Degerbystä ajelimme siis Rymättylään, josta poikaystävä lähti aamuvarhaisella poikien kanssa Ruotsiin pyöräilemään. Taisin jossain aiemmassa postauksessa mainita, että hän harrastaa alamäkipyöräilyä? Hullun puuhaa, jos multa kysytään... mutta mikäs minä olen kieltämäänkään. Me heräilimme taaperon kanssa rauhassa ja lähdimme sitten poikaystävän isän - eli taaperon papan - kanssa kohti Naantalin keskustaa. Tarkoituksena oli lähteä Väskin seikkailusaarelle viettämään päivää. Ja sinnehän mennään veneellä. Satuimme rantaan sellaiseen aikaan, että seuraavan laivan lähtöön oli melko kauan aikaa. Joten kävimme katsomassa näköaloja...

v1.jpg

... ja kirkkoa sillä välin.

v2.jpg

v3.jpg

v4.jpg

Ja sitten takaisin rantaan ja merirosvolaivalla kohti Väskiä...

v5.jpg

v6.jpg

Väskin seikkailusaarihan tarjoaisi huikeasti puuhaa alalkouluikäisille lapsille. Taaperolta jäi moni juttu, niin kuin köysiradat, vuorikiipeily ja jousiammunta, kokematta. Mutta ei se menoa haitannut...

v7.jpg

Saaren kylässä on eläimiä: possuja, kanoja, lampaita, vuohia, kaneja, kissoja, koiria...

v8.jpg

v9.jpg

v10.jpg

v11.jpg

Rapsuttelimme aikamme elikoita ja sitten mentiin uimaan. Taapero polski aikansa yksinään. Eikä suostunut millään tulemaan pois vedestä! Pappa paistoi välillä makkaraa ja sen avulla tyttökin saatiin houkuteltua hetkeksi pois vedestä.

v12.jpg

v13.jpg

Aiemmilla käynneillä Väskissä en ole tajunnut ottaa uimapukua mukaan mutta tällä kertaa olin varautunut. Rannassa oli aivan ihana sauna, jossa oli kyllä niin ihanat löylyt, että ei paremmasta väliä! Puukiuas on parhautta, eikös niin? Minäkin uskaltauduin mereen - mutta oli se kyllä ihan perhanan kylmää! En tajua, miten tuo pikkuapina viihtyi vedessä varmaan tunnin!

Kun lähdimme kylästä, eläimet oli päästetty laiduntamaan vapaana - ja kappas vaan, taapero löysi taas seurakseen vuohen! (ks. edellinen postaus)

v14.jpg

v15.jpg

Seuraavat kuvat nähdessäni olin tukehtua nauruun, koska olin jo unohtanut, että temppuradalle taapero lähti yhdessä lampaan kanssa.

v16.jpg

v17.jpg

Hyvin suoriutuivat esteistä, vaikka lammas ei tajunnut, että joka toisesta piti mennä yli.

Matkalla takaisin laivarantaan tuntui, että joka puskasta löytyi vuohi tai lammas ja yksi vuohi kävi viemässä jousiammuntapaikalta jonkun turistin repusta paketillisen Tuc-keksejä. Ahneita otuksia!

v19.jpg

v20.jpg

Kyllä Väskistä ihan riittävästi hauskaa löytyy taaperoikäisellekin. MOT. Mutta kyllä oli varmaan väsynyt likka seikkailun jälkeen! Minä kävin Rymättylässä vielä syömässä ja suuntasin sitten kotia kohti. Vähän paha mieli oli, kun lähdin niin, että taapero nukkui, enkä sanonut heihei, mutta ehkä se oli molemmille parempi niin. Ja taapero ei taatusti  minua ikävöinyt. Hauskaa puhaa riitti papan ja mumman (joka oli muuttunut viikon aikana fammuksi) kanssa ja Annukka-tädin seurassa pääsi muumimaahan, josta saimmekin kuulla jatkuvasti vielä viikkoja taaperon kotiinpaluun jälkeen.

Ja miksikö siis jätin taaperon viikoksi hoitoon? No, minunhan piti lähteä tarkistamaan Lontoo yhdessä teinin kanssa. Eli siitä varmaan tulossa juttua sitten seuraavaksi...

Mutta nyt hyvää yötä!

xoxo,

minä