Tässäpä tulee taas pilkullinen maisemapäivitys Heidelbergistä...

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

g4.jpg

Vanhalta sillalta suuntasimme kohti linnaa, mutta bongasin matkalla kirkon ja kysyin vanhemmiltani, voisinko piipahtaa sisällä. Sehän sopi mutta muu perhe jäi penkille odottelemaan.

Niinpä piipahdin Heiliggeistkirchessä. Itse kirkon sisätiloissa ei ollut paljon nähtävää paitsi kiva esirukousseinä, jonne kävin rustaamassa rukouksen suomeksi ja  englanniksi ystäväni pojan puolesta. Olisin pyytänyt rukousta omankin lapseni puolesta, jos olisin silloin tajunnut, että hän on vakavasti sairas.

Kirkko oli protestanttiseen tapaan melko pelkistetty mutta se, mikä minua siinä häiritsi, oli modernit lyijylasi-ikkunat goottirungossa. Niissä oli muun muassa valokuvia joistain ihmisistä ja kummallisia kollaaseja, minusta ne eivät sopineet kirkon henkeen.

g5.jpg

Kirkkoon oli ilmainen sisäänpääsy (niinkuin kuuluukin - IMO), mutta torniin kiipeämisestä veloitettiin 2 euroa. Mielelläni sen maksoin ja mietin jaksaisivatkohan muut odottaa minua sillä aikaa, kun kapuaisin torniin. Näkymä tornista oli ehdottomasti vaivan arvoinen, vaikka jalkani tärisivät sen jälkeen koko päivän. Pitäisiköhän urheilla?

g6.jpg

g9.jpg

g11.jpg

Näkyipä sieltä se silatkin, jolla aiemmin olimme olleet:

g10.jpg

Ääni kantoi sieltä tornista sen verran hyvin, että kun huhuilin taaperoa nimeltä vanhempani kääntyivät vilkuttamaan.

g7.jpg

g8.jpgTaaperokin vilkutti, vaikken ole ollenkaan varma, tajusiko se, missä olen.

Alas kiivettyä perhe oli vielä paikoillaan ja olimme valmiit jatkamaan yhdessä matkaa!

g12.jpg

g13.jpg

Kohti uusia seikkailuja!

xoxo,

minä