Rakkaalla huoneella on monta nimeä. Tällä ainakin työhuone, toimisto ja kirjastohuone. Tähän saakka huoneessa on ollut se ongelma, että työpöytä puuttuu - mutta viime viikolla vihdoin saimme sellaisen rakennettua.

th1.jpg

Sen jalkoina toimivat kahden eri ompelukoneen jalat. Tuon kauniimman, oikeanpuoleisen jalan ostin aikoinaan tädiltäni (samoin kuin työtuolini). Se oli musta ja sen päällä oli lasilevy pöytälevynä. Lasilevyn siirsin nyt äidiltä saatuun ompelukonepöytään, jossa oli alkuperäinen puulevy ilman konetta, ja puulevyssä tietysi reikä, joka hankaloitti asioiden laittamista pöydälle. Muistan, että olin äidille kiukkuinen, kun hän aikanaan poisti itse ompelukoneen pöydästä, minusta se olisi ollut kauns sellaisenaan. Nyt tein sitten saman käsittelyn tuolle vasemmanpuoleiselle Tikkakosken koneelle, jonka sain ilmaiseksi. Puolustuksekseni täytyy sanoa, että Tikkakosken kone oli paljon askeettisemman ja koruttomamamman näköinen, kuin se äidin pois heittämä - ja minä tarvitsin pöytääni jalan. Jalka oli ruskea, eli täysin eri värinen toisen jalan kanssa. Niinpä päätin spraymaalata molemmat jalat. Jalkoihin upposi yhteensä 4 purkkia antiikkivalkoista sprayta (noin 4 euroa/prk). Tosin maalasin todella tuulisena päivänä... ehkä vähemmälläkin olisi selvitty.

spray.jpg

th2.jpg

Pöytälevyn bongasin Jussin jättikirppikseltä 38 eurolla. Kapea peiliovi on omiaan tähän tilaan vaikka hinta olikin mielestäni aika suolainen. Nyt häirisee vain kaksi asiaa: ruma johtoviidakko ja työkone, vosiko seurakunta hankkia minulle valkoisen työkoneen, kun se kävisi paremmin mun väreihin? :) Itse asiassa poikaystävä juuri tilasi meille kotiin valkoisen läppärin, joko miellyttämisen halusta minua kohtaan tai koska se oli halvin malli... :D Mutta se kone majailee yleensä telkkarin vieressä, jotta sen kautta saan katsottua formulat sun muut isolta näytöltä.

Työpöydän yllä roikkuu Riviera Maisonin ruukuissa tarpeellista toimistotavaraa ja matkamuisto Venetsiasta.

th3.jpg

Taulu, joka kuvan yläkulmassa näkyy on oikeasti matkamuisto Ikeasta, mutta leikisti Pariisista, siinä on lueteltu Pariisin nähtävyyksiä (tai niiden pysäkkejä) - ja valtaosa niistä on nähty! Seinällä on myös painokirjainlaatikko täynnä aarteitani. Siellä on muun muassa Tukholmasta Vaasa-laivan museosta ostettu tykki, joka jatkaa matkamuistoteemaa.

th4.jpg


Pöydällä on rasiassa lisää muistoja, siellä on poikaystävän Dubaista tuomia simpukoita ja minun pieniä metalliaarteitani.

th15.jpg

Office-telineessä valokuvatulostukseen tarvittavien härpäkkeiden seassa on kortteja Venetsiasra. Niille vannon vielä löytäväni paikan.

th16.jpg

Nurkan pikkulipasto on aikanaan ostettu Tokmannista ja se on kokenut monia tuunauksia. Nyt se sai ýlleen Clas Ohlsonin kalustemaalia (pure white) ja nostin Lundagårdista tilatut apteekkikyltit, jota aiemmin olivat keskellä laatikkoa, laatikon yläkulmaan pettämään aukkoa, josta laatikko olisi tarkoitus avata. Nyt tilasin sitten Lundagårdista uudet vetimet hoitamaan sitä tehtävää. RM vaasi muutti tähän huoneeseen sen päälle.

