Naperon nelivuotissynttäreitä suunnitellessa harmistuin siitä, että suolaisia ruokia ei saa koristeltua lastenkutsuihin sopiviksi. (Teinhän minä kukkakimppu-voikkarin omille Disney-prinsessasynttäreilleni). Sitten mietin, että miksi ei voisi! Minähän kehittelen muumivoikkarin!

Ajatus Haisuli-kakusta syntyi aika pian ja päätin tehdä karvat suolamakkarasta. Ajattelin mennä kauppaan ja keksiä siellä, miten loput kakusta koristeltaisiin... mutta sitten asioita tapahtui, enkä päässytkään mukaan synttärikemuostoksille. Kerroin isännälle, mitä pitäisi saavuttaa, ja isäntä ratkaisi ongelman luultavasti paljon paremmin, kuin minä olisin osannut.

Tässä siis ohjeet voikkarin koristelemiseen. Käytännössä voit tehdä minkä tahansa voileipäkakun haisulin pohjaksi, kunhan teet siitä suorakaiteen muotoisen - ja käyttämäsi täytteet sopivat metwurstin makuun. Minä otin täytteet kreikkalaisesta kasvisvoileipäkakusta - eiköhän sitä lihaa ollut koristeissa ihan tarpeeksi!

1.jpg

AINEKSET:

 • Pötkö metwurstiviipaleita
 • Kokonaisia (ja siivutettuja) mustia oliiveita
 • Pieni pyöreä valkohomejuusto
 • Mozzarella-helmiä
 • Salami-snack pötkylöitä (5kpl)
 • Cocktail- tai grillitikkuja
 • Maustamatonta tuorejuustoa kakun päällystämiseen

TYÖVAIHEET:

 1. Päällystä suorakaiteenmallinen voileipäkakkusi (maustamattomalla) tuorejuustolla. Jätä nokare tuorejuustoa siltä varalta, että haluat "liimata" nenän, silmät ja hampaat kiinni makkarapintaan myöhemmin.
 2. Leikkaa sopiva määrä metwurstisiivuja keskeltä halki. Hapsuta veitsellä näin syntyneiden puolikkaiden suorat reunat. Näistä syntyy Haisulin karvoitus. 

2.jpg

^ Metwursti valmiina hapsutukseen ja Haisulin tuntosarvet...

 1. "Liimaa" hapsutetut metwurstisiivut kakun tuorejuustopintaan. Aloita reunoista pohjalta. Kun olet tehnyt alimmaisen kerroksen kakun kaikille reunoille, asettele seuraava kerros niin, että uudet hapsut alkavat siitä, mihin edelliset loppuvat. Toista, kunnes reunat ovat peittyneet kokonaan. Peitä sen jälkeen kakun pinta samalla tavoin. Aloita Haisulin peppupuolesta ja etene kohti päälakea (jos olet jo määritellyt, miten päin Haisuli tarjoilualustalla makaa...)
 2. Tee silmät leikkaamalla valkohomejuuston pinnasta tukeva siivu ja leikkaamalla se keskeltä kahtia. Asettele silmät niin, että suora reuna on ylöspäin ja iso leikkauspinta jää kakkua vasten. Jos haluat varmistaa, että silmät pysyvät paikallaan kakun pinnassa sitä liikuteltaessa, sipaise niiden pohjaan hieman tuorejuustoa ja liimaa ne sillä kakun pintaan

3.jpg

^ Silmien leikkausta...

4.jpg

^ Silmät valmiina!

 1. Leikkaa valkohomejuuston toinenkin pyöreä sivu siivuksi ja leikkaa siitä Haisulin nenän mallinen kappale. Aseta paikalleen (tuorejuuston avulla).
 2. Tee pupillit viipailoiduista oliiveista. Liimaa ne tuorejuustolla silmiin.
 3. Asettele Mozzarella-helmiä hampaiksi (tai käytä jäljelle jäänyttä valkohomejuustoa). Liimaa tuorejuustolla.
 4. Ota esiin salami-snacksit. Leikkaa ensimmäinen keskeltä kahtia, niin, että saat kaksi tuntosarvea. Kiinnitä cocktailtikuilla mustat oliivit sarvien päähän. Työnnä toinen cocktailtikku salamipötkön leikattuun päähän niin, että puolet siitä on pötkön sisässä. Tökkää toinen pää kakkuun, siihen kohtaan, johon tuntosarvi kuuluu.
 5. Kädet syntyvät kokonaisista salami-snackseista. Halutessasi voit kiinnittää nekin cocktailtikuilla kakkuun.
 6. Jalkoja varten leikkaa salamipötkylä 45-asteen kulmassa. Käännä palaset niin, että niistä muodostuu 90-asteen kulma ja liitä palat toisiinsa cocktail-tikuilla. Liitä jalat kakkuun.

5.jpg

^ Ctrl + X

6.jpg

^ Ctrl + V

 1. Muista varoittaa ruokailijoita coctail-tikuista! Minä en vastaa, jos jonkun vieraat tukehtuvat tikkuun tai puhkaisevat ruokatorvensa.

Valmis! Ehkä hauskimman näköinen voikkari ikinä!

7.jpg

xoxo,

minä

 

PS. Muita muumileivonnaisia näistä linkeistä:

 

* Siirretty Starboxista 31.3.2019 *