Aamulla lähdimme Aberystwythistä höyryjunalla kohti Devil's Bridgeä. Ostin matkamuistomyymälästä Bealle Late Lampaan, joka värisee, kun sen hännästä vetää. Olimmehan nähneet niin paljon lampaita, että Bealla piti olla oma lammas paijattavana. Iso osa oli juuri tuollaisia mustapäisiä, valkokarvaisia takkukasoja. Late pääsi heti ajelulle höyryjunalla.

g1.jpg

Olin illalla unohtanut kamerani ruokailutilaan, josta Tupu ystävällisesti kiikutti sen meidän huoneeseemme. Bealla oli illalla ollut kiukku päällä ja poistuminen ruokailusta tapahtui aika rivakkaan tahtiin... Siksipä tällä kyltillä oli minulle ihan erityinen merkitys ja nappasin siitä kuvan kiitollisena siitä, että minulla edelleen oli kamera:

g2.jpg

Katselimme, kun höyryveturi puuskutti paikalle, haki sitten vaunut jostakin ja asettui lopulta niiden etupuolelle.

g3.jpg

Meidän seurueellemme oli varattu oma vaunu junasta. Olen vähän harmissani, etten ottanut junan ikkunasta avautuvista maisemista juurikaan kuvia. Voitte kuvitella laakson jonnekin kauas alas tuonne meidän mummon taakse.

g5.jpg

Junarata kulkki jyrkkää vuorenseinää pitkin ja korkeuskammoisia hirvitti. Mummo pelkkäsi vaunun keikkaavaan. Minä nautin matkasta ja Bea nukahti loppumatkasta syliini, kun kaikki lampaat oli jo nähty ja junan nytkytys teki tehtävänsä.

Perillä odotti kaunis luonto. Mummo ilmoitti heti, ettei lähtisi kävelemään varsinaiselle Paholaisen sillalle. Jätin mummon siis asemalle mutta pelkäsin kovasti, että mummo eksyisi johonkin.

g6.jpg

Pääsymaksu siltaa katsomaan alhaalta käsin oli muutaman kolikon. Eräs seurueen jäsen tarjoutui ystävällisesti hoitamaan taaperoa sen aikaa, kun laskeutuisin alas tutustumaan siltaan. Halusin kuitenkin viedä Beankin ihastelemaan sitä. Näin jälkikäteen ajateltuna, taapero ei kyllä tule muistamaan koko jutusta mitään myöhemmin ja portaat olivat liukkaat ja raskaskulkuiset ilman kymmenen kilon lisäpainoakin.g7.jpg

Syvyysero ei kuvissa oikein tule ilmi. Paholaisen sillallahan on siis kolme päällekkäin rakennettua siltaa.

g12.jpg

Legendan mukaan alimman sillan on rakentanut itse paholainen. Paholainen oli tavannut paikalla nyyhkivän naisen, joka kertoi, että hänen lehmänsä oli hypännyt kuilun toiselle puolen, eikä hän päässyt perässä. Paholainen lupasi, että rakentaisi naiselle sillan, jos hän saisi ensimmäisenä sillan ylittävän olennon omakseen. Niinpä kun nainen seuraavana päivänä saapui paikalle, oli siihen kohonnut hienoin hänen koskaan näkemänsä silta ja paholainen odotti naisen astuvan sillalle. Mutta naisen lähestyessä siltaa tämä nappasikin hameensa helmoista lankapallon ja heitti sen sillan yli. Ja ennen kuin paholainen ehti tehdä mitään, naisen pieni koira mennä vilisti pallon perässä sillan yli. Paholaista hävetti niin, ettei se koskaan enää jalallaan astunut Walesiin.

g8.jpg

Kysymys kuuluu, että oliko 1000-luvulla lentäviä lehmiä. Nimittäin kuilun pohjalta katsottuna en kyllä keksinyt, miten lehmä olisi päässyt yli!

g9.jpg

Pahoittelut sateisita suttuisista kuvista, ilma ei taaskaan suosinut...

g10.jpg

Silta oli toki hieno mutta sitä enemmän ihailin luonnon muovaamia uomia kalliossa.

g11.jpg

Puuskutin Bea sylissä portaat takaisin ylös ja tunnin pysähdys Devil's Bridgessä tuntui todella nopealta. Onneksi mummo oli siinä, mihin olimme hänet jättäneetkin, se nimittäin huoletti minua kovasti! Itse olin aivan poikki portaista...

g13.jpg

Junamatka takaisin sai alkaa.

g14.jpg

Bea oppi matkan aikana sanomaan "muu" tai "mää" sen mukaan, näkyikö ikkunasta lammas vai lehmä.

g15.jpg

"Kotona" Aberystwythissä oli vihdoin aikaa shoppailla. Tosin pikkukaupungissa ei ollut ihan liian montaa kauppaa. Sain kuitenkin ostettua pienen posliinisen Petteri Kaniinin lohdutukseksi, kun en päässyt Stratford-upon-Avonissa siihen Beatrix Potter-kauppaan. Bea sai uudet kengät ja vähän vaatteita. Ja minä livahdin Subwayhin salaatille. En ole varma, tietävätkö nämä britannialaiset salaatin olemassaolosta. Ja ihan hyvä, että kävin, sillä alkukeitto jäi illallisella syömättä. Se oli suoraan pussista, eikä järin hyvää. Pääruoaksi sain munakkaan, siinä ei voi epäonnistua!

g16.jpg

Illan päätteeksi katselimme auringonlaskua huoneestamme ja katsoin televisiosta ohjelmaa Walesin linnoista, kunnes Bea vaihtoi kanavaa, enkä enää löytänyt sitä...

g17.jpg

Kävin haikein mielin nukkumaan, sillä huomenna jättäisimme tämän idyllin taaksemme...

Tällaista tällä kertaa! Matkakertomus jatkuu taas, kun minulla on aikaa. Nyt töiden tekoon....

xoxo,

minä