No niin, pikkuneiti nukkuu päiväunia (joskin on niin nuhainen, että heräilee kahden minuutin välein). Jospa siis saisin blogini päivitettyä!

Jatkan siis siitä mihin jäin. Suuntasimme kohti vanhaa kaupunkia. Törmäsin rakkaisiin ystäviini... Onko Nalle Puhilla oma katu Varsovassa?

BeFunky_076.jpg.jpg

Rakastan nimenomaan E.H. Shepardin kuvittamaa Puhia!

Matkalla löysimme myös Nikolaus Kopernikuksen, joka aikanaan joutui pahasti riitoihin katolisen kirkon kanssa väitettyään, että maa kiertää aurinkoa eikä toisin päin. 

BeFunky_078.jpg.jpg

BeFunky_079.jpg.jpg

Kopernikuksen patsaan edessä aukiolla olla aurinkokunnan kartta. Tässä maa. "Se pyörii sittenkin!"

BeFunky_086.jpg.jpg

Vastapäisen kirkon seinässä oli Johannes Paavali II:n laatta. Siinä toinen kuuluisa puolalainen.

BeFunky_088.jpg.jpg

Ja kolmannen sydän oli kuulemma haudattu kirkon pilariin - nimittäin Frédéric Chopinin. Minä olen käynyt Chopinin haudalla Pariisin Père-Lachaisen hautausmaalla. Enpä tajunnut silloin, ettei siellä ollut koko Chopin... Onkohan osia vielä jossain, vai olenko jo tavannut kaikki Chopinin maalliset jäännökset?

Kirkko oli kyllä lattiasta kattoon koristeltu. Yhden alttarin eteen oli rakennettu seimiasetelma. Itse alttari oli peitetty mainosviireillä, mikä oli hieman häiritsevää...

BeFunky_095.jpg.jpg

mutta ei läheskään niin häiritsevää, kuin neonkuuset pääalttarilla!

BeFunky_096.jpg.jpg

Nappasin vielä kuvan uruista:

BeFunky_098.jpg.jpg

Muutoin kohdistin kameran matkalla useimmiten erilaisiin vaakunoihin. Olen tavattoman katkera siitä, ettei meidän suvulla ole vaakunaa...

BeFunky_102.jpg.jpg

Vanhaan kaupunkiin saapuessa törmäsin ihan lempiaatelissukuuni. Tuolla tikun nokassa seisoo nimittäin Sigismund Vaasa - Ruotsin ja Puolan kuningas.

BeFunky_115.jpg.jpg

Historiaa tuntemattomille voin kertoa, että Sigismund on Suomen herttua Juhanan - sittemmin kuningas Juhana III:n poika. Sigismundin äiti - Katarina Jagellonica - oli puolan kuninkaan sisar ja katolinen, kun Juhanan isä Kustaa Vaasa oli puolestaan ottanut Ruotsissa uskonpuhdistuksen käyttöön. Ei saanut Sigismund kauaa kukkoilla Ruotsin kuninkaana, kun Juhanan veli Kaarle (IX) anasti vallan ja piti huolen siitä, ettei katolinen usko palaa Pohjolaan. Hups jaarittelua... voisin luennoida Vaasa-suvusta loputtomiin! :D

Vanha kaupunki meni minulle ihan täydestä, vaikka myöhemmin kuulin, että 90% siitä tuhoutui toisessa maailmansodassa. Se on pystytetty takaisin niin uskollisesti alkuperäiselle, että se on Unescon maailmanperintölistalla.

Varsova ei ole ainakaan säästänyt joulukoristeissa. Joka puolella oli hulppeita valoja. Vanhassa kaupungissa muun muassa tämä kuusi.

BeFunky_118.jpg.jpg

Kuninkaan palatsin seinään oli heijastettu suuria lumihiutaleita. Ihan emme palatsiin ehtineet ennen sulkemista. Ensi kerralla sitten! Sen sijaan istuimme vaakasuoraa lumisadetta piilossa pienessä kahvilassa vanhassa kaupungissa.

BeFunky_123.jpg.jpg

Takaisin kävellessä hoksasimme, että seuraava päivä menisi matkustaessa ja sitä seuraavana aamuna olisi järkyttävän aikainen lähtö lentokentälle, jos haluaisimme ostaa tuliaisia, sen täytyisi tapahtua nyt! Niinpä kävelimme takaisin ostoskeskukselle.

Isommalle tytölle oli helppoa ostaa tuliaisia, kun My Little Ponyja oli kaikkialla. Pienempi oli vaikeampi, kun emme halunneet tuoda leluja, kun niitä tyttö sai pukilta ihan liiaksikin. Emme päässeet ihan yhteisymmärrykseenkään siitä, mitä tuomme, kun minä iskin silmäni Disneyn Tiikeri-haalariin, joka tosin oli sen kokoinen, ettei enää menisi pitkään ja poikaystävä puolestaan halusi ostaa 3-packin 86-senttisiä bodyja, jotka menisivät sitten pidempään ja joista yhdessä oli pesukarhu. Niinpä ostimme molemmat omat tuliaiset taaperolle. Tässä mun (olkoonkin oranssi):

BeFunky_WP_20150105_002.jpg.jpg  

Itselleni löysin siitä hotellin alakerran ruokakaupasta ihanan hyasintin. Itkin verta, kun en uskaltanut ottaa kukkaa koneeseen mukaan, kun en ollut varma, saako sellaisen viedä. 

BeFunky_148.jpg.jpg

Eipä väliksi. Kuppikin oli tuhannen päreinä, kun avasin repun kotona. No, rahanhukkaa tuli hieman reilu euro. Ja ehtihän tuo sulostuttaa minua kaksi päivää läsnäolollaan hotellissa!

Ostoskeskuksesta ostin myös (vauvojen) kylpyvaahdon ja piiiiitkän kävelyn päätteeksi pääsin hotelliin vaahtokylpyyn.

Se päivä olisi sitten paketissa. Seuraavassa osassa päästään jo Auschwitziin, lupaan!

Hauskaa iltaa!

xoxo,

minä