1.jpg

Luukkukuvaan tuli heti perään toinen puu. Käy osallistumassa uuteen kisaan täällä.

Mutta sitten luukun sisältöön... Luasin kertoa, mitä tein Rocky Road-kuusille. Olin suunnitellut taaperon 3v.-synttäreille Muumien taikatalvikakkua. Kuuset toimisivat siinä koristeina. Kun samaan aikaan sattui Kinuskikissan ja Moccamasterin vaniljamassakilpailu, päätin tehdä kakun pinnan vaniljamassasta.

Aloitin kakun tekemisen Muumista, jonka muovasin valkoisesta ja mustasta massasta, annoin kuivua ja koristelin mustalla elintarviketussilla.

2.jpg

Sitten tein kuuset, tavallisen suklaakakkupohjan ja mansikkamojitotäytteen (kermavaahtoa, mansikoita, raastettua limen kuorta, minttua ja loraus limemehua). Taaperon edellisillä synttäreillä kakussa on ollut karpaloita, kinuskia ja siirappipiparimuruja, marenkia, kondensoitua karamelisoitua maitoa ja kermavaahtoa. Mutta kun siskoni kysyi viime vuonna, että onko teillä samaa kakkua kuin viime vuonna, päätin vaihtaa täytteet täysin.

Kokoa siis kakku haluamillasi täytteillä. Kauli vaniljamassa kakun päälle.. Tee reiät kuusten asettamista varten. En ehtinyt kuin avata suuni ongelman merkeissä, kun isäntä ehdotti, että painaisin reiät koeputkella, joita minulla on kaapissa, koska halusin yksissä Halloween-bileissä juoda niistä shotteja. Ihan loistava ja toimiva idis. Porasin siis koeputkella reiät kakkuun ja täräytin vohvelikuuset kakun päälle. Lisäsin Muumin ja sokerikuorrutteesta ja lumikarpaloista askartelin lumilyhdyn muumille. (Sain ne rakkaat karpalot kuitenkin sinne kakkuun!)

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Ripottele vielä kookoshiutaleita kakun pintaan lumeksi. Valmis!

Ei ehkä niin jouluinen, mutta ainakin talvinen kakku.

xoxo,

minä

 

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri
Luukku 2 - piparikuusi
Luukku 3 - paperitähti
Luukku 4 - joulumarkkinat
Luukku 5 - jouluinen Porvoo ja joululahjaideoita
Luukku 6 - omaa aikaa
Luukku 7 - Rocky Road-kuuset

 

* Siirretty Starboxista 13.2.2019 *