BeFunky_the-snowman-cartoon-by-raymond-b

Epävirallisen joulukalenterin idea? Ks. Luukku 1: http://pappila.vuodatus.net/lue/2013/11/epavirallinen-joulukalenteri-luukku-1-kuuntele-ja-laula-joululauluja

En haluaisi mainostaa kaupallista joulua mutta minun jouluperinteisiini kuuluu Stockmannin Argos-hallissa käyminen ja aina tahdon ostaa jotain uutta kuuseen. Tänä vuonna en Argos-halliin ole vielä päässyt, mutta korvasin vajetta käymällä Pentikin myymälässä. Sieltä mukaan otin kaksi tällaista kaunista lasipalloa, joissa on lasinen kuusi sisällä:

BeFunky_IMG_7673.jpg-normal.jpg

Jumbon Stokkaltakin toin tuomisia:

BeFunky_IMG_7674.jpg-normal.jpg

Tässä fiilistellään vielä 30-vuotislahjaksi saamaani Pariisin matkaa. :) Ajattelin, että tyttö tykkäisi Eiffel-tornista. Muut koristeet sopivat jo olemassa olleeseen koristearsenaliin:

BeFunky_IMG_7676.jpg-normal.jpg

Joku, jolla on pääsy Stokkan koristeita ihailemaan, voisi katsoa, löytyykö tuollaisissa kirjaimissa B:tä ja T:tä, että saataisiin muidenkin, kun minun ja tytön alkukirjaimet kuuseen.

BeFunky_IMG_7678.jpg-normal.jpg

Ihan lempikoristeitani ovat tietysti ne, jotka muistuttavat joulun sanomasta:

BeFunky_IMG_7679.jpg-normal.jpg

Kaksi ensimmäistä ovat (edesmenneestä?) kukkakauppa Unelmasta, Joku tiesi minulle kertoa, että ne olisivat kopioita Vatikaanin joulukoristeista??? Kaksi jälkimmäistä ylärivissä ovat jostain käsityökojusta Ruonalan hallimarkkinoilta viime vuodelta. Miniraamattu kuuluu tietysti myös kuuseen, vaikka sen kullan väri onkin vähän väärä hopean, lasin ja valkoisen joukossa.

BeFunky_IMG_7680.jpg-normal.jpg

Kuuseen kuuluu tietysti myös Gloria in excelsis Deo-liina, joka puolestaan on oma jäljitelmä Kotkan kirkon kuusta joskus koristaneesta liinasta. Jännä kyllä vahtimestaritkaan eivät muista sellaisen olemassaoloa... en minä päästäni tätä ole keksinyt?

Samalla, kun tekee inventaariota koristeista, voi korjata rikkoutuneet koristeet. Onko mitään, mihin kuumaliima ei pystyisi? (Itse asiassa on, jonkin verran lasinsirpaleita lensi roskikseen!)

BeFunky_IMG_7682.jpg-normal.jpg

Tämä koriste tuli kuitenkin ehjäksi jälleen.

Heitin pois kaikki rumat ja väärän väriset koristeet (tai itse asiassa en vielä heittänyt, vaan ajattelin kysyä, onko diakoniatyöllä asiakkaita, joilla voisi olla käyttöä niille) ja näin koristekoppaankin tuli taas tilaa!

BeFunky_IMG_7681.jpg-normal.jpg

Äiti kävi täällä jo manaamassa, että kannattaako teidän vauvan ensimmäisenä jouluna edes kuusta hankkia, kun sehän voi olla sille allerginen. Todellakin hankitaan, jos se on minusta kiinni. Voihan olla, että ei ole.

Olen minäkin kuuselle allerginen, eikä se ole minua estänyt...

xoxo,

minä