1.jpg

Kisa käynnissä vielä viimeiset hetket Pappilan naamakirjassa...

Luukussa 22 on piparkakkutalo. Minä sitten vihaan piparkakkutalon leipomista. Palaset eivät koskaan osu yhteen ja jokaisen sormen päässä on sulan sokerin jättämä palorakkula, pahimmillaan sellainen oli yhtenä vuotena myös huulessa. Koska mitä teet automaattisesti, kun sormeen sattuu? Aivan, viet sen suuhun. Virhe.

Viime vuonna teimme jo muumitalon valmiilla muoteilla. Siitä projektista opin, että talon palat muuttavat muotaan paikasta toiseen liikutellessa. Niinpä nyt fiksuna tyttönä leivoin ne suoraan pellille. Silti ihan kaikki palat eivät mätsänneet ja esimerkiksi kattoon jäi iso aukko - jonka tukin hattivatilla. Kutsun tätä tilataideteosta nimellä "Hattivatit valtaavat Muumitalon".

2.jpg

3.jpg

Projekti oli tänä vuonna hermoja raastava myös siksi, että kun olin saanut kattopalat rakennettua kettukarkeista, yllätin taaperon repimästä kattotiiliä irti ja pistelemästä niitä suuhunsa. Oli pakko hakea toinen pussi kettukarkkeja vahinkojen korjaamiseksi. Ilkivaltaa!

3.jpg

Muumi on ehkä vähän kohtuuttoman kokoinen taloon nähden. Se ei mahdu ovesta sisälle...

5.jpg

Eilen oltiin sitten viimein siinä pisteessä, että miä murruin stressin alla. Kaksi nukkumatonta yötä siinä alla alkoi näkyä. Olihan se odotettavissa... miä aina spännaan näistä juhlapyhistä ja asetan itselleni mahdottomia aikatauluja ja alan sitten kiukutella, kun en saa niitä toteutettua.

Silloin yritän muistutella itselleni, että ei mennyt se Marian ja Joosefinkaan joulu niin kuin Strömsössä. Varmaan oli tarkoitus päästä synnyttämään lapsi kivoissa sisätiloissa, mieluummin kotona, mutta niin vaan kävi, että suunnitelmat ja aikataulut eivät toteutuneet ja he huomasivatkin olevansa likaisessa tallissa eläinten ympäröimänä. Ja kun varmaan olisi synnytyksen jälkeen ollut kiva vähän levähtää niin kohta lappaa sisään kutsumattomia vieraita - kaiken maailman paimenia ja tietäjiä... Kaikessa keskeneräisyydessä joulussa on silti jotain taikaa!

Leppoisaa joulua!

xoxo,

minä

 

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri
Luukku 2 - piparikuusi
Luukku 3 - paperitähti
Luukku 4 - joulumarkkinat
Luukku 5 - jouluinen Porvoo ja joululahjaideoita
Luukku 6 - omaa aikaa
Luukku 7 - Rocky Road-kuuset
Luukku 8 - Muumien taikatalvikakku
Luukku 9 - sulaneet lumiukot
Luukku 10 - joululimppu
Luukku 11 - karppitilkkutäkkifoccacia
Luukku 12 - paketoi lahjoja
Luukku 13 - joulukukat
Luukku 14 - misteli
Luukku 15 - jouluviiri
Luukku 16 - kromikävyt
Luukku 17 - jouluappelsiinit
Luukku 18 - lumisadepallojätskiannos
Luukku 19 - tonttumuffinit
Luukku 20 - kinkku ja kuusi
Luukku 21 - fudgepurkit

 

* Siirretty Starboxista 17.2.2019 *