Viikkari tarjoaa clubilaisilleen ilmaisen joululahjaristeilyn. Päivät ovat tietysti sellaisia, että normaalilla työssäkäyvällä ihmisellä ei ole mitään mahdollisuutta lähteä mutta minähän olen äitiyslomalla. Kun sisko sattui sopivasti tulemaan Saksasta Suomeen, niin pakattiin pienet tytöt mukaan ja suunnattiin nokka kohti Katajanokkaa.

Samalla tuli taas todettua, että ilmaista risteilyä ei olekaan. Ruoka ja ostokset veivät kyllä siivunsa mun jo valmiiksi heikosta pankkitilin saldosta mutta...

BeFunky_nimet%C3%B6n2.jpg-normal.jpg

 

BeFunky_nimet%C3%B6n.jpg-normal.jpg

(Nämä kuvat ovat joululahjaksi saamastani kirjasta "Onhan tässä palautusoikeus? Joka naisen opas äitiyden iloihin.")

Terminaalissa teini syötti minulle jotain suussa poksahtelevaa karkkijauhetta. Koko pussi kerralla suuhun ja...

Fotor0309201251-normal.jpg

Tässä kuvasarja matkaseurasta. pienintä ei huvita poseerata :)

Fotor0309201816-normal.jpg

Näin häiriintyneessä seurassa risteilylle siis lähdettiin.

Puettiin Bea merimieshenkisesti mutta lopputulos oli niin poikamainen, että piti laittaa panta päähän, ettei jouduttu kuuntelemaan niitä "onpa komea poika"-kommentteja. (Seuraavana iltana, kun sillä oli mekko päällä, muutama mummo kävi kuitenkin kehumassa sitä söpöksi pojaksi)

BeFunky_IMG_3736.jpg-normal.jpg

Menomatkalla käytiin Buffassa syömässä. Kasvissyöjälle anti ei ollut kummoinen, eikä taatusti rahan arvoinen. Muutamalla vinkkulasillisellahan kustannukset olisi varmasti voinut kattaa mutta eihän sitä imettäessä viitsi. Jälkkäripöydästä toki minäkin löysin syötävää. (Kuvassa ei ole minun annokseni, mulla oli enemmän kaikkea... eikä tuota iänikuista pakkasesta sulatettua hedelmäsalaattia)

Fotor0309202443-normal.jpg

Siljan seisova pöytä olisi vaan niin paljon parempi!

Tax Freesta löytyi Bealle tämmöinen Lundmyr of Swedenin puinen auto. Olisi näitä ollut vaaleanpunavihreäkin, mutta tämä miellytti enemmän silmää.

BeFunky_118.jpg-normal.jpg

Minä olen puisten ja kestävien lelujen ystävä. Lelun pitää olla sellainen, että sen voi jättää omille lapsilleen. Sellaiset hetken muotivillitykset eivät siis ole mun makuun. Poikaystävän pyytämät tuliaiset ostaessa saatiin Tax Freesta kortti, joka oikeuttaa uuteen ilmaiseen risteilyyn (taas su-ke lähdöillä). Pitää kerätä matkakassa... seuraa, anyone? ;)

Tukholmaan pääsyhän tässä tietysti tärkeintä oli. Heti satamassa (haettuamme lähimmän Geokätkön) ihmettelimme paikallista taidetta... (Sori Bea... sentään emme riisuneet sinua kuvaa varten)

Fotor0309203154-normal.jpg

... ja ihastelimme Gamla Stania

BeFunky_IMG_3763.jpg-normal.jpg

Tukholman kapeimmalla kadulla, Mårten Trotzigs Grändilla piti taas käydä otamassa kuva:

BeFunky_IMG_3770.jpg-normal.jpg

Harmitti hirveästi, että matkavaluuttaa oli niin vähän. Olisin löytänyt vaikka mitä ostettavaa! Vanhan kaupungin putiikeissa olisi ollut vaikka mitä ihanaa sisustustavaraa mutta sinne jäivät odottamaan seuraavaa kertaa, ja DesingTorgetille jäi lasten puinen eläinpalapeli (tiedättehän sellainen puinen tausta johon asetetaan pala, jossa on nuppi), joka päästi aina sen eläimen äänen, joka asetettiin paikalleen. Tahdon ehdottomasti Bealle sellaisen! Scifi Bokhandelnissa vältin kiusausta ostaa Star Wars tavaraa ja nappasin mukaan vain tuliaiskirjan poikaystävälle. Lagerhaus on joka matkalla käytävä läpi. Nyt siellä oli remontti käynnissä, joten tavaraa oli vähemmän kuin yleensä. Teini onnistui kuitenkin tuhlaamaan kruununsa sinne. Minä ostin vain tämän karkkipurkin, kun apteekkitavarasta niin kovin pidän.

BeFunky_175.jpg-normal.jpg

Sovituskopissa huomasin olevani pläski, enkä vain pikkasen. Joten päätin tehostaa muumimukidieettiäni. Paluumatkalla söin vain salaatin. Tilasin Ella'sin listalta jonkun kinkkusalaatin ilman sitä kinkkua. Kun annos tuli, sen päällä komeili monta siivua ilmakuivattua Serranon kinkkua... palautukseen meni. Mutta palataan sinne sovituskoppiin. Yllätin itsenikin ostamalla tämän tunikan (siinähän on oranssia! :o). "Tervetuloa 70-luvulle", sanoi sisko. "Siellä olisi ollut nättejäkin vaatteita", sanoi teini. Oh, well... tykkäsin noista napeista.

BeFunky_180.jpg-normal.jpg

Myös pienelle tytölle piti saada vaatetta, käytiin Zarassa, siellä kun tiedän olevan kauniita lasten vaatteita. Tämä tarttui mukaan:

BeFunky_173.jpg-normal.jpg

Ajattelin tätä mekkoa kesäksi. Muistan teinin vauva-ajalta, että Zaran vaatteista pitää ottaa kokoa isompi. Päättelin siis, että kesällä Bea on siinä puolen vuoden hujakoilla, joka vastaisi kokoa 68cm, eli otin 72-senttisen. Noh, vauvalla on tällä hetkellä käytössä vielä 56-senttiset vaatteet mutta tätä 72-senttistä voisi käyttää vaikka nyt! En tiedä, meneekö enää kesällä!

BeFunky_158.jpg-normal.jpg

Tuliaisiksi poikaystävälle tuotiin vielä tuunattu prinsessa Estelle kortti (jota oli muuten yllättävän vaikea löytää!). Hän nimittäin aina valittaa, että siitäkin uutisoidaan, jos "Estrella" sanoo ör.

BeFunky_120.jpg-normal.jpg

Minähän rakastan kuninkaallisia, etenkin Ruotsin.

Onko jossain maassa prinssejä vapaana Bealle?

xoxo,

minä