Meidän äiti malasi niiden portaat ja liimasi niihin askelman numerot. Tuli hienot. Jos mulla olisi portaat laittaisin samanlaiset! Äidiltä kului vain 18 numerotarraa, joten äiti ojensi tarrat 19-20 minulle ja kysyi: "Tarvitsiä näitä johonkin?" Vastasin, että en tarvi - mutta keksin jotain.BeFunky_451.jpg.jpg

Ja niin keksinkin. Keksin itse asiassa kaksikin projektia niistä!

Projekti No.1: valokuva-arkut

Olin maalannut Bean huoneen lipaston valkoiseksi, samalla lipastosta tuli askartelulipaston sijasta lipasto, jossa säilyvät muun muassa meidän perheen sukat ja sukkahousut. Niille oli aiemmin ollut kaksi Robinhoodista ostettua laatikkoa, jotka jäivät nyt työttömiksi. Numeroista 19 ja 20 saa helposti ykkösen ja kakkosen, niinpä niistä tuli numeroidut laatikot valokuvien säilömiseen (Eivät himpskatti edes kaikki mahtuneet noihin!)

BeFunky_051.jpg.jpg

Maalasin arkut Jeanne d'Arc Livingin Natural Whitella ja siirsin niiden päälle tekstin menetelmällä, jota olin aiemmin kokeillut meidän ruokapöytäämme.

Ruokapöydästä sen verran, että olin maalannut raukan aiemmin Kalkilitirin maalilla. Kalkkimaali ei näytä kestävän öljyä lainkaan. En siis suosittele ruokapöytään, ainakaan jos aiot tiputtaa sille mitään rasvaista! Meidän teini oli syönyt ennen Rymättylään lähtöä lihapiirakkaa pöydän ääressä ja tiputtanut huomaamattaan pienen jauhelihanökäreen pöydälle. Kun palasimme kotiin, lihaköntin ympärillä oli halkaisijaltaan kymmensenttinen öljyrinkula. Kokeilen myöhemmin, kestääkö JDL:n kalkkimaali Kalkilitiriä paremmin öljyä, mutta vahvasti epäilen, koska se ei ainakaan peitä jo olemassa olevaa öljytahraa. Pöydän pinta oli jo joka tapauksessa niin pilalla, että uskalsin kokeilla kuvansiirtoa siihen.

Tässä siis siirto-ohje:

1. Tulosta haluamasi kuva paperille. Jos tahdot isomman kuvan, kuin A4, esimerkiksi BlockPosters.comissa  voit määrittää, kuinka mnen A-nelosen leveydelle halua kuvan ulottuvan. Hyviä siirtokuvia löytyy Pinterestistä ja Graphicsfairyn sivuilta.

2. Väritä väriliidulla tulosteen kääntöpuoli. Varmista, että olet värittänyt kaikista kohdista, joiden haluat siirtyvän!

BeFunky_004.jpg.jpg

3. Teippaa kuva kuvapuoli ylöspäin maalattavaan pintaan, niin että se pysyy varmasti paikallaan!

BeFunky_005.jpg.jpg

4. Jäljennä ääriviivat kuulakärkikynällä. Kuva siirtyy liitupiirroksena maalattavalle pinnalle.

BeFunky_006.jpg.jpg

5. Täytä kuvio maalilla.

BeFunky_007.jpg.jpg

6. Nauti työsi tuloksista!

BeFunky_008%20%282%29.jpg.jpg

Pitää nyt katsoa, mitä teen tuolle pöydälle jatkossa, kuva oli kiva mutta pöydän pinta on karmea! Ehkä laitan siihen laminaatin, jos pääsisin vaikka kesällä hakemaan Vaasasta haluamani.

Anyways, tästä projektista minulle jäi vielä numerot 9 ja 0.

Projekti 2: Kirjahylly

Löysin eksän mökiltä minulle kuuluneen kirjahyllyn, kun kävimme hakemassa sieltä tv-tasoa. Tuunausvimmassa kotiutin senkin ja päätin antaa sille uuden mahdollisuuden. Itse hylly on vielä "work in progree" mutta numerot löysivät siitä kodin;

BeFunky_052.jpg.jpg

Tältä hylly siis näytti meille tullessaan:

BeFunky_1969359_10152719184778427_136548

Maalasin sen (ja sen edessä olevan ompelukonepöydän) niinikään JDL:n Natural Whitella. Liimasin takaseinään JDL:n Decoupage-kuvan veden ja erikeeperin sekoituksella ja poikaystävä ruuvasi sen päälle Sisustussatiinista tilaamani Nordalin sinkkisen mukielineen, johon sutaisin myös kerroksen maalia (ruuvit vielä maalaamatta). Poikaystävä sahasi lattialistasta poikkipuut hyllyjen kannattimiksi, koska toivoin sellaisiaa nähtyäni kivan kuvan Pinterestissä. Niitä piti tosin melkein heti säätää, kun keksin, että haluan Riviera Maisonin La Musique-boksit yhteen hyllynväliin.

BeFunky_050.jpg.jpg

Nyt haaveilen täyttäväni alahyllyn RM:n Livres-bokseilla. Sitä varten CD-hyllyjä pitäisi nostaa sentti ylöspäin. Poikaystävä lupasi hoitaa. :) Tämä ei vain ole kovin edullinen projekti. Laskin, että hyllylle mahtuu 6 Livres-boksia ja yhden hinta on n. 40 euroa. (Törkeän kallista! Miten ne voi maksaa niin paljon enemmän, kuin nuo CD-boksit?) Ja mukiteline huutaisi viidettä Caffe doppio-kuppia, eikö teistäkin? Olen saamassa poliisipaparazzilta mojovat sakot... ja todennäköisesti korttini kuivumaan, joten pariin kuukauteen ei tarvi mitään sitten ostaakaan. Mutta jos kesällä?

Kahdesta tarrasta se lähti... lisää tällaisia haasteita! Mitä pidätte lopputuloksesta?

xoxo,

minä