Meillä oli sikäli poikkeuksellinen kesä, että joka toiselle viikonlopulle osuivat häät. Olen koko elämäni aikana ollut kutsutuna vieraana häissä ehkä 3 tai 4 kertaa. Nyt tuplasin potin. Olo oli kuin Neljät Häät-ohjelmassa, sillä erotuksella, että toisten häitä saattoi arvostella rehellisesti, kun ei itse olut kisassa mukana. Neljissä tosi kivoissa häissä pääsimme vierailemaan - ja neljässä eri paikassa; Savitaipalaleella, Hämeenlinnassa, Oulussa ja Kotkassa. Sotilaishäissä olen aiemmin ollut vain pappina mutta nyt pääsin näkemään kahdet sellaiset kaikkine omituisuuksineen ihan kokonaisuudessaan.

BeFunky_012.jpg-normal.jpg

Sotilashäissä kakku leikataan miekalla, noissa kuvan häissä nähtiin sellainenkin ihme, että kakku oli miekkaa vahvempi ja miekka hajosi. Kakun maussa ei kyllä ollut mitään vikaa, vaikka olisi voinut luulla sen olevan kovaa.

Valitettavasti minulla ei isoimmassa osassa häitä ollut kamera mukana tai en muistanut sitä käyttää. Hämeenlinnan häissä sain naapurin tytön räpsäisemään kuvan minusta ja poikaystävästäni hääauton verellä. Tämä vanha Jaguar oli minusta näiden neljien häiden hienoin hääauto vaikka vastassa oli muun muassa Corvette.

BeFunky_luv2-normal.jpg

Nuo häät olivat muuten lavatanssit, joissa sulhanen yritti opettaa minua tanssimaan jotakin ja minä yritin olla tallomatta hänen varpailleen. Kunniakuja oli rakennettu pahvimukitötteröistä parin työpaikan kunniaksi.

Oulun häihin menimme lentäen, Bea taisi olla vajaat 7 kuukautta siinä vaiheessa ja pääsi ensimmäistä kertaa lentokoneeseen.

BeFunky_007.jpg-normal.jpg

...ja kylpylään, sillä majoituimme Oulun Edenissä. Valitettasti kylpyläosastolle ei saanut viedä kameraa.

BeFunky_023.jpg-normal.jpg

Oulua ennen koko kesä oli ollut kolea ja kylmä, Oulussa pääsimme sitten kosketuksiin kunnon helteiden kanssa (tulivathan ne sitten eteläänkin). Nauroimme, että lensimme pohjoiseen rantalomalle. Rannalle ei kyllä viitsinyt mennä, kun se oli aivan täynnä ihmisiä, paitsi yökävelylle futiksen MM-kisojen loppuottelun jälkeen. Mutta silloin ihmisten tilalla oli pistäviä ötököitä. Ei Oulun biitsi kyllä juuri olisi hävinnyt etelän rantalomakohteille, siellä olisi saanut vuokrata kaikenlaisia härveleitä riippuliitimistä sellaiseen palloon, jonka sisässä voi kävellä veden päällä. Läheisellä leirintäalueella (jossa olen yöpynyt pariin otteeseen) oli poneja aitauksessa. Kävimme niitä ihailemassa ja pelaamassa porukalla minigolfia. oikein kiva miniloma siis...

Hotelliin kirjautuessa saimme lapsille suunnatun kilpailukupongin, jossa tehtävänä oli suunnitella unelmien hotellihuone. Ensin ihmettelimme, että näkikö reseptionisti, minkä ikäinen Bea oli. Mutta kun kupongissa luki, että palkinnot ARVOTAAN, päätimme laittaa Bealle kynän käteen ja isi piti paperia aloillaan...

BeFunky_025.jpg-normal.jpg

Kesän viimeiset häät olivat Bean kummejen häät. Taas unohtui kamera kotiin, mutta sain sentään kännykällä räpsäistyä kuvan, kun Bea pääsi morsiamen syliin.

BeFunky_052.jpg-normal.jpg

Kuva on otettu siinä vaiheessa, kun Bealla vielä oli valkoinen mekko yllään. Olin hakenut porkkanakeittoa, jätin lautasen pöytään, missä Bea istui isänsä ja siskonsa seurana, ja menin hakemaan leipää. Kun palasin takaisin, kuulin, että Bea oli lusikonut porkkanakeittoa lautaseltani syliinsä. Onneksi hoitolaukussa oli vaihtomekko...

Näissä häissä sulhasella oli shortsiasu ja viihdykkeenä oli Photobooth, jollaisia olen nähnyt Neljät Häät Amerikassa ohjelmassa. Pelleilimme sillä ja pelasimme piha- ja lautapelejä. Mukavaa vaihtelua pitkille puheille. Joskin Oulun häissä morsiamen isä piti niin hyvän puheen, että se olisi mennyt vihkipuheesta ja pessyt mennen tullen ainakin kaikki minun kirjoittamani puheet ja valtaosan kuulemistani muiden pappien puheista. Ja siinä oli Raamattuakin käytetty hienosti mukana. Olisi pitänyt tehdä muistiinpanoja... :)

No anyways, otimme teinin kanssa kisan huojuvassa tornissa. Se olikin yllättävän hauskaa, koska minähän en sitä suostuisi kaatamaan...

BeFunky_057.jpg-normal.jpg

BeFunky_061.jpg-normal.jpg 

BeFunky_062.jpg-normal.jpg

Kesän ihan ensimmäisistä häistä minulla ei valitettavasti ole kuvan kuvaa, vaikka koristeluiltaan ne olivat tosi kauniit ja olisivat ansainneet päästä näytille. Niissä häissä ehkä viihtymistä himmensi se, etten oikein tuntenut ketään. Ja minä olen hidas tutustumaan.

Kiitos kaikille pareille kutsuista ja ihanista häistä, hyvästä ruoasta ja hauskoista hetkistä. Onnea ja siunausta liitoillenne!

xoxo,

minä