a1.jpg

Joulu alkoi niin, että heräsin keittämään riisipuuroa ja katsomaan Joulupukin kuumaa linjaa. Eli niin kuin aina ennenkin. Eikä poikkeusta tullut siinäkään, että joulupuuro paloi taas kerran pohjaan.Sen sijaan joulusaunaan pääsi tänä vuonna omaan saunaan. Ensimmäiset kuukaudet meillä toimi löylykiuluna muovinen pesuvati ja löylyä heitettiin soppakauhalla mutta sain poikaystävältä etukäteiseksi joululahjaksi kiulun ja kauhan. Joulusaunaa varten hommattiin vielä vasta. Löylyistä tuli kyllä jotenkin tukalat, joten aattona saunassa ei viihdytty kovin pitkään. Paremmat löylyt sai joulupäivän iltana - ja sama vastakin toimi vielä. Puuro sen sijaan oli hyvää, vaikka paloikin pohjaan!

Kotiin toin havuja, Cordoba-vaasiin männynhavuja...

a12.jpg

a13.jpg

Ja RM:n viinietikkapulloon kuusen.

a14.jpg

Muuhun tuosta pullosta ei olekaan, sillä etikka tai öljy jostain syystä saostuu siellä, eikä sitä saa millään kuivattua pesun jälkeen, kosteus ei vain tule ulos pullosta. Siinä on siis RM-tuote, jonka ostamista en suosittele! 

Havuista puheen ollen, koristelimme taaperon kanssa kuusen aattoaamuna mutta en löytänyt kynttiläsarjaa mistään, joten kuusemme jäi ilman valoja. Vanhempieni luona oli sitten onneksi loistava kuusi.

Kotona katsottiin vielä joulurauhanjulistus ennen siirtymistä vanhempieni luokse.

a2.jpg

Joulupöydästä en tainnut saada kuvaa laisinkaan, minulla oli niin kiire mättää kaikkea suuhuni. Äiti ja isä olivat taas ylittäneet itsensä (paitsi, että jonkin ruoan mukana söin vahingossa sitruunan kuorineen...)!

a4.jpg

a5.jpg


Ruoan jälkeen sitten odoteltiin pukkia. Ensimmäistä kertaa vuosiin meillä oli ostopukki. Yleensä meidän isi tai veljeni on tuo punanuttu.

a7.jpg

Taapero ei ujostellut pukkia enää sen jälkeen, kun tajusi, että pukilta saa lahjoja. Ja niitä tulikin sitten niin paljon, ettei kaikkia meinannut jaksaa edes avata...

a9.jpg

Muumit ja Star Wars olivat kantavia teemoja taaperon joulussa...

a8.jpg

Mutta hän innostui kovasti myös pehmeistä paketeista. Hessu-kummi oli ommellut aivan ihanat kokin varusteet taaperon leikkikeittiöön. Me emme vaan saaneet auttaa kokinhatun pukemisessa, vaan hän veti sen itse päähänsä.

a10.jpg

Ja paketista paljastunutta valkoista paitaa taapero alkoi heti pukemaan päällensä ensin ala- ja sitten yläkautta, kun ensikokeilu ei tuottanut tulosta. Vaarin avustuksella se saatiin päälle, jonka jälkeen taapero työnsi heti jalkansa uuden farkkupaidan hihasta sisään.

a11.jpg

Noiden vaatteiden allahan taaperolla on Nosh organicsin taskutunika, joka jatkaa tätä aikomustani pelastaa kansantalous. :) Tuotteet on suunniteltu Suomessa vaikkakin valmistettu muualla.

Tuo on ihan supersöpö mekko!

Lahjojen jaon jälkeen minä ja äiti kävimme joulukirkossa ja palattuamme piti pelata lautapelejä, mutta jengi oli niin väsynyttä, että päätimme suosiolla jättää sen huomiseen. Tytöt jäivät mummille ja vaarille yöksi ja me poikaystävän kanssa ajoimme kotiin tunnelmoimaan jouluyössä kahdestaan, hautausmaiden kautta tietysti.

Minun lahjapinooni kertyi Boba Fettin rakettireppu, pari Riviera Maisonin cappuccino-kuppia ja saman merkin keittiöpyyhe ja lahjakortit PP's Decoreen ja Lovisaan Aittaan. Poikaystävä sadatteli, kun kerroin, että meille muuttaa 300 eurolla lisää RM-tuotteita. :D Nyt pitäisi vain odotella, että kaupat aukeavat ja pääsen valitsemaan lahjani...

Olittekos te kilttejä?

xoxo,

minä