Koska scifimessuilta kuvia tuli napsittua niin paljon, jaan messut useampaan päivitykseen. Aamulla kävimme aamiaisella ja luovutimme huoneen. Sekä saapuessa että lähtiessä jouduin kinaamaan respassa maksusta, kun he kysyivät, miten haluaisin maksaa ja minä kerroin, että olin jo maksanut. Se ei näkynyt heillä missään, eikä VikingLinen varausvahvistuksesta, joka käskettiin esittää saapumisen yteydessä ollut mitään hyötyä, koska se oli kokonaan suomeksi. (Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun törmään tässä hotellissa samaan ongelmaan...) Onneksi paikalle osui se edellisillan työntekijä, joka oli lopulta maksutiedot jostakin kaivanut, enkä joutunut maksamaan tuplasti.

Poikaystävä lähti kyliltä etsimään pankkiautomaattia nostaakseen rahaa mutta hotellin kanssa samassa rakennuksessa olevassa messukeskuksessa olisi kyllä ollut sellainen! Taapero järjesti kohtauksen hissiaulassa, jonka jälkeen menimme messukeskukseen odottelemaan isiä.

d1.jpg

Ah,  taaperon asu? No tokihan taaperon pitää cosplayata... Luulin tilanneeni tamperelaisesta naamiaisasuliikkeestä prinsessa Leia ja Yoda-asut tytölle mutta kun niitä ei alkanut kuulumaan ennen reissua, aloin selvitellä asiaa. Tilaus oli kuulemma jäänyt viimeistä klikkiä vaille, eikä ollut päässyt matkaan. Koska uusi tilaus ei olisi ehtinyt perille, päättyneestä postilakosta huolimatta, ennen reissuun lähtöä, oli turvauduttava toisiin konsteihin. Yksi ystävä olisi ollut valmis hankkimaan asut Tampereelta mutta selvitin ensin, oliko Helsingin Punanaamiossa edes toista. Leia-asu oli päässyt loppumaan, mutta sitä tulisi lisää juurikin lähtöpäivänä. Ei ollut tiedossa, moneltako kuorma tulisi, mutta lupasivat laittaa tekstarin. Ja ehtihän sen saamaan ajoissa! Ihan loistavaa palvelua! Kiitos siitä!

Asuun kuuluu myös peruukki