli ne eksän liimalistaviritelmät ja maalaamaton eteinen, kumman värinen makkari ja karmea muovimatto keittiössä. 

Kiinteistönvälittäjä kävi ja soitti pian, että tuo myyjäperhe haluaisi tehdä tarjouksen meidän asunnostamme! Mitä ihmettä!?!

Poikaystävä innostui niin kovin, että minun piti heti soittaa pankkiin ja kysyä, saisimmeko lisää lainaa. Pankkitäti päivitteli kovasti kamalaa lainasummaa ja kuulosti siltä, että kaupat kaatuisivat siihen. Viikon päästä tuli kuitenkin soitto, että laina onnistuisi. Poikaystävä soitti kiinteistönvälittäjälle ja ehdotti vähän meille edullisempaa diiliä, tarkoitus oli vasta alustavasti vähän neuvotella mutta ilmeisesti hän tuli tehneeksi ihan oikean tarjouksen. Ja niin sitä sitten mentiin. Me saimme jo silloin avaimet tulevaan taloomme, että saisimme alkaa muuttamaan tavaroitamme sinne. Minua kyllä edelleen jännitti, että kauppa peruuntuisi jostakin syystä. Ja kyllä se läheltä käyttikin, kun pankkitätimme oli laskenut kaikki summat ihan väärin. Onneksi lainalupaus kuitenkin riitti.

Tässä siis ensivilkaisu taloon ennen tavaroiden kantamista kynnyksen yli...

Talo on Muuramen 1,5-kerroksinen valmistalo, etupiha on täysin tekemättä, kuten kuvasta näkyy.a20.jpg

Piha (vuokratontti) on iso ja silkkaa viidakkoa, epätasainen kuin mikä. Siinä työsarkaa ensi kesäksi. Pihalla oli mökki meidän kaneja varten. Ikävä kyllä nuorempi meidän kaneistamme kuoli vain muutamaa viikkoa sen jälkeen, kun pääsimme muuttamaan. Se ilmeisesti söi itsensä hengiltä, kun tuoretta olikin yht'äkkiä kamalasti tarjolla. Tuo jäljelle jäänyt kanivanhus on jo 8,5-vuotias ja sillä on iso kasvain jalassaan. Saa nähdä, kuinka kauan tuosta kaninkopista on meille hyötyä.

a23.jpg

Alakerrassa on yhdistetty keittiö/ruokailuhuone/olohuone.Tässä se olkkarin puolelta katsottuna.

a2.jpg

a3.jpg

a5.jpg

Talossa on sähköliesi, joten sellaisen käyttöä olen tässä viime viikkoina harjoitellut, kun viimein usean kuukauden asumisen jälkeen saimme ostettua kaasua. Sitä ennen syötiin uunissa lämmitettäviä eineksiä. Tuli kerättyä aika paljon painoakin sinä aikana, niinpä nyt karppaan ahkerasti. 

Alhaalla on myös 4 "makuu"huonetta. Master bedroom:

a1.jpg

Noiden ovien takana työhuone:

a4.jpg

Pukeutumishuoneeni:

a7.jpg

Ja poikaystävän oma huone, jonka sisustukseen minä en saa puuttua:

a9.jpg

Lisäksi alakerrassa on kodinhoitohuone:

a8.jpg

a10.jpg

...kylpyhuone/WC

a11.jpg

...sauna

a12.jpg

En yhtään tajua, miksi meidän saunassa ei ole lauteita vaan niiden tilalla jakkarat. Ainoa järkevä selitys noille on mielestäni se, että toiselle puolelle saa taaperon ammeen, kun jakkarat siirtää syrjään.

Ja vielä toinen vessa:

a19.jpg

... ja aula:

a13.jpg

b1.jpg

Millähän tuon koirankopin saisi piiloon? Harry Potterin oven ylle oli jätetty mietelause, joka toimisi kyllä muuten mutta mehän ei olla naimisissa:

a6.jpg

Jouduin siis hävittämään sen. Sen sijaan keittiössä ollut metallikyltti, jossa kerrotaan, että A balanced diet is chocolate in both hands, sai jäädä.

Mutta mennäänpä yläkertaan...

a15.jpg

Ylhäällä on kaksi noin samankokoista makuuhuonetta, josta toinen oli ostohetkellä jaettuna kahteen. Ostaessa luvattiin, että seinän purkamisesta ei jäisi muita jälkiä, kuin muutama huomaamaton reikä laminaattiin.

Tässä kokonainen huone, josta tuli taaperon huone:

a16.jpg

ja tuolla yläkerran aulan takana on siis teinin huone odottamassa valmistumistaan.

a17.jpg

Ylhäällä on lisäksi pieniä komeroita ja kolmas WC - pöntön  kansi äkkiä vaihton!

a18.jpg

Tällainen on siis meidän uusi pappila! Blogin päivittäminen on ollut vähän jäissä, kun muutto ja kaikki siihen liittyvä on vienyt mehut... mutta nythän tätä sisustettavaa riittää!

xoxo,

minä