Heräsimme siis neljän maissa lyhyiden yöunien jälkeen Englannin vesillä. Minä olin aivan innoissani englantilaisesta aamiaisesta Stena Linen lautalla! Munia, papuja ja paistettuja tomaattia, kaikkea, mikä sopii karppaajan aamiaiseksi... ja lisäksi lempijuustoani Cheddaria ja hollantilaisia juustoja. Taapero heräsi väärällä jalalla ja suostui syömään vain vesimelonia.d12.jpg

Laivasta poistuminen oli yhtä kaaosta. Tilat olivat ahtaat ja vain yksi hissi autokannelle käytössä. Laiva oli täynnä hollantilaisia luokkaretkeläisiä, joten jonottaa saimme ihan urakalla, että pääsimme bussille. Lopulta matka kohti Oxfordin yliopistokaupunkia sai kuitenkin alkaa.

Ja Oxfordissa saimme odottaa lisää, sillä opas, jonka piti tulla meitä opastamaan, oli reilusti myöhässä.

d1.jpg

Kaupungilla bongasin ensimmäiset tv:stä tutut puhelinkopit. Vieläkö jossakin todella käytetään kolikkopuhelimia?

d2.jpg

Kävelimme kohti yliopistoa ja sen collegeja. 

d3.jpg

d4.jpg

Seuraavassa kuvassa seurueemme on jo kääntymässä Brasenose Collegen sisäpihalle.

d5.jpg

Tähän Collegeen pääsimme tutustumaan, joskin piti pitää kiirettä, että ehdimme käydä ruokasalissa ennen opiskelijoiden lounastuntia!

d6.jpg

d7.jpg

Kiertelimme kampusta...

d8.jpg

d9.jpg

Ja kävimme yhdessä Collegen kappelissakin sisällä. Kuvista tuli niin heilahtaneita ja tummia, kun yritin yhdellä kädellä kuvata ja toisella hoivata kiukuttelevaa lasta, että siitä ei jäänyt näytettävää.

Sen sijaan mummo heijasi taaperoa rattaissa uneen sillä aikaa, kun minä pääsin kuvaamaaan vanhojen tiedekuntien nimiä erään Collegen pihassa. Teologiaa en löytänyt. Johtuiko se siitä, että muinoin kaikki opiskelijat olivat pappeja? Mutta tämä oli sitten lähinnä sydäntä, koska heprea ja kreikka kuuluvat teologian maisterin koulutukseen:

d10.jpg

Vielä pikainen vilkaisu taaksepäin ja sitten juoksua bussille...

d11.jpg

Kirjakauppojen ikkunoissa näkyi mitä ihanimpia tuliaisia kotiin jääneille perheenjäsenille mutta emme ehtineet pysähtymään. Se harmitti minua aikalailla. Mutta lohdutukseksi pääsin iltapäiväksi Shakespearen kotikaupunkiin Stratford-upon-Avoniin.

Kaappasimme oppaan mukaan ja jatkoimme sinne... mutta se ansaitsee oman päivityksensä!

xoxo,

minä