Jonossa olisi monta kirjoitettavaa juttua mutta hoidetaanpa tämä Halloween nyt tuoreeltaan pois alta... Kurja sitä on Halloweenin vietosta juhannuksena kirjoittaa.

Meillä on tapana silloin tällöin katsella seuraamiamme ohjelmia yhdessä kavereiden kanssa, niinpä kun meille tänään oli pari ystävää tulossa katsomaan telkkaria, saimme teinin kanssa idean laittaa pöydän Halloween asuun. 

Pinterest on ässä ideoiden hakuun. Sieltä löytyi Zombie-mureke. Minä leivoin mureketaikinan mutta muuten tämä on isännän taideteos.

Tässä ensivedos ennen uunia:

BeFunky_001.jpg.jpg

Poikaystävän mielestä siitä piti tehdä vielä hurjempi...

BeFunky_006.jpg.jpg

Uuni vähän latisti tunnelmaa, mutta poikaystävä poisti Zombielta pari hammasta ja se alkoi taas näyttää hurjemmalta.

BeFunky_027.jpg.jpg

Ehkä jos olisi jättänyt mureketta näkymään enemmän. Teinille se oli kuitenkin ihan riittävän pelottava. Hän ei halunnut käydä jääkapilla.

Halusin tehdä myös Candy Appleja. Niitä ostan aina Turun keskiaikamarkkinoilla ja ulkomailla, mistä niitä saakaan. Niissä on vain se ongelma, että niissä on liikaa applea ja liian vähän candya. Niinpä, kun näin pinterestissä kuvan miniversiosta, jossa ompusta oli melonikauhalla leikattu palloja, ajattelin, että ne olisivat mukavampia suupaloja. Kinuskikissalta löyttyi omenan kuorrutteen ohje mutta se ei toiminut minulla lainkaan. Kuorrute ei ollenkaan jähmettynyt vaan valui lautaselle. Ja yritin kuitenkin kolmeen eri otteeseen! En tiedä, oliko vika siinä, että ompuista puuttui kuori vai teinköjotain väärin.

Ideana oli siis uittaa omput myrkynvihreässä liemessä, jotta saisin myrkkyomenoita.

BeFunky_016.jpg.jpg

Ja sitten dipata omppu strösselliin:

BeFunky_014.jpg.jpg

Mutta vaikka kolmannella kierroksella jo näytti siltä, että omput saivat kauniin vihreän, kovan kerroksen päälleen, valui se lautaselle jähmettyessä jättäen vain hennon vihreän ja asteen kostean pinnan omppuihin.

Lautasen pohjaan sen sijaan kovettui vihreä pinta. Kiskoin omput irti ja siirsin ne toiselle lautaselle. Olkoon!

BeFunky_024.jpg.jpg

Ehkä ensi kerralla dippaan ne vaikka candy meltseihin!

Teini leipoi piparkakkuja. Laitoimme ne tarjolle digimonin?... pokemonin? ...eikun persimonin kanssa - ja homejuuston. Siis onko tämä sama hedelmä kaki/sharon/persimon?

BeFunky_033.jpg.jpg

Meillä oli oikein aiheeseen sopivia muottejakin: pääkallo, kurpitsa ja lepakko.

BeFunky_031.jpg.jpg

Osa pipareista oli tarkoitus koristella mutta koska teinille tuli kiire Prismaan myymään partiolaisten joulukalentereita, minä jouduinkin hoitamaan sen. Ihan oikeasti nämä näyttävät kolmevuotiaan tekemiltä! Teini olisi ollut niiiiiin paljon parempi tässä!

BeFunky_022.jpg.jpg

BeFunky_023.jpg.jpg

Tein vielä kerrosdipin nachojen seuraksi:

BeFunky_018.jpg.jpg

Ja jälkkäriksi rahka-piparinmuru-persikka-turkinpippuri-yllärin appelsiinin kuoriin.

BeFunky_019.jpg.jpg

BeFunky_030.jpg.jpg

Koristeluun ei ehditty panostaa, koska tämä oli aika parissa päivässä kokoon heitetty idea. Vieraat toivat kuitenkin ilmapalloja.

BeFunky_038.jpg.jpg

BeFunky_040.jpg.jpg

Minusta me voidaan ottaa kalenteriin kaikki juhlat, joissa on ruokaa ja/tai naamiaisasuja.

Mutta jospa huomenna (tai kello taisi jo pyörähtääkin homisen puolelle) sitten muistettaisiin edesmenneitä rakkaita.

xoxo,

minä

PS. Tässä vielä kuva minusta joltain edelliseltä halloweenilta. Suosittelen naamiaisasuksi kaikille eronneille. Hääpuvun tuhoaminen on jotenkin terapeuttista...

69104_10151221559838427_686913238_n.jpg