Kurkistus meidän arkeen. Eli kämppä on siivoamatta ja hiukset kampaamatta seuraavissa kuvissa...

Kinuskikissa on luottosivustoni, mitä leipomiseen tulee. Kun kinuskikissa julkaisi kotitekoisten oreoiden ohjeen, oli selvää, että kokeilisimme. Teini on nimittäin supersuuri oreofani. (Joku nuorison hipsterijuttu?) Niinpä nyt viikonloppuna oi aikaa leipoa, kun minulla oli vihdoin vapaa viikonloppu ja teinikin oli kotona eikä isällään.

Taaperokin olisi tarjonnut apua leivontaan mutta yritimme estellä.

BeFunky_012.jpg.jpg

BeFunky_018.jpg.jpg

Valmis tuote kai onnistui ihan ok. (Itse en maistanut - nyt karpataan!) Viimeksi kun yritin tehdä täytepipareita, minulla oli kauheita ongelmia kaulimisen kanssa. Nyt otin aina palan taikinaa kerrallaan jääkaapista, niin kauliminen sujui helpommin.

BeFunky_051.jpg.jpg

Tässä linkki ohjeeseen: http://www.kinuskikissa.fi/oreo-keksit/ Vaikka kohtuuden nimissä on pakko sanoa, että paketti dominoita tulisi kyllä halvemmaksi. (On teinin mielestä täysin eri asia, kuin Oreo)

Mitä ruokablogeihin tulee, minä löysin helmen! Tai siis kosmetiikkablogihan se kai oikeastaan on, mutta Karkkipäivän Sannilla vaikuttaisi olevan hyvin samansuuntainen ruokavalio kuin minulla. Kasviskarppia - sillä erotuksella, että hän syö myös kalaa.

Aiemmin minun menuuni on ollut melko suppea: munakasta, keitettyä munaa, paistettua munaa, kukkakaaligratiinia (ilman jauhoja), kesäkurpitsa"pastaa" kastikkeella, quorn-kuutioita, rahkaa tai salaattia. Nyt löysin monta hyvää vhh-versiota erilaisista ruoista, joita oli pakko päästä kokeilemaan!

Törmäsin ensin karppileipureiden sivuilla Karkkipäivän siemennäkkäriohjeeseen (http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/08/02/sannin-herkkucorner-rapea-siemennakkari/) ja havaittuani sen hyväksi päätin tarkastella blogia lähemmin.

Prismasta löytyi kuin löytyikin kaikki tarvittavat ainekset siemennäkkäriin mutta siemenhyllyllä meinasi kyllä tulla itku, kun katseli pakkausten hintoja. Hampunsiemenpussi maksoi melkein 9 euroa. Iso pussillinen mantelijauhetta yli 12 (päädyin pieneen parin euron pussiin, joka riitti kolmeen valmistuskertaan). Selvää oli, että kun kaiken joutui ostamaan kerralla, kustannus nousi aika korkeaksi. Onneksi noista samoista aineista valmistaa kyllä monta satsia. Sitä hamppuakaan ei kulu montaa lusikallista kerralla!

Näkkäri on tosi hyvä välipala!

BeFunky_072.jpg.jpg

Se vaan loppuu tosi nopesti!

BeFunky_068.jpg.jpg

Talopurkin "Refill Please" tulee äkkiä näkyviin! :D

BeFunky_069.jpg.jpg

Lauantaiaamun aherruksen jälkeen lähdimme käymään kummitytön synttäreillä. Beakin oli onneksi jo saanut kuumeen karistettua (tosin nyt maanantaina kuvaan on astunut tosi ikävän kuuloinen rohiseva yskä).

BeFunky_019.jpg.jpg

Synttärivierailu päättyi ikävästi siihen, että Bea alkoi väkivaltaiseksi ja yritti lyödä ja kiskoa synttärisankarin prinsessamekkoa - kotiinlähdön aika!

