Minä tunnustan nyt, että en ole koskaan pitänyt Muumilaakson tarinoita-TV-sarjasta. Sen sijaan päiväkodissa lempikirjani oli "Kuinkas sitten kävikään". Kun kuulin, että Junibackenilla olisi polku kyseisestä kirjasta, halusin ehdottomasti viedä taaperon sinne. Polku oli sikäli ehkä pienoinen pettymys, että toivoin siihen kuuluvan erinäisistä aukoista ryömimistä, niin kuin kirjassa, eikä sitä ollut. Mutta muuten muumialue oli oikein ihana muumitaloineen ja uimahuoneineen.c20.jpg

Kun teini oli vauva, luin hänelle niin usein "Kuka lohduttaisi Nyytiä", että osaan siitä vieläkin pitkät pätkät ulkoa. Siitäkin tuttuja juttuja muumihuoneessa oli.

c26.jpg

Homssujen karusellista taapero ei olisi halunnut tulla pois laisinkaan...

c23.jpg

c25.jpg

c21.jpg

c22.jpg

Jyrkälle ja liukkaalle sillalle kiipeämisestä tuli taaperolle pakkomielle mutta se piti tehdä itse. Kun sisko yritti tulla apuun, taapero kiukustui oikein kunnolla. Omat voimat eivät vain ihan riittäneet...


c27.jpg

c28.jpg

c29.jpg

Junibackenin kierros päättyy kirjakauppaan, josta voi ostaa erikielistä lastenkirjallisuutta ja satuihin liittyviä leluja. Minä ostin enkelikellon, jossa enkeleiden sijasta on muumeja.

Palasimme lautalla Slussenille ja lähdimme suunnistamaan vanhan kaupungin läpi. Koska olin edelleen täysin epävarma, oliko minulla varausta Hard Rock Cafehen vai ei, päätimme jättää sen osan suunnitelmasta ja suunnistaa lähimpään Taco Bariin ja sitten hotellille. Jääköön HRC toiseen kertaan... Vanhasta kaupungista piti toki ostaa jäätelö luottopaikastani.

c30.jpg

Minä ehdin jo Taco Barissa repiä pelihousuni, kun siinä vaiheessa, kun piti tilata ruokaa, poikaystävä ilmoitti, että hän ei aio syödä mitään. Mutta ilmeisesti yhdessä sovittu ruokapaikka ei ollut se ongelma, vaan vatsatauti, joka teki tuloaan....

Kaupat olivat sulkemassa oviaan, Lagerhausiin emme ehtineet mutta Scifibookhandelista teini ja poikaystävä hamstrasivat ostettavaa. Minäkin sain yhden kinkkisen joululahjottavan vedettyä listalta. Kauppa sulki ovensa meidän siellä ollessamme ja oli hauska nähdä teinin ja poikaystävän reaktiot, kun nämä suuntasivat pää kolmantena jalkana äkkiä hakemaan hyllystä jotain kassalle kiikutettavaa. Poikaystävä osti sarjakuvia, teini fanituotteita.

Seikkailimme päärautatieasemalle ja pääsimme Älvsjöhön vievään junaan. Matkaa oli pari pysäkin väliä. Hotellimme Scandic Talk sijaitsi aivan aseman vieressä Älvsjössä messukeskuksen yhteydessä. Majoituimme ja siirryimme nauttimaan ruotsalaisen TV:n tarjonnasta puhtaiden lakanoiden väliin.

Seuraavana päivänä pääsisimme vihdoin messuille!

xoxo,

minä