Kahden päivän juhannusvapaan jälkeen arki kutsui taas sunnuntaina - tosin vain saarnan merkeissä. Työpäivä oli nopeasti ohi ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta.

jj1.jpg

Poikaystävä, joka oli ilmeisesti päättänyt ottaa opikseen juhannuksen riidasta, (tämän jälkeenhän koittaisi viikon akkavapaa, kun minä lähtisin uudestaan riparille) ehdotti että viettäisimme päivän rannalla, mistä olin aiemmin haaveillut. Niinpä esittelin hänelle Äijänniemen uimarannan Suulisniemen kaupunginosassa melko lähellä meidän kotia. Pahoittelut, jos näissä kuvissa näkyy joku, joka ei halunnut tulla kuvatuksi. Tahdoin vain näyttää, miten ihana uimaranta meillä on, en salakuvata ihmisiä bikineissä... Poikaystävän mielestähän ranta ei todellakaan ollut ihana. Hän ei pidä muista ihmisistä. Niinpä hän ehdotti että seuraavalla kerralla uisimme metsikön laidasta Tiutisen ja Hallan välissä, hieman kivikkoisesta rannasta, jonka vastarannalla nököttää tehdas. Ei mikään ihannepaikka minusta, vaikka itsekään en välitä tapella paikastani auringossa muiden uimareiden kanssa...

 Mutta nämä otokset siis Äijänniemestä:

jj2.jpg

jj3.jpg

jj4.jpg

jj5.jpg

jj6.jpg

jj7.jpg

Taapero on perinyt siskonsa vanhan uimapuvun, joka alkaa olla jo vähän liian pieni. Ensi kesäksi pitää ostaa ihan uusi ja ikioma!

Sää otti äkkiä käänteen kehnompaan (ja jatkuikin sitten epävakaisena viikkoja) ja pakenimme rannalta uhkaavia sadepilviä. Kotona leivottiin lohdutukseksi kakku. Linkin helppoon ja maidottomaan ja gluteenitoomaan kakkuun julkaisinkin jo jossain teinin rippijuhlien yhteydessä. Mutta pohjan ohjeen tallennan tähän omaankin blogiini jotta löydän sen tarvittaessa helposti. Alkuperäisessä ohjeessahan oli kakun päällä suklaakuorrutus, mutta minä en oikeastaan yhtään voi sietää liian suklaisia kakkuja. Niinpä nappaan rusinat pullasta - tai pohjan kakusta...

Maailman helpoin kakkupohja:

Ainekset:

2 kypsää banaania
4 kananmunaa
10 tuoretta taatelia
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
vaniljaa myllystä

Ohjeet:

1. Pilko banaanit ja laita ne blenderiin yhdessä kananmunien kanssa.
2. Muussaa blenderissä myös taatelit (ilman kiviä tietysti). Sekoita mukaan myös kaikki muu, kunnes töhnä on tasaista.
3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele sen reunat kookosöljyllä. Halkaisijaltaan 20-senttinen vuoka sopii tähän parhaiten. Minun vuokani on vähän isompi, jolloin pohjasta tulee matala.
4. Paista 20 minuuttia 200 asteessa. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Minä löysin kaapista Flora vispiä, maitorahkaa, vadelmia, mansikoita, kirsikoita ja kookoshiutaleita. Niitä kokosin kakun päälle. Poikaystävän kurkku alkoi kakusta kutiamaan ja hän totesi sen johtuvan kirsikoista ja karsi ne annoksestaan. Sitä enemmän minulle! Paras osa koko kakkua...

jj8.jpg

jj9.jpg

Jos jollain on taskussaan joitakin huikeita reseptejä, niin ehdottomati saa jakaa niitä kommenttikentässä! :) Tästä kakkupohjalöydöstä olen kyllä superiloinen!

xoxo,

minä