Ensimmäiset joulukoristeet tänä vuonna ripustin kirjastoon... tai työhuoneeseen. Rakkaalla huoneella on monta nimeä. Minulla nimittäin oli peikonpähkinän oksa, jolle en keksinyt mitään paikkaa, niinpä ripustin sen kattoon juuttinarulla ja parilla koukulla. Oksaan laitoin roikkumaan muutamia lasipalloja.

a1.jpg

Tämä oksa näyttää livenä paljon kivemmalta. En osaa ottaa kuvia. Vasta kuvasa huomasin, että jokin on raadellut meidän ikkunanpielet... kissa ehkä? Ja ikkunasta näkyy ankea lumeton maisema. Palloista hain kuitenkin joulumieltä.

a2.jpg

 

Toinenkin DIY-juttu lähti tarpeesta sijoittaa esine, jolle ei löytynyt paikkaa. Nimittäin Riviera Maisonin teekuppikoukku. Vanhassa keittiössä minulla oli siinä kahvikapseleita ja siitä roikkui patakinnas ja -lappu. Mutta uuteen keittiöön en sitä saanut mahtumaan mitenkään. Jollakin tapaa se tuo mieleeni Liisan Ihmemaassa ja siksi minua harmitti, kun ajattelin, että joutuisin luopumaan siitä. Sitten sain kuitenkin idean ja rakensin sen sisään...

a3.jpg

...neulatyynyn. Ehkä helpoin ompelujuttu ikinä. Leikkasin ison rinkulan sopivasta kankaasta, sitten vain reunojenmyötäisesti neula vuoroin sisään ja vuoroin ulos niin, että naruista voi kiristää. Rinkulan keskelle vanua, kiristys ja sitten vaan solmu tyynyyn ja jemmataan se kuppiin. Kupin sijoitin  ompelukoneen päälle työhuoneeseen. 

Lisää kuvia työhuoneesta sitten, kun siellä on työpöytä :D

xoxo,

minä