Ainakin kerran kesässä pitää päästä käymään brunssilla keisarillisen kalastusmajan kahvilassa. Tänä vuonna oli tarkoitus mennä koko pesueella, kun edellisenä kesänä vain minä, poikaystävä ja taapero - silloin vielä vauva, kävimme kolmisin. Mutta niinhän siinä kävi, että tänä kesänä ei ollut yhtäkään sellaista viikonloppua, että olisimme olleet kaikki koossa ja päässeet menemään. Niinpä teinistä taas tingittiin! Ehkä ensi kesänä sitten ehditään koko porukalla? Kahvila on tosiaan auki vain kesäkauden...

luv2.jpg

luv1.jpg

Miten sitä vaan aina tulee syötyä ihan liikaa? Mutta todellakin suosittelen brunssia Langinkoskella. Samalla voi sitten käydä ihastelemassa kosken kuohuja ja kalastusmajan museota.

Kotiruokailuja vaten hankin tälle sotta-apinalle kaksi pilvenmallista ruokailualustaa täältä. Mustan ja valkoisen. Olin meinaan sen verran kyllästynyt korjailemaan maitoa pöydältä tuolilta ja lattialta. Tabletti vähensikin jonkin verran sotkua...

l9.jpg

(Näistä kuvista näkee hyvin tuon meidän vekaran mustelmataipumuksen, johon siis on syynä verisolujen niukkuus.)

Kotona leivottiin kesällä paljon tätä:

l3.jpg

(ohje Karkkipäivä-blogista.)

Ohjeen kirjoittaminen kaapinoveen on yksi niistä harvoista sisustusratkaisuistani, jotka ovat isännältä saaneet kiitosta mutta tämän oli hyvä olla näkyvillä, kun oli niin reippaassa käytössä. Poikaystäväkin leipoi ja söi näkkäriä innolla. Tosin meilä oli molemmilla oma variaatiomme ohjeesta - minä käytin vain yhtä kananmunaa ja hän puolestaan jätti öljyn pois. yt pitäisi taas saada itseään niskasta kiinni ja alkaa uudestaan karppaamaan, herkuttelu on karannut käsistä!

Myös minun Riviera Maison-purkkikokoelmani (tai lähinnä kerrospurkit osoittautuivat käytännöllisiksi siementen säilömisessä.

l4.jpg

l5.jpg

l6.jpg

l7.jpg

Minun kesäni täyttyi rippileireistä niin, että sisustukselle ei juuri jäänyt aikaa. Yhden projektin sain kuitenkin tehtyä. Päätin nimittäin maalata punertavan parvekekaluston siedettävämpään kuosiin. Arvelin kalkkimaalin kestävän, koska meillä on lasitettu parveke, eikä tuolien oikeastaan tarvitse kohdata säätä. Olin päättänyt, että hieoisin osan kalusteista paljaaksi ja vanhentaisin etikalla, jossa oli liotettu saippuavillaa vuorokauden ajan. Muut osat maalaisin. 

l10.jpg

Tekstiksi pöytään halusin ihailemani Riviera Maison-kalusteen tekstit. Googlettelin epätoivoisesti erilaisilla hakusanoilla löytääkseni oikean baaripöydän ja selkeän kuvan tekstistä. Saalis oli aika laiha, tallensin pari kuvaa koneelle ja päätin kysyä tarrantekijältä myöhemmin, onnistuisiko mallinnus niistä. Sitten eräänä aamuna rippileirillä Facebookiin kirjautuessani näin Facebookin tararyhmän sivuilla kuvan juuri haluamastani tekstistä Taran alla luki, että ko. tarra oli poistossa ja niitä saisi jäljellä olevat kaksi kappaletta kahdeksalla eurolla! Mulla ei ikinä käy tällainen säkä!!!

l11.jpg

m1.jpg

Minun aikomukseni oli laittaa parveke sellaiseen kuntoon, että siellä olisi kiva juoda kahvia tai syödä ruokaa...

l12.jpg

Jälkikasvuni keksi sille tosin hieman toisenlaista käyttöä.

m3.jpg

m2.jpg

Lopultahan parvekekaluston tuunaus osoittautui sikäli virheeksi, että me tehtiin aika yllättävät asuntokaupat oikeastaan heti tuunauksen jälkeen, eikä meillä enää ole parveketta, enkä ole ollenkaan varma, että kalkkimaali kestää ulkokäytössä...

Vähän samalla tavoin kävi näiden uusien Riviera Maison-lamppujen kanssa, jotka poikaystävä oli juuri useiden kirosanojen saattelemana saanut kiinnitettyä kattoon. Ne piti samantien ottaa alas. Ne tosin löysivät heti paikan uudesta kodista...

n1.jpg

Pitää vaan ostaa kolmas tänne, kun kahdelle oli paikka kerrostalossa.

Minulla oli monta projektia odottelemassa, oli tarkoitus maalata katot, jotka eksä oli tuhonnut liimalistaviritelmillään, maalata pikkueteinen ja makkari ja hioa ja maalata makkarin parketti valkoiseksi (ja sitten pikkuhiljaa kaikki parketit... ja vaihtaa keittiön kamala muovimatto laattalattiaksi. Mutta ne jäivät nyt tekemättä.

Ei se mitään, nyt mulla riittää kahta enemmän tekemistä täällä uudessa kodissa.

Tämä oli sitten viimeinen kerostalopäivitys! :O

xoxo,

minä