Joulukuu vilahti hujauksessa. Palasin marras-joulukuun vaihteessa töihin, enkä siinä rytäkässä ehtinyt valmistelemaan joulua ollenkan. Minä, kaikkien aikojen joulurakkain ihminen! Kamerakaan ei tainnut juuri olla lähettyvillä koko kuussa, joten tässä seuraa kännykkäkollaasi siitä, mitä joulukuussa tapahtui...

Bea täytti tietysti vuoden. Vietimme synttäreitä jo itsenäisyyspäivänä, etteivät jäisi joulun jalkoihin.

Tässä kuvaa juhlatarjoiluista. Tein tomaatticharlottan Kinuskikissan ohjeella muuttaen tomaattiviipaleet kirsikkatomaatteiksi. Ei toimi, uskokaa minua! Tarjolla oli tomaattikeko. Muutenkin kinkku- ja lohikakut ovat käyneet paremmin kaupaksi. No se oli sellainen kokeilu...

BeFunky_054.jpg.jpg

Kakku sen sijaan kerrankin onnistui, vaikka keksin reseptin itse! Täytteenä oli rahkaa, karpaloita, siirappipiparipaloja, marenkeja ja karamellisoitua kondesoitua maitoa. Eli pappilan hätävarakakku. Omaan makuun just bueno!

BeFunky_048.jpg.jpg

Tilasin Confettista sokerimassaa kakun koristeluun ja olin tosi tyytyväinen, sain kaupanpäällisiäkin! Tosin tuota oranssia kuorrutetta putosi pöytäliinalle, suli siihen, eikä lähde enää puhtaaksi. Tiedä sitten, mitä nuo väriaineet tekevät elimistössä! :D

Kummatkaan isovanhemmat eivät päässeet synttäreille, joten vietimme niitä ihan pienellä porukalla. Beaa eivät juuri lahjat kiinnostaneet. Hieman pakotettuna hän kuitenkin osallistui niiden avaamiseen.

BeFunky_059.jpg.jpg

Kakkukaan ei maistunut omalta lautaselta. Sen sijaan Wilma-tädin lautaselta...

BeFunky_069.jpg.jpg

Bealla oli ihan oma ohjelma suunniteltuna illaksi ja hän jakoi meille kaikille rekvisiittaa sitä varten.

BeFunky_090.jpg.jpg

BeFunky_093.jpg.jpg

Yhtään en tiedä, mitä tässä alemmassa kuvassa tapahtuu! Haluaisinpa tietää!!! Huomatkaa ylemmässä kuvassa, kun piirsin ikkunaan liitutaulutussilla Happy Birthday Bea. Tarkoitus oli ottaa siitä kuva blogiin mutta poikaystävä oli ehtinyt pesemään sen seuraavana aamuna pois, kun olin töissä. Meninpä siitäkin kiukuttelemaan, vaikka toinen parka vain yritti olla avuksi!

Tämä itsenäisyyspäivä jäi historiaan päivänä, jolloin poltin glögin pohjaan niin pahasti, että koko kämppä savusi ja paras kattilamme tärveltyi käyttökelvottomaksi. Glögistä puolestaan tuli mustaa ja vähemmän nestemäistä. Jotain hyvääkin tästä episodista seurasi - ostimme uuden patterin palohälyttimeen!

Vaikka joulujutut muuten menivät vähän ohi, laulamaan oli sentään päästävä! Kerkesin kauneimpiin joululauluihin suoraan toimituksista ja olimmekin sitten liikkeellä koko suvun voimin!

BeFunky_037.jpg.jpg

Bean ensimmäiset tarhan joulujuhlat eivät olleetkaan sellainen perinteinen tilaisuus jossa lauletaan yhteislauluja ja on jotain esityksiä, vaan rastipolkutyyppinen ratkaisu. Ensimmäisellä rastilla pääsimme hiiviskelemään taskulampun kanssa ja etsimään tonttuja. Oli jännää!

BeFunky_001.jpg.jpg

Muilla rasteilla muun muassa tuputettiin sormiväreillä kuvioita kortteihin ja temppuiltiin temppuradalla. Bean lemppari oli piparinkoristelurasti, tosin en usko, että Bea ymmärsi rastin konseptia. Ebban piti auttaa siskoaan koristelussa mutta Bea ehti aina repiä pparin suuhunsa ennen kuin Ebba sai pursutettua sille kuorrutetta.

BeFunky_032.jpg.jpg

Seuraavaksi Bean synttäreitä ja joulua juhlittiin Rymättylässä. Bea ei vieläkään inostunut kamalasti lahjojen aukaisemisesta. Mummalla ja papalla oli jo niin kivoja leluja ennestään tarjolla, ettei mielenkiintoa olisi riittänyt uusien löytämiseen papereista. Rocky-koira sen sijaan olisi mielellään auttanut pakettien avaamisessa.

BeFunky_WP_20141221_021.jpg.jpg

Ja kylläpä niitä lahjoja oli!

Päätimme käydä muumimaassa pyörähtämässä. Teini ei tahtonut sinne mukaan, vaan jäi Naantaliin ostoksille, kun menimme Bean ja poikaystävän kanssa viettämään henkilökohtasta taikatalvea. En tiedä, oliko tämä ihan luvallista...

BeFunky_045.jpg.jpg

BeFunky_047.jpg.jpg

BeFunky_053.jpg.jpg

Aatonaattona ajelimme kotiin ja siirryimme aatoksi minun vanhemmilleni joulun viettoon. Minulla oli aattoyönä töitä, joten senkin puolesta oli palattava. Aamupuuro syötiin kotona mutta joulurauhaa siirryttiin tiirailemaan mummille ja vaarille.

BeFunky_062.jpg.jpg

^ Eikö ole ihana tuo Bean mummalta ja papalta saama villamekko?!

Meille tuli pukki. Beaa se aluksi vähän pelotti, kunnes pukin antamasta paketista paljastui kaksi paitaa. Se yritti onnessaan pukea koko illan paitoja päälleen ja ojentaa muut lahjat takaisin pukille.

BeFunky_066.jpg.jpg

BeFunky_075.jpg.jpg

Tällaista meillä kotonakin olisi ollut, jos minulla olisi ollut aikaa ja rahaa...

BeFunky_055.jpg.jpg

BeFunky_054.jpg.jpg

Kyllä oli lapsiparka varmaan ihan pyörällä päästään, kun lahjoja tuli ovista ja ikkunoista koko kuukauden. :) Ebbahan jatkoi tästä vielä isänsä luokse viettämään kolmatta joulua.

Ensi joulua odotellessa!

xoxo,

minä