Tämä on pakko jakaa! Tuli sen verran hyvää...

Aamulla aloin tekemään inventaariota kaappejen sisältöön ja miettimään, mitä pientä illan Game of Thrones-valvojaisiin valmistaisin. Tästä tulisi vähän pappilan hätävara-tyyppinen ratkaisu. Siis sitä käytettäisiin, mitä löytyy. Sattui niin, että jääkapissa oli purkki ananas-Skyriä ja purkin pohjalla kookoshiutaleita. Niinpä tuloksena syntyi Piña Colada-kakku.

kakku.jpg

Pohja:

1 kananmuna
0,75 dl karppisokeria
75 g sulatettua voita
0,25 dl vettä
0,5 tl jauhettua vaniljatankoa (poikaystävä osti mulle myllyn, kyllä oli muuten vaikea löytää meidän Prismasta!)
0,75 dl mantelijauhoa
0, 75 dl Cook - Bake - Cake proteiinijauhetta (Natural)
0,5 tl leivinjauhetta
 

Kostutukseen:

Sprite Zero

 

Päälliset::

1 purkki Skyr ananasrahkaa
noin desi kookoshiutaleita
1 purkki Flora Vispiä
2 teelusikallista karppisokeria 
Lisää jauhettua vaniljaa myllystä
 

Koristeluun:

vaikka lime... tai mitä nyt löytyy

 

Ja näin kakku syntyy:

Vatkaa kananmuna ja karppisokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja vesi seokseen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää nekin joukkoon. Voitele pienen leipävuoan reunat rasvalla ja jauhota ne mantelijauholla. Kaada seos vuokaan.  Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Kumoa kakku ja kostuta se Spritellä, kun se on jäähtynyt. Sekoita keskenään Skyr ja kookoshiutaleet. Levitä ne  kostutetun pohjan päälle. Kuorruta kakku karppisokerilla ja vaniljalla maustetulla kermavaanhdolla. Koristele. Minä olin juuri syönyt aamulla viimeisen palan 86% suklaata. Kakku näytti kokovalkoisena tylsältä. Onneksi jääkaapissa oli puolikas lime sokerittoman ja alkoholittoman Mojito-kokeiluni jäljiltä. Kyllä se karppisokeri siinäkin toimi! Siksi minulla sitä spriteäkin oli, kun yritin miksailla soodasta ja spritestä sopivaa sekoitusta...

passi39.jpg

Kakku oli siis iltaa varten mutta me otettiin siitä teinin kanssa vähän maistiaisia, eikä siitä jäänyt kovin paljon tarjottavaksi. Oli meinaan hyvää!

Mutta nyt... Brace yourselves, winter is coming! Ja talvi vyöryykin neljän jakson voimalla, kun niitä on päässyt vuotamaan neljä julkisuuten heti kättelyssä. Joku haukkui kuvanlaatua mutta ihan hyvältä näyttää mun ruudulla! Iiiik!!!

xoxo,

minä

 

 

PS. Top 3 Game of Thrones hahmot:

1. Arya Stark

2. Tyrion Lannister

3. Jon Snow