Löysin kirpparilta edullisen kulmakaapin, joka muistutti minua Peppi Pitkätossun kodista. Teini haukkui kaapin värin karmeaksi. Vaikken yleensä keltaisesta liiemmin piittaa, jollain kierolla tavalla pidin kaapista sellaisenaan. Ehkä juuri, koska se toi mieleeni Pepin. Joka tapauksessa päätin maalata sen. Kaapista löytyi jonkun sen välihyllyyn piirtämä varsin viehättävä pupu... :D

Fotor0704221915-normal.jpg

Maalatessa tuli ihan nälkä... oliko pakko vuorata ikkuna juuri niillä Pirkan ruokasivuilla?

Tilasin Kalklitir kalkkimaalia Quriosasta. Maali tuli jauheena pussissa. Ohjeessa käsketään sekoittaa se 1,7 litraan vettä. Kamalan kätevää, koska vedenkeittimessäni maksimiviiva kulkee juuri tuossa lukemassa. Hankin maalin sekoittamista varten Robinhoodista kolmen litran kannellisia säilytyslaatikoita, koska ohjeen mukaan 1,7 litrasta vettä ja pussin sisällöstä tulee kaksi litraa maalia. Jokin mitta ei kuitenkaan täsmää, joko ohjeessa on vikaa tai vedenkeittimen tai muovilaatikon tilavuus ei ole, mitä sanotaan, sillä astia tulee aivan täyteen.

Fotor0704222037-normal.jpg

Tässä sekoitettuna on väri Winter Secco mutta kaapin maalasin kuitenkin värillä Ivory. Maalin sekoittamisesta tuli elävästi mieleen hiekkalaatikkoleikit tarhassa, kun veteen sekoitettiin hiekkaa ja tehtiin keittoa. Maalista ei tule sellaista pistävää maalinhajua, josta minä saan päänsäryn, vaan se haiseekin lähinnä mutavellille. Sain myös kylppärin lavuaarin tukkeeseen, kun pesin pensseleitä siinä... ihan varoituksena siis :)

Olen jo miettinyt millä väreillä maalaan meidän makkarin, kun sen remontoimisen aika tulee mutta nyt tyydyin kokeilemaan maaleja huonekaluihin. Meillä ei ole juuri vapaita nurkkia, johon kaapin istuttaa. Olin toivonut, että sen olisi saanut tietokonenurkkaan ja läppäri ja tulostin olisivat mahtuneet sen sisään. No eivät mahtuneet... Pienestä kulmasta oli kiinni. Yritin ehdottaa, että jos moottorisahalla nykäisisi yhden kulman molemmista irti. En saanut vastakaikua. Toistaiseksi tulostin siis seisoo tuossa välihyllyllä. Laitan tuohon hyllynreunaan tangon ja ompelen siihen verhon peittämään mokomaa... ja poraan varmaan johdolle reiän takaseinään. Mutta esimakuna kaappi näyttää nyt siis tältä:

Fotor070600843-normal.jpg

Ei se sopisi enää Huvikumpuun... Parvekepyhimykseni sai paikan kaapin katolta. Ikean koristeämpäriin aion kerätä kirpparilta kauniita vanhoja aterimia. Toistaiseksi ei ole tärpännyt... 

Toinen vastikään kirpparilta hankkimani lampetti sai paikan kaapin vierestä seinältä. Samoin aiemmin löytämäni ikonin kehys. Hain myös hymytyttöpatsaan kotiin äidin luota. Olisin halunnut heittää sen pois, kun yläasteella sen sain, mutta äiti ei antanut, vaan säilöi sitä. Aina tähän asti. Nyt se on tuolla kaapissa.

Tässä taas yksi syy hymyyn. Ihana kaappini <3

Mille sinä hymyilit tänään?

xoxo,

minä