Tämän vuoden isäinpäiväleivonnaisiin sain ideat Pinterestaamalla (onhan googlatakin sana!) hauilla Star Wars ja Marvel.

Wookie cookiesit ovat helppoja mutta näyttäviä herkkuja. Tarvitset siirappipiparitaikinaa, haarukan, "Aatami"-muotin, suklaapatukan, kananmunan ja tomusokeria. That's it!

Ensin tehdään piparitaikinasta Aatameita (Kutsuvathan muutkin mies- ja naismuottteja Aatamiksi ja Eevaksi? Näin mummo opetti...). Sitten pipareihin tökitään karvakuviointi haarukalla ja paistetaan ne ohjeen mukaan.

1.jpg

Sulatin Fazerin Tumma suklaa-patukan osittain mikrossa ja toisen puolen vesihauteessa suljetussa muovipussissa. Muovipussin kulmaan leikkasin reiän ja pursotin Chewbaccan panosvyön suklaasta. Silmät, nenän ja suun tein kastamalla varrastikun sulaan suklaaseen.

2.jpg

Kun suklaa oli jähmettynyt tein pikeerin (1/4dl kananmunan valkuaista ja 1,5dl tomusokeria, sekoitetaan tehosekoittimella n. 5 minuuttia). Sillä ja varrastikulla tein valkoiset yksityiskohdat.

3.jpg

Star Wars on ehkä kuitenkin enemmän minun juttuni ja Marvel isännän. Tiedän, että Wolverine ja Deadpool ovat hänen suosikkihahmojaan, koska hän haaveilee niiden tatuoimisesta itseensä. Sarjakuvaversioiden, ei leffahahmojen.

Joten: Deadpool-kakku (tai Bedpool, kuten taapero asian ilmaisee)

4.jpg

Musta sokerimassa oli vähän kärsinyt, joten kuvioiden pinta ei ole ihan tasainen... :/

5.jpg

Päästä sojottaa ihan oikea veitsi, jonka kahva sai sokerimassakuorrutteen. Se vähän vaikeutti veitsen käyttöä tosin...

 Tein varmaan taas jotain väärin, kun kakun helmat alkoivat välttömästi sulaa. Mutta mansikkamojitotäyttellä se maistui älyttömän hyvältä (rivien välistä voi lukea, että mun karppaus on ottanut vähän takapakkia!)

6.jpg

Taapero oli askarrellut isille kortin päiväkodissa. Lahjaksi hankimme Boba Fett-neuleen ja Deadpool-lippiksen

7.jpg

Kiitos isännälle, kun olet ihana iskä taaperolle ja taaperon suuri sankari! Ja kiitos teinin isälle myös, että kanssasi on ollut helppo kasvattaa lasta... no ainakin ennen kuin siitä tuli teini, ;D

Ja tietysti...

8.jpg

Kiitos omalle maailman parhaalle isille. Terveisiä Kiinaan!

Hyvää isäinpäivää kaikille muillekin isille! Olette (varmaan) kakkunne ansainneet!

xoxo,

minä

 

 

Päätetäänpä postaus Chewbacca-lainaukseen:

9.jpg

* Siirretty Starboxista 9.2.2019 *