En tiedä siitä, mutta käveltyäni kaupungin halki ja päästyäni viideltä aamulla nukkumaan, päivä alkoi aivan liian aikaisin. Äiti ja isä odottivat liikkeiden aukeamista Heidelbergissä ennen saapumista meidän luoksemme, sillä äiti oli bongannut NoaNoan liikkeessä hameen, joka oli jäänyt kummittelemaan. Taapero sai siltä reissulta tuliaisiksi samaisesta liikkeestä tämän pupulampun, jonka ostamista olin pähkäillyt edellisenä päivänä. Hintaa taisi olla 8 euroa.

matka4.jpg

matka5.jpg

Taaperon nenä alkoi vuotaa vertaa aamiaispöydässä. Ehkä olette huomanneet ison mustelman taaperon otsassa kaikissa reissukuvissa. Kävimme sen takia lääkärissä ennen lähtöä mutta pääsimme vain hoitajalle asti, joka lupasi, että kolhusta huolimatta meidän olisi turvallista matkustaa. Reissun aikana taapero oli saanut yhä enenevässä määrin mustelmia myös sellaisiin paikkoihin, joihin ei oikein ollut voinut kolhia itseään. Lisäksi jaloissa ja rinnoissa oli pieniä verenpurkaumia, vähän niin kuin katkenneita verisuonia. Nyt kun nenä vielä vuosi verta, olin ihan varma, että lapsi tekee kuolemaa ja itkin aamiaispöydässä, että tahdon kotiin viemään lapsen sairaalaan. Äitini, jka yleensä maalailee piruja seinälle, onnistui nyt yllättävän vakuuttavasti lohduttelemaan minua!

Sitten alkoi riita siitä, mitä tehtäisiin. Siskon ja teinin suunnitelmissa oli ollut mennä kiipeilemään mutta päivä oli ehtinyt niin pitkälle, ettei sinne ollut järkeä enää lähteä ja he osoittivat mieltään siitä. Minä ja äiti olisimme halunneet palata Luisenparkiin tutkimaan puiston loppuun mutta edellä mainitut neidit eivät halunneet lähteä. Teini tahtoi sitten shoppaamaan. Joten menimme Heidelbergiin... taas!

Tein viel viimeiset kosmetiikkaostot dm:stä. Hiuksista oli nimittäin kiilto karissut reissun aikana. Tehohoidot maksoivat 90 senttiä kappaleelta. En osannut päättää, mikä hiusteni perimmäinen ongelma oli, joten otin kokeeksi vähän joka väriä.

matka1.jpg

Äiti oli käynyt samassa liikkeessä hankkimassa minulle punaisen värisuojashampoon. En edes tiennyt moista olevan, hopeashampoosta, jolla blondit pesevät hiuksiaan, olen kyllä kuullut!

matka2.jpg

Sain myös vinkin, että Saturn-elektroniikkaliikkeessä myytiin makusiirappeja parilla eurolla. Maksoivat muistaakseni 1,99/pullo, joten hamsteroin niitä mukaani niin paljon kuin uskoin pystyväni matkalaukkuun sullomaan. Itsehän en tietysti karppaukseltani voisi siirappeja syödä mutta muille... ja onneksi löytyi Light-vaniljasiirappi (taisi olla muitakin light-makuja). Todellisuudessa reissun jälkeen en ole ollenkaan saanut itseäni palautettua ruotuun ja syön, mitä sattuu.

matka3.jpg

Näistä on Monin-verroin iloa, get it? :D

Löytyi taas käyttöä Virosta raahatulle drinks-boksillekin, nyt kun siinä ei enää säilötä tuttipulloja.

dinks.jpg

Aiemmin olen harrastanut Nicholas Vahen siirappeja mutta niiden hinta on viisinkertainen näihin verrattuna.

Niinpä sitten kiertelimme kaupunkia ja menimme syömään.y1.jpg

y2.jpg

Iskä tilasi potkaa (yök), minun piti kokeilla flammkuchenia, kun äiti oli sitä koko matkan hehkuttanut. Ja tässä se on.

y5.jpg

Kaunis katsella mutta maistuu mauttomalle pizzalle. Joku unohti tomaattikastikkeen... ;)

Ostin laukunkin, hajosi parin käytön jälkeen ja Lidlistä olisi kuulemma saanut halvemmalla samanlaisia.

y4.jpg

Tämä päivä oli turhin reissupäivä. Ruoan jälkeen palasimme siskon luokse käydäksemme nukkumaan. Muut tytöt menivät makuuhuoneeseen ja minä vessaan. Vessassa ollessani kuului armoton pamaus ja sen jälkeen lasin helinää. Juoksin suoraan pöntöltä katsomaan, oliko taapero saanut jonkun hyllyn päähänsä. Tytöt olivat kuitenkin kunnossa, joten jatkoin äänen lähteen metsästämistä. Keittiössä kohtasin tämän näyn:

y6.jpg

Olisi pitänyt oikeastaan ottaa videota, sillä tästä kuvasta ei välity se, että luukunsirpaleet sihisivät ja hyppivät lattialla ja jatkovat ko. toimintaa velä tunteja tapahtuneen jälkeen ämpäissä, johon ne siivottiin. Ensin luulin, että uuni oli jäänyt päälle aamiaisella, kun lämmitimme pakastepizzaa. Uuni oli kuitenkin kylmä ja selkeästi sammuksissa. Ilmeisesti järjetön helle oli saanut siihen jonkin jännityksen aikaan. Meidän porukoiden navigaattorihan lakkasi myös toimimasta helteestä johtuen.

Ehkä Saksa ei ole paska maa, mutta päivä oli jokseenkin syvältä. Ei tullut sellaista viimeisen illan haikeutta...

xoxo,

minä