th5.jpg 

th6.jpg

Toisella seinällä on muistitaulu tärkeille asioille ja lasten memory boxit. Kuten kuvasta näkyy, teinin oma on edelleen kesken. Onko kellään taskukelloa? Ei tarvitse toimia, kunhan viisarit saa väännettyä oikeaan aikaan...

th7.jpg

Seinällä on myös RM teekuppinaulakkoon askartelemani neulatyyny.

th17.jpg

Ikkunan edessä on sitten teinin ompelukone sillä kolmannella ompelukoneen jalalla. Tämä on kalkkimaalattu aikanaan Jeanne d'Arc Livingin maalilla (natural white).

th8.jpg

Tikkakosken koneesta säästin jalan lisäksi tuon puulaatikon, jossa on sitten ompelutarvikkeita.

th9.jpg

Löysin työhuonetta siivotessa kaksi Audrey Hepburn-pastillirasiaa. Audreyhan on maailman kaunein nainen - ja Loma Roomassa ihana elokuva! Mietin hetken, mihin rasioita käyttäisi, kun karkit ovat kadonneet, sillä eihän noin ihanaa naista voi poiskaan heittää... ja sitten sen keksin:

th10.jpg

Toisessa rasiassa on nuppineuloja, toisessa hakaneuloja. Nerokasta, vaikka itse sanonkin!

Samaista seinää eteenpäin kulkiessa tulee vastaan JYSKin mäntyhyllystä tuunaamani hylly, jossa jatkuu sama jdl:n maali. Kaapin tuunaus on sikäli kesken, että alas pitäisi löytää vielä pari RM:n Livres-laatikkoa, ja alimmaisia hyllyjä pitäisi hieman nostaa.

th11.jpg

Nurkassa on askartelutavaroita Granitin lokerikoissa. Ihan vinkiksi, noin montaa ei voi pniota päällekkäin ilman että kyhäelmästä tulee hengenvaarallinen...

Toisen ikkunan yllä verhokiskossa säilytän taaperon kauniita pieneksi jääneitä mekkoja, kun en vain raaskinut pakata niitä pois.

th12.jpg

Vielä viimeinen seinä. Sitä peittää Ikean Expedit-hylly, joka minulla oli edellisessä asunnossa "vaatekaappina". Nyt se on kirjahyllynä. Poikaystävä lukee paljon ja hänellä on aivan älytön määrä kirjoja, lokerikon hyllyt on sullottu niitä ihan täyteen. Koska kirjat eivät minusta ole mikään kaunis sisustuselementti (eikö niistä kaikista voisi tehdä saman värisiä?), ne saivat jäädä vaatekaappiin askartelemani verhon taakse.

th13.jpg

Verho on H&M homesta, lyhensin sen mukana tulleella tarralla ja ompelin siihen Jeanne d'Arc Livingin pitsimonogrammit. Pitäisiköhän siihen vaihtaa T-kirjaimet, kun se on nyt poikaystävän käytössä?

pitsi.jpg

Expedit-lokerikkokaan ei ole alkuperäisessä värissään, vaan sen pinnassa on Kalklitirin sinistä (sävyä en muista, Antique blue???) kalkkimaalia. Se sattumoisin sopikin aika hyvin tähän taloon, jonka kaikki seinät ovat aika samanväristä sinistä.

Kirjahyllyn päällä oleva laiva ja opetustaulu ovat poikaystävän. Vanha Raamattu kirppislöytö Haminasta ja lasikuvun toin Saksasta ja sen alla olevan ravunkuoren poimin jäämeren rannalta Norjasta. Matkamuistoteema jatkuu...

th14.jpg

Mutta tämä päivitys loppuu. Vihdoin. Innostuin niin, kun sain huoneen "valmiiksi", että oli pakko esitellä joka nurkka!

Mitäs pidätte?

xoxo,

minä