1.jpg

Toinen tietäjä tulla tupsahti kuvaan. Mitä seuraavana? Pappilan Facebook-sivulla veikkaillaan tänäänkin. Saa myös tykätä ko. sivusta! ;)

Vihdoin mulla oli vähän aikaa näpertää, joten luukussa 18 on lumisadepallojätskiannos. Naureskeltiin täällä isännän kanssa, että miksi tätä kutsutaan. Onpa hirmuinen yhdyssanahirviö taas. Minä aioin kirjoittaa snowglobe, kun en tiennyt, mikä sen suomenkielinen nimi on. Isäntä googletti, että lumisadepallo on pätevä nimitys. Ja että muita nimityksiä ovat lumihiutalepallo, pyrypallo, lumiakvaario, maisemakupla ja talvitalismaani. Talvitalismaani! Really? Kuka myöntää kutsuvansa lumisadepalloa talvitalismaaniksi? Käsi pystyyn nyt!

Tätä talvitalismaania varten täytyy ensin tehdä pienen pieniä piparkakkutaloja. Niitä tuntuu olevan nyt kaikkialla, blogeissa, lehtien sivuilla, Pinterestissä... Kaavatkin saa tulostettua Pinterestistä hakemalla, jos ei itse halua toimia arkkitehtinä.

2.jpg

Sitten tarvitaan tietysti jätskiä. Kaupan vanljajätskikin käy, mutta jouluiseen makumaailmaan sopii itse tehty kardemummajäätelö. Minä tein helpon karppiversion (2 annosta, piparitalo ei tosin ole karppia...):

2,5dl Flora vispiä
1dl maitoa
1dl karppisokeria (karppisokeri liukenee tosi huonosti, joten käytä tavallista sokeria, jos sun ei ole pakko karpata)
1tl kardemummaa
vaniljaa myllystä

Ja sitten vaan kaikki sekaisin keskenään ja jätskikoneeseen surraamaan, kunnes valmista.

Sitten tarvitaan pyöreähkö lasi. Tätä varten ostin Sasu's Playhousesta Porvoosta jäätävän kokoisen vesilasin. Isännälle ylennys/vuosipäivälahjaksi ostamani konjakkilasit ajavat myös asian.

Lado jätski lasien pohjalle, aseta minitalo jätskin päälle ja ripottele vielä kookoshutaleita lumeksi! Syö heti, ennen kuin jätski sulaa...

3.jpg4.jpg

Jos taloja jää yli, ne voi koristella eri tavoin ja käyttää glögimukien erottamiseen toisistaan.

5.jpg

Nyt katsotaan, valmistuuko joku mun muukin jouluprojektini ajoissa, että saadaan humennakin blogiin jotain asiallista. Rakas joulupukki, haluaisin lahjaksi lisää tunteja vuorokauteen!

xoxo,

minä

 

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri
Luukku 2 - piparikuusi
Luukku 3 - paperitähti
Luukku 4 - joulumarkkinat
Luukku 5 - jouluinen Porvoo ja joululahjaideoita
Luukku 6 - omaa aikaa
Luukku 7 - Rocky Road-kuuset
Luukku 8 - Muumien taikatalvikakku
Luukku 9 - sulaneet lumiukot
Luukku 10 - joululimppu
Luukku 11 - karppitilkkutäkkifoccacia
Luukku 12 - paketoi lahjoja
Luukku 13 - joulukukat
Luukku 14 - misteli
Luukku 15 - jouluviiri
Luukku 16 - kromikävyt
Luukku 17 - jouluappelsiinit

 

* Siirretty Starboxista 17.2.2019 *