Isännällä on tosi paljon metsäleirejä tässä syyskaudella. Ja koska minä olen viikkokausia yksin kotona, voin tehdä sitä mitä en voi tehdä silloin, kun isäntä on kotona... nimittäin syödä pähkinöitä!

Niinpä kun ystävä oli tulossa kyläilemään päätin tehdä omaan ruokavaliooni sopivan kakun, jossa käyttäisin pähkinöitä. Minun ukkelini kun on siis pähkinälle allerginen, niin en viitsi tehdä pähkinäleivonnaisia silloin, kun hän on kotona, ettei toinen joudu katselemaan vierestä, kun muut herkuttelevat. Se on hirveä harmi, sillä minä kovasti pidän pähkinäisistä jutuista (ja taapero on hulluna pähkinöihin).

Jos haluaa hakea jotain positiivista pähkinäallergisesta isännästä, se on se, että saat itse syödä kaikki ne hyvät pähkinäiset suklaat konvehtirasiasta ja hän puolestaan syö ne iljettävät hillo- ja marmeladitäytteiset suklaat, joihin et itse koskisi pitkällä tikullakaan. Match made in heaven!

Mutta tässä siis Syntinen Pähkinäkakku (ilman lisättyä sokeria):

1.jpg

Pohjan tein luotto-ohjeeni mukaan. Pohja on gluteeniton ja maidoton, joten oikeat päälliset valitsemalla siitä saa hyvän tonton-kakun (kananmunaa se tosin sisältää). Minä käytän sitä, koska se ei sisällä lainkaan jauhoja tai sokeria. Toki banaaneista ja taateleista tulee hiilareita, mutta ajattelen silti, että niiden hiilarit ovat parempia kuin sokerista tai jauhoista saadut.

Kakkupohja:

  • 2 (yli)kypsää banaania (jos banaanit ovat liian kiinteitä, kakku jää maistumaan banaanilta, eivätkä banaanit blendaannu kunnolla... tässä kävi niin)
  • 4 kananmunaa
  • 10 tuoretta taatelia
  • vaniljaa myllystä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1dl tummaa kaakaojauhetta

1. Laita banaanit, kananmunat ja taatelit (ilman kiviä) blenderiin. Jauha tasaiseksi. Sekoita kulhossa muiden aineiden kanssa.
2. Vuoraa pienen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kookosöljyllä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2.jpg

Päälliset:

  • sokeritonta Vita d´Or maapähkinävoita (saa Lidlistä)
  • 150 g maustamatonta Philadelphia-juustoa
  • maun mukaan Stevia-tomusokeria (saa esim. Yesdelistä)
  • tilkka kermaa
  • koristeeksi pähkinöitä, mahdollisimman vähähiilihydraattista tummaa suklaata, kookoshutaleita...

1. Kun kakku on jäähtynyt, voitele sen pintaan reilu kerros maapähkinävoita.
2. Notkista Philadelphia-juusto tilkalla kermaa, mausta maun mukaan Stevia-tomulla. Voitele kakun pinta seoksella.
3. Koristele haluamallasi tavalla.
4. Nauti!

5.jpg

3.jpg

6.jpg

7.jpg

Onpa ihan sellainen olo, kuin olisin tehnyt jotain kiellettyä isännän poissa ollessa. Pienestä sitä löytyy jännitystä elämään... :D

Yhdestä palasta tuli jo niin äklömakea olo, että ei pelkoa, että ahmisin liikaa. Oikein sopiva laihdutusherkku siis! Ja oikein hyvää oli... olisi tosin ollut parempaa, jos banaanit olisivat olleet vähän kypsempiä.

xoxo,

minä

 

*Siirretty Starboxista 6.2.2019*