* Kaupallinen yhteistyö Johanna G. Photographyn kanssa *

Rakas Joulupukki,

Ajattelin kirjoittaa sinulle lasteni puolesta, sillä pienemmät heistä eivät joko osaa kirjoittaa tai vastaavat kysymykseen: "Mitä haluaisit joululahjaksi?" ensimmäisellä näkemällään asialla.

Aloitetaan naperosta...

1.jpg

Kuvat: Johanna G. Photography

Olen usein miettinyt, miksi naperolla ylipäänsä on leluja. Hänen lempipuuhaansa on nimittäin kuvien leikkaaminen mainoslehdistä. (Ehkä voisit tuoda naperolle ihan omat nätit sakset?) Ja parasta lahjoissa ovat pakkaukset joissa ne tulevat. Napero saattaa leikkiä lahjaleikkiä tuntikausia. Siinä kääritään saatavilla olevia esineitä (esim. hiusharja, haarukka jne.) käytettyyn lahjapaperiin, kuplamuoviin tai paperikassiin ja annetaan sitten lahja jollekin perheenjäsenelle ja katsotaan tämän riemastunutta ilmettä pakettia avatessa. Omilla leluillaan napero leikkii äärimmäisen harvoin.

Napero rakastaa piirtämistä, värittämistä ja askartelemista. Värityskirjat ja piirustuslehtiöt ovat hänelle hyvin mieluisia lahjoja. Jos et kuitenkaan toisi tusseja, niin minun pöytäliinani, huonekaluni ja naperon vaatteet kiittäisivät...

Leluista naperolle rakkaimpia ovat koti- ja kauppaleikkitavarat. Sinulle pukki vihjeenä, että Emma's and Mama'silta saa edullisia puisia leikkiruokia. Näin vältyttäisiin myös muovilta, jota itse inhoan. Tai jos muori osaisi vaikka virkata leikkiruokia?  Napero toivoisi kassakonetta, mutta senkin pitäisi olla puinen tai metallinen ja ainakin tuunattavissa neutraalin väriseksi. Niin hän voisi pistää oman kaupan pystyyn.

2.jpg

Napero pitää pelaamisesta. Niin lasten lautapelit, palapelit, kuin pleikkaripelitkin olisivat naperolle mieluisia (Olen ollut ymmärtävinäni, että Spyron napero on jo saamassa). Kaikkein mieluiten napero pelaa isin kanssa vuorotellen Fortnitea (älä tee lastensuojeluilmoitusta, jooko?). Naperon suosikki on Supply llama, joten jos löydät jotain supply llamaan liittyvää, napero ottaisi sen varmasti vastaan riemusta kiljuen. Napero pitää myös kirjoista. Myös lastenelokuville (Disney) olisi tilausta. Robin Hood on katsottu puhki viime aikoina. Onkohan niin, että meiltä puuttuu muun muassa Frozen???

Mielestäni sinä tuot muuten liikaa lahjoja! Olen huolissani siitä, oppivatko lapseni ymmärtämään kohtuutta, kun hukkuvat lahjoihin. Viime vuosina napero ei ole edes jaksanut avata kaikkia lahjojaan. Muistatko sen vuoden, kun napero veti ehkä viidennestä paketista esiin villapaidan, kietoi sen kaulaansa, eikä suostunut avaamaan enempää paketteja. Ja kun kysyttiin, mikä oli paras lahja, hän vastasi: "villapaita." Ja sattumoisin ensimmäisenä naperon itse kirjoittamalla toivelistalla lukee nytkin villapaita.

