Minulla olisi paljon blogattavaa ja kuvamateriaalia juhlista, matkoista ja rempasta, jotka olisin halunnut kronologiseen järjestykseen mutta kun olen niin innoissani siitä, että joku huone täällä alkaa olla elettävässä kunnossa, että on pakko antaa vähän esimakua meidän sisutuksesta.

Tässä siis eteinen. Ensimmäinen jokseenkin valmis huone. Edellisestä postauksesta voi nähdä, millainen eteinen oli tänne muuttaessa. Käytännössä olemme siis maalanneet katon ja porraspömpelin (A.K.A Harryn huoneen) valkoisella paneelikattomaalilla, irrottaneet vanhat koukut ja lisänneet uuden naulakon.

a1.jpg

a2.jpg

a8.jpg

Eteisen pöydän sain äidiltä. Se oli alkujaan punaiseksi lakattua puuta, tein sille saman käsittelyn, kuin parvekeryhmän pöydälle - hioin pöytälevyn ja maalasin jalat Jeanne d´Arc Livingin Natural Whitella. Sen sijaan, että olisin vanhentanut puun pintaa, laitoin siihen Teak-öljyä, jota edelliset asomistajat olivat jättäneet keittiön tasojen käsittelemiseen. Oli niin riittoisaa, että jäi nihin mun leikkeihinkin. Teak-öljy teki pinnasta vähän kellertävän... en ole varma, olenko lopputulokseen täysin tyytyväinen. Vanhan vetimen korvasin Rivera Maisonin Luggage Handle S-koon kahvalla.

a4.jpg

Pöydälle olen kerännyt kirpparilta vanhoja herätyskelloja ja armeijan ammuslaatikon.

a5.jpg

Lentokone on kasvihuoneilmiöstä ja taitaa olla Amanda B:tä.

a11.jpg

Ja katsokaapa, mikä siinä on! Merihevostuikkukuppi, jonka bongasin Living Deauvillesta ottamistani valokuvista vasta kotiin päästyä! Ja mitenkö se löysi tiensä tänne? No sanotaanko vaan, että minulla on maailman ihanimmat appivanhemmat! (Jos tuollaista nimitystä saa käyttää, kun ei ole naimisissa...)

a10.jpg

Niin ikään Living Deauvillestä ostetut sienet pääsivät PP's Decoresta puoleen hintaan hankitun RM-pömpelin päälle. Kerrankin kävi säkä, ja tuote, jota olin kuolannut, oli alennuksessa! (Itse asiassa minulla kävi kaksi kertaa saman päivän aikana säkä, sillä se vessapaperirullateline, josta haaveilin jo edellisessä asunnossa oli Kuninkaantien Kultakeramiikassa -30%)

a9.jpg

Pöydän yllä roikkuu ivieran Cordoba Flower vase ja Cordoba Framessa Sofia Virtasen meidän perheestä ottama potretti.

a6.jpg

Aikaa näyttää joululahjaksi saatu RM World Cities Clock. Tuunaamani kulmakaapin sisustus on vielä vähän vaiheessa. Tällä hetkellä siellä seisoo teinin säästöpossu.

a3.jpg

Kaapin päällä on vanha tykin hylsy ja se mitä laventelinipusta on jäljellä sekä jouluruusu.

a13.jpg

Oven päälle raavin edellisen asunnon seinästä tarratekstin. Liimasin kirjaimet CD-kuorien pintaan ja kuljetin sillä tavalla uuteen kotiin.

a12.jpg

Varjelkoon Herra tämänkin kodin ja kaikki, jotka menevät sisään tai ulos...

Oven vierestä lähtee portaikko yläkertaan. Poikaystävä ripusti perhekuvat sein seinään jo ennen kuin juuri muita tavaroita oli edes kannettu sisään. Tästä saimme kettuilua osaksemme ystäviltä muuttopäivänä

a7.jpg

Annoin poikaystävälle luvan järjestää kuvat ja alkukirjaimet haluamallaan tavalla ja nyt seinässämme lukee BEET eli punajuuri. Itse olisin ehkä laittanut kirjaimet toiseen järjestykseen mutta ovathan punajuuret toki hyviä...

a14.jpg

a15.jpg

Naulakoksi sain tilattua PP's decoren kautta RM:n Blue train coat hangerin, jonka niin ikään olisin halunnut jo edeliseen asuntoon mutta koska sen seinissä oli hyvin hankala saada pysymään mitään, sain tuon ihanuuden nyt.

a16.jpg

Matkalaukku on äitini lapsuudesta. Se on hieman kärsinyt aikojen saatossa mutta jemmasin sinne pari pipoa säilöön, hattuhyllyllä kun se on.

Eihän eteinenkään vielä valmis ole. Listat ovat entisten asukkaiden jäljiltä huonossa maalissa ja portaat kuluneet. Minulla onkin nyt portaiden ja porraskaiteen hiominen työn alla. Eteisessä on paikka kolmelle kattovalaisimelle. Tällä hetkellä yksi paikka on tyhjillään, yhdessä roikkuu edellisten omistajien ruma Ikea-valaisin ja yhteen laitoimme vanhasta vauvanhuoneesta tutun Ikea valaisimen. Näitä aion hankkia kaksi lisää, sillä ne ovat oikean väristä metallia sopiakseen eteiseen ja useita satoja euroja edullisempia, kuin kolmen RM-valaisimen hankkiminen.

b3.jpg

(kuva Ikea)

Vauvan huoneesta eteiseen siirtyi myös Pappelinan matto. Voisin hankkia saman sarjan pidemmä maton eteiseen estämään kuran kulkeutumista sisään esim. vaunujen mukana. Pappelinan matot ovat helppoja puhdistaa, siksi pidän niistä. Mutta ne ovat samperin kalliita, hinnasta en pidä!

Kenkätelineeksi olin kaavaillut tällaista:

b2.jpg

(kuva Villa Wood)

ja villaisten säilytykseen ratkaisun voisivat tarjota nämä RM:n Travel Trunkit:

b1.jpg

(kuva Riviera Maison)

Mutta koska tilipäivä on vain kerran kuussa ja tässä talossa on monta muutakin keskeneräistä huonetta, on edettävä askel kerrallaan. 

Hiljaa hyvä tulee? Koska meillä edetään superhiljaa, on pakko tulla tosi hyvä...

xoxo,

minä