v1.jpg

Ensiksi sanottava: Minun on pakko saada uusi kamera/opittava kuvaamaan...

Toiseksi tämän vapun pelasti muumitalopallo. Ja kyllä sitä etsittiinkin kissojen ja koirien kanssa! Kiersin kolme kauppaa eri puolilla Kotkaa, kunnes sellainen löytyi. Taapero on muumitalofanaatikko, hän puhuu ihan koko ajan muumitalosta. Useat kerrat olen herännyt taaperon naama oman naamani yllä ja kun raotan silmiä, kuulen sanat: "Äiti, mennään muumitaloon!" Taapero laulaa harjoihin ja muihin mikrofonilta vaikuttaviin esineisiin muumitalolauluja ja muutenkin höpisee siitä ihan koko ajan. Me aletaan teinin rippijuhlien jälkeen säästämään muumitaloleikkimökkiin. Mutta koska se maksaa 2500 euroa, taapero ehtii varmaan itse päästä ripiltä ennen kuin saamme rahat kasaan! Foliopallo saa riittää toistaiseksi...

v3.jpg

v2.jpg

Minun vappuni pelasti karppisima, jonka ohjeen arkistoin tähän jatkokäyttöä varten. Karppimunkit sen sijaan maistuvat ihan mantelijauholle ja ovat kuivia rasvassa paistamisesta huolimatta... en tee enää ikinä, vaikka näyttivätkin ihan pätevältä. (Oli meillä ihan oikeaa simaa ja munkkejakin niille, joilla ei ole dieettivammoja)

Karppisima:

2 litraa vettä
2 sitruunaa (toinen mehuksi, toinen viipaleiksi)
250 grammaa karppisokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa 1-2 ruokalusikallista kookossokeria liemeen
1-2 teelusikallista kookossokeria pulloon
muutama rusina

Kiehauta puolet vedestä. Laita karppisokeri ja kookossokeri isoon kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Lisää sitruunan mehu ja kylmä vesi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva lusikalliseen simaa ja lisää se sitten kulhoon. Pese toinen sitruuna, viipaloi se ja lisää kulhoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta.

Pullota sima. Lisää pulloon 1-2 teelusikallista kookossokeria ja muutama rusina. Laita pullotettu sima jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Karppisokerissahan ei ole hiilihydraatteja, eikä se nosta lainkaan verensokeria. Sokeria kuitenkin tarvitaan käymiseen, siksi kookossokeri. Kookossokerin glykeeminen indeksi on pienempi kuin tavallisella sokerilla mutta käymisteho lähes sama. (Tavallinen ja karppisima olivat valmiita täsmälleen samaan aikaan!) Kookossokeri palaa osittain pois siman käydessä. Toisin kuin useat muut karppituotteet, mun mielestä sima ei maultaan juuri poikennut tavallisesta. Ou jee!

a6.jpg

Kuvassa karppisima ja karppimunkit.

Ihanaa, että vappuperinteet jatkuvat myös vhh-dietillä!

xoxo,

minä