Pikkuneiti otti viimeisen vuoden aikana hirmuisen kasvupyrähdyksen ja jätti käytännössä kolme vaatekokoa pieneksi saman vuoden aikana. 116-senttiset vaatteet mahtuvat vielä nippa-nappa. Itse ostan jo 122-senttisiä.  Paidoista ja housuista olisi suurin puute, mutta jos naperolta itseltään kysytään, hän pyytää varmasti juhlamekkoja. Napero pukeutuu joka päivä rimpsuihin, joten ne pääsisivät kyllä kovaan käyttöön. Napero rakastaa erilaisia hiuspantoja, joissa on eläinten korvia, sarvia jne. Myös rooliasut ovat naperon mieleen, yhtenä naperon kärkitoiveista on Phasma-asu ja naamari. Asua en ole kaupoissa nähnyt, mutta naamareita kyllä. Myös neitosen tanssimekko on jäämässä auttamatta pieneksi, joten uusi jumppapukukaan ei olisi pahitteeksi.

Leluista pyytäisin sinua jättämään sellaiset hetken muoviset muotilelut Korvatunturille. Kertakäyttöiset lelut tuhoavat maapalloamme kaatopaikoille päätyessään, ethän pukki sinäkään halua sitä! Sellaisia leluja, jotka varmuudella eivät päädy kaatopaikalle, saat toki tuoda, kuten Legot, jotka säilyvät äidiltä tyttärelle. Muistathan myös, että tilamme ovat rajalliset ja naperolla on jo kaikki siskonsa vanhat lelut, eikä oikeastaan puutetta mistään. Ehkä voisit viedä lelut jollekin sellaiselle, jolla on vähän vähemmän. Vaikkapa joulupuu-keräykseen? Älä tuo myöskään mitään liian värikästä tai ääntä pitävää, ihan meidän vanhempien mieliksi.

Ehkä kaikista parasta olisi jokin aineeton lahja, vaikkapa liput teatterin lastennäytelmään tai johonkin tapahtumaan.

3.jpg

Entäpä pikku-ukko?

Uusinta lastani en tunne vielä kovin hyvin. En tiedä hänen mielenkiinnonkohteistaan muuten, mutta maidosta hän tuntuu pitävän. Sitä hän tosin saa kotona ihan riittävästi. En tiedä vielä, millaisista leikeistä hän innostuu. Mutta sen tiedän, että minä en innostu muovista. Jos tuot leluja, tuothan puisia tai metallisia? Tai sitten Duploja? Jotain kehittäviä ja lapsen kasvua tukevia juttuja? Kuten rakennuspalikoita tai palikkatalon...

Sisustimme pienen miehen huoneen merihenkisesti. Joten jos minä saisin toivoa, toivoisin jotain teemaan sopivaa. Kokosin listan lempparijutuistani vauvalle Pinterestiin. Ja jos ihan oikeasti osaat toteuttaa toiveita, niin löysin Kouvolan Veturin pop-up myymälästä peltisen vanhan Mossen. Kyseinen potkuauto olisi hienointa ikinä... vaikka ehkä vähän iso ja kallis säkkiisi.

4.jpg

Vaatteet olisivat pikku-ukollekin tervetullut lahja. Ainakin niin kauan, kun hän ei osaa valittaa pehmeistä paketeista... Ethän kuitenkaan hukuta vauvaakaan lahjoihin?

Helpoin tapaus: teini

Teini toivoisi varmasti rahaa, sillä sitä kuluu yksin asuessa. Myös lahjakortit kelpaisivat varmasti. Teini haaveilee oman soluhuoneensa sisustamisesta, joten lahjakortti voisi olla Ikeaan...

5.jpg

Minä...

toivon maailmanrauhaa. Ja että saisin syödä hyvin ja viettää kiireettä aikaa perheenjäsenten ja sukulaisten kanssa. Joulun tuoksua ja sitä tunnetta, jonka saa joulukirkossa käydessä (silloin kun ei ole siellä töissä). Tähtien tuiketta ja lattialle havisevia havuja ja voimaa imuroida ne. Aikaa pelailla lautapelejä ja syödä vähän lisää. Lunta ja kynttilöiden valoa. Ja että joulun sanoma pysyisi mielessäni. Siinäpä se!

 

xoxo,

minä

 

* Siirretty Starboxista 31.3.2019 *