Minulla oli suuret suunnitelmat rippijuhlien suhteen, piti olla sitä ja tätä... osa jutuista onnistuikin.juomat%5B1%5D.jpg

r19.jpg

Ja osan kohdalla ponnistelut menivät aivan hukkaan, kun ulkona satoi kuin Esterin takapuolesta koko viikon, eikä ulos suunnitelluista jutuista juuri hyötynyt...

tupakkapaikka%5B1%5D.jpg

Vaikka tilasin ihan Riviera Maisonin tuhkakupinkin tupakoivia sukulaisia ja ystäviä varten, tupakkapaikasta ei saatu sellaista, kuin olisin toivonut. Poikaystävä ripusti lopulta jollakin muovinaruilla (yök) kyltin katokseen, että sille tuli edes jotakin käyttöä.

Etukäteisponnisteluihin kuului tosiaan se, että siistimme ihan tuskassa pihaa - ja sitten rippijuhlia edeltävänä päivänä pihaan kaatui suuri koivu, jolle emme enää ehtineet tekemään mitään.piha.jpg

e8.jpg

Olin ajatellut ostaa juhliin moccamasterin mutta Clas Ohlsonin alle kolmenkympin keitin vei sitten kuitenkin voiton. Teen pitämiseksi lämpimänä kävin hakemassa PP's Decoresta RM:n Cuisine Rechaud-härvelin.

Kylminä juomina piti tarjoilla colaa lasipulloista, mutta Prismasta ei saanut lasipulloja. Pienet Pepsin muovipullot saivat ajaa asiaa.

e9.jpg

e10.jpg

Oma lahjakin teinille piti valmistaa, tulostetut lentoliput kun eivät ole kovin kaunista paketoitavaa...

london%5B1%5D.jpg

Minun piti saada saareke keittiöön mutta rahatilanne ei lopulta antanut myöten sen hankkimista vielä. Poikaystävä keksi laittaa työhuoneen pöydän tarjoilupöydäksi.

r1.jpg

Kakkuihin askartelin nimikyltit teinin lapsuuskuvista.

e3.jpg

Kukkien suhteen säästin ja keräsin ne luonnosta.

r9.jpg

Rippijuhlia varten yritin opetella tekemään erikoisruokavalioille sopivia kakkuja - ja huomasin sen vaikeammaksi, kuin olin kuvitellut. Kauhean monissa kekseissä (keksipohjaa ajatellen) on joko maitoa tai gluteenia. Googlettamala löysin  ohjeen kakkuun, joka on maidoton ja gluteeniton... paitsi jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan laittamalla siihen 75% minttusuklaata, siinä nimittäin on maitoa. Toisen merkkisistä suklaista löytyi sitten maidoton versio. Ohje täältä. Suosittelen ehdottomasti kokelemaan! Pohja oli oikein hyvän makuinen ja olen käyttänyt sitä myöhemmin muissa leivonnaisissa (itse kun en ole suklaakakun ystävä),

e7.jpg

e6.jpg

Kaiken muun tein itse, paitsi macaronet hain suosiolla konditoria Cocosta Karhulasta ja sieltä tarttui matkaan myös turkinpippurimarenkeja, jotka sopivat mustavalkoiseen teemaan. Lisäksi Citymarketista hain muun makuisia valkoisia marenkeja.

Kaikenlaista remppaa ja laittamista ehdittiin ennen juhlia tekemään... ja paljon jäi tekemättä. Ehkä sitten lakkiaisiksi tulee valmista?

Lisää juhlakuvia sitten taas myöhemmin...

xoxo,

minä