Kävimme poikaystävän kanssa keräämässä tytöille pajunkissoja, että pääsevät ensi sunnuntaina virpomaan. Koska teini lähtisi taas viikonlopun jälkeen isälleen, ne piti koristella nyt valmiiksi. En ole varma, oliko tytöille ihan selvää, mitä piti koristella...

BeFunky_021.jpg.jpg

BeFunky_046.jpg.jpg

BeFunky_038.jpg.jpg

BeFunky_036.jpg.jpg

Tuli niitä valmiita oksiakin :)

BeFunky_048.jpg.jpg

Teinin piti tehdä taaperolle koemeikki virpomista varten mutta suunnitelmat hieman muuttuivat ja taapero meikkasikin itse itsensä...

BeFunky_053.jpg.jpg

... ja sitten siskonsa

BeFunky_057.jpg.jpg

... ja lopulta minutkin, vaikkei se päätynyt kuvaan.

Sunnuntaiaamuna, sillä aikaa, kun oltiin Bean kanssa kirkossa (maailmojen messu - aivan mahtavaa!), joku oli siivonnut olohuoneen höyhenkaaoksen pois. En tiedä, saanko kiittää teiniä vai poikaystävää...

Minä aloin puuhastelemaan taas uuden kokeilun parissa - nimittäin kukkakaalitortillojen (http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/01/10/maittavat-kukkakaalitortillat-ja-kookosinkivaarikala/)

BeFunky_050.jpg.jpg

Karkkipäivä-blogissa hehkutettiin, miten nämä eivät yhtään maistu kukkakaalille. Olen eri mieltä. Minusta nämä maistuvat litistetylle kukkakaaligratiinille - mutta se on hyvä juttu se, kukkakaaligratiini on lempiruokani! Poikaystävä totesi, että nämähän maistuvat tällaisenaankin ilman täytteitä. Totta, hyviä olivat!

Blogissa mainostettiin myös, että nämä ovat niin täyttäviä, ettei niitä jaksa syödä montaa kerralla... Minä jaksoin! Ehkä se riippuu täytteistä? Minä laitoin sipulipaprikapaistosta, chipotlekastiketta ja turkkilaista jogurttia.

BeFunky_052.jpg.jpg

Meksikolainen ruoka on ehdotonta lemppariani! Olenpa onnellinen, että saan nyt nauttia siitä edes jossain muodossa! Voisiko joku vielä keksiä hiilarittoman nachon?

Pakko sanoa, etten ole pitkään aikaan ollut näin innostunut laihduttamisesta! On kiva laihtua, kun se ei tunnu työltä! Tässähän kävi niin, että pari viikkoa sitten sain kuulla, että minulla on diabetes. Terveydenhoitaja sanoi, ettei painon saa antaa nousta, lisäksi minut häpeäpunnittiin ja minulle kerrottiin, että vyötäröni on montakymmentä senttiä liian leveä ympärysmitaltaan. Päätin, etteivät ne koskaan enää pääse sanomaan minulle noin. Paino on laskenut parissa viikossa puolisentoista kiloa, mutta poski- ja solisluut näyttävät jo tulevan paljon paremmin esiin. Mulla paino lähtee aina ensin poskista! Diabeteshoitajalle en ole vieläkään uskaltanut soittaa...

Päätin ilahduttaa myös lihansyöjiä perheessä - ja kaveripiirissä - ja tehdä myös tonnikalapullia (http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/04/18/sannin-herkkucorner-helpot-ja-maukkaat-tonnikalapullat/). Ilmeisesti kokeilu oli ihan onnistunut, kun kaikki pullat katosivat. :) Tein ne gluteenittomaan korppujauhoon, olen nimittäin aika varma, että taaperon allergiaoireet johtuvat vehnästä.

Eiköhän siinä ollut riittävästi puuhaa yhdelle viikonlopulle?

BeFunky_066.jpg.jpg

Saataisiinpa vielä takaisin se viikonlopun keväinen aurinko! (Nyt sataa räntää...)

xoxo,

minä