1.jpg

Luukkukuvakisan vastaus on vuori/mäki. Käy osallistumassa uuteen kisaan täällä.

Ysiluukusta löytyy sulaneita lumiukkoja. Meillä oli loppusyksystä se kaunis hetki, kun oli lunta, sitten lumet/lumiukot sulivat. Nyt on joka toinen päivä reippaasti pakasta ja joka toinen pävä melkein plussaa. Jäätä on, muttei lunta. Sen kunniaksi päätin valmistaa sulaneita umiukkoja.

Tähän tarvitset 2 levyä Pandan valkoista suklaata, yhden Fazerin lakupatukan ja yhden Paksu-Peten, suolatikkuja ja 1,5 teelusikallista voita sekä erilaisia irtokarkkeja.

2.jpg

Tee shoppailureissu irtokarkkihyllylle ja päätä, mistä namuista haluat valmistaa lumiukon silmät, nenän ja napit. Minun valintani oli punaisia jelly beansejä tai oransseja kirpeitä tankoja nenäksi, noitapillejä napeiksi ja ranskanpastilleja silmiksi (koristelin ne elintarviketussilla). Hattuun leikkasin lierin Paksu-Petestä ja kapeampi osa on tavaliista lakua. Kädet tein niistä suolatikuista. Niitä jäi vain kamalasti yli, kun osti pussillisen, eikä kukaan halua syödä niitä. Yritän keksiä jonkun pelin tai leikin, jossa saan käytettyä ne pois. Noita me syötiin kultaisella 80-luvulla, kun mitään oikeita juhlaherkkuja ei oltu vielä keksitty - tai nitä yhtä mauttomia suolakaloja! 

Sommittele ensin, miten haluat koristeita käyttää...

3.jpg

Sulata sitten voi ja valkosuklaa pienessä kulhossa mikrossa matalalla teholla. Vuoraa vuoaka leivinpaperilla ja kaada suklaasula leivinpaperille. Koristele.

4.jpg

Nosta jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on ihan oikeasti jähmeää, viillä veitsellä suklaan pintaan apuviilto ja taita osiin viiltoa pitkin.

5.jpg

Nämä lumiukot on tehty keltaisesta lumesta... tiedättehän? Valkosuklaassa on vähän tuollainen kellertävä sävy. Candy meltseillä saisi oikeasti valkoista, mutta siitä tulisi varmaan todella makeaa ja E-koodeja alkaisi olla sen verran paljon tuossa määrässä suklaata, että minusta tämä lenkkipolun varressa tehty lumiukko kelpaa ihan hyvin. Onpahan totuudenmukainen...

Eikö houkuttelekin tämän jälkeen syödä noi? :D

6.jpg

Lumiukot voisi pakata vaikka kauniiseen sellofaanipussiin, sulkea nätillä nauhalla ja antaa kaverille jouluyllätykseksi.Tai syödä itse...

Tämä voisi olla myös hauskaa tekemistä yhdessä lasten kanssa.

 

Ehdittekö rakentaa lumiukkoja ennen kuin lumi suli?

xoxo,

minä

 

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri
Luukku 2 - piparikuusi
Luukku 3 - paperitähti
Luukku 4 - joulumarkkinat
Luukku 5 - jouluinen Porvoo ja joululahjaideoita
Luukku 6 - omaa aikaa
Luukku 7 - Rocky Road-kuuset
Luukku 8 - Muumien taikatalvikakku

 

* Siirretty Starboxista 13.2.2019 *