BeFunky_4f4ddd7733787082c8ec43efb262e1e8

Epävirallisen joulukalenterin idea? Ks. Luukku 1: http://pappila.vuodatus.net/lue/2013/11/epavirallinen-joulukalenteri-luukku-1-kuuntele-ja-laula-joululauluja

Kuusi. Sellainen täytyy olla. Ennen vanhaan jouluperinteisiin kuului kuusen varastaminen metsästä. Nyttemmin olen siirtynyt kannattamaan alan yrittäjiä. Eilen ajelin Jumalniemessä ja JYSKin edessä oli joku myymässä kuusia. Onneksi en ostanut siitä silloin, sillä tänään siinä lähistöllä oli toinen ukkeli, jonka kuuset olivat järjettömän paljon paremman näköisiä! Eivät ne Jyskin kuuset eilen pahalta näyttäneet, kun ei ollut vertailukohtaa mutta kun niitä vertasi näihin uusiin kuusiin, niin kovin olivat harvan ja laihan näköisiä!

Minä sain valita kuusen ja tämä komea yksilö lähti kotiin:

BeFunky_IMG_7897.jpg-normal.jpg

En usko, että meillä on näin nättiä kuusta aiemmin ollutkaan! Jätin poikaystävän veistelemään kuusta, kun kiiruhdin mummolle. En voinut uskoa silmiäni, kun palatessani kuusi seisoi täsmälleen sillä paikalla, johon olin sen mielessäni kuvitellut. Meillä on siis kämppä täynnä roinaa ja kuusen mahduttaminen ei ole ihan helppo homma. Poikaystävä oli kuitenkin päässään tehnyt saman ratkaisun ja siirtänyt mun Darth Maul-patsaan pois kuusen tieltä. Great minds think alike!

En ole ihan varma, että koristelun idea on meillä tajuttu ihan täysin...

BeFunky_IMG_7900.jpg-normal.jpg

Kuusen myynyt mies sanoi, että kuusi on niin kaunis, ettei koristeita kaipaa... ja poikaystävän mielestä se näyttikin paremmalta ilman.

BeFunky_IMG_7902.jpg-normal.jpg

Mutta nyt kun kämppä on muuten pimeä ja kuusen kynttilät loistavat yksin, kuusi näyttää mielestäni koristeineen tosi kauniilta!

Haluaisin esitellä myös meidän kuusenjalan. Minähän en ole tyytyväinen, jolleivat asiat vastaa täysin kuvitelmaani... No, kun aikanaan meille etsittiin kuusen jalkaa, tiesin, että sen olisi oltava metallia. En voi sietää niitä vihreitä muovihärveleitä, yök! Meillä taisi kotona joskus olla vanhuuttaan ruostunut kuusenjalka ja se oli kuusenjalan esikuva mielessäni. Mutta yritä nyt sitten ostaa kaupasta valmiiksi ruosteessa oleva kuusenjalka! Ei onnistunut ja metallisiakin lysin sinä vuonna tasan yhden Stockmannilta. Se oli harmikseni maalattu sinikultaiseksi. Onneksi löysin ruostemaalia, jolla tilanteen saattoi korjata!

BeFunky_IMG_7906.jpg-normal.jpg

Loistava tuote! Harmikseni en vain ole enää nähnyt ruostemaalia missään. Jos joku tietää, mistä sitä saa, ilmoittakoon heti minulle! Sen verran voin vinkata, että jos joku nyt sattuu olemaan etsimässä täydellistä ruosteista kuusenjalkaa, niin Kotkan Aarrearkku-kirpparilla törmäsin tosi kivaan torstaina. Toki jos sopivaa kuusenjalkaa ei löydy, ruman jalan voisi piilottaa. Tykkään tästä Pinterestistä poimitusta ideasta:

a0bcf277a8f76baae59fb27df35e3709-normal.

No nyt on joulupuu rakennettu...

xoxo,

minä