Minulla oli melkein kahden viikon loma, joka päättyi eilen. Se muistutti pikemminkin työleiriä, kuin lomaa, mutta viimeisenä pävänä päätin irtautua talon kunnostamisesta rippijuhlia varten ja tehdä jotain hauskaa. Niinpä nukuin pitkään ja suuntasimme sitten tuurilla saareen. Tuuria odoteltiin kahvila Tulikukon terassilla, jossa taapero pääsi jo jätskin makuun.

v1.jpg

v2.jpg

Siellä taustallahan se tuurimoottori jo saapuukin... ei kun kyytiin ja kohti Varissaarta. Veneselfien aika:

v3.jpg

Huomatkaa poikaystävän "minähän en missään selfieissä poseeraa"-ilme. Venematka meno-paluuna maksaa 8 euroa aikuiselta, 4 lapselta ja taaperolta se oli ilmeisesti ilmainen.

v5.jpg

v6.jpg

v7.jpg

Ideana oli syödä saaressa ravintola Vaakussa - ja niin teimmekin.

v8.jpg

Minä olisin halunnut istua kristallikrrunun alla...

v12.jpg

mutta poikaystävä valitsi vähän vaatimattomamman pöydän, johon kylläkin kävi mukava tuulenvire.

v13.jpg

Ruokalistalla ei ollut yhtään kasvisruokaa (pääruoissa) ja pelkäsin jo, että jodun tilaamaan jälkkärilistalta mutta tarjoilija lupasi, että minulle loihdittaisiin vuohenjuustosalaatti. Olin etukäteen päättänyt, että pitäisin mässyttelypäivän ja lomaa myös karppauksesta (-5kg, jej!), joten olin ajatellut syöväni jotain muuta kuin salaattia. Mutta salaatti oli kyllä tosi hyvä! Ei mikään perus kurkku-tomaatti-salaatti-yksi lisuke-salaatti.

v17.jpg

Oli siinä sentään epäterveellisiä ja ah, niin hyviä leipäviipaleita ja perunaa. Ja varmuuden vuoksi otin hiilaripitoisen juoman:

v14.jpg

Taapero mussutti nakit ja ranskalaiset ja poikaystävä tilasi Pulled Pork-hampparin, jota sisko poikaystävineen oli suositellut.

v15.jpg

v16.jpg

Ruoan jälkeen kävimme katsomassa Ruotsinsalmen taistelun muistomerkkiä...

v9.jpg

...tutkimme saarta, geokätköilimme...

v11.jpg

v10.jpg

v24%20%281%29.jpg

 

v25.jpg

v22.jpg

v23.jpg

v19.jpgv18.jpg

v26.jpg

...bongasimme lintuja:

v20.jpgv21.jpg

Oli siellä muitakin, kuin lokki - ainakin joutsen, valkoposkihanhia ja silkkiuikku pienten poikastensa kanssa.

Sitten tietysti uitiin. Tai minä ja taapero uimme, poikaystävä ei uskaltautunut muka kylmään veteen. Lämmintähän se oli! Taapero ei olisi tullut erestä pois laisinkaan. Hän myös sukelsi, tosin vahingossa. Voi sitä riemua, kun äiti hyppyytti vedessä tai kellutti pinnassa ja sai polskia vauhtia!

v29.jpgv30.jpgv31.jpgv33.jpg

Kotkansaarihan se siellä taustalla... ja saapuva tuurimoottori. Varissaaresta näkee sekä keskustaan, että meidän kotisaarelle. Olisi voinut pyytää tuuria koukkaamaan meidän kautta...

Vielä ennen veneen lähtöä ehdin poimimaan kimpun kieloja.

v34.jpg

Niitä kasvaisi omassa pihassakin, mutta siellä ne eivät vielä kuki. Nyt meidän eteisessä leijuu todella vahva kielon tuoksu!

v35.jpg

Ihana viimeinen lomapäivä, tästä on hyvä lähteä taas uusiin työhaasteisiin!

xoxo,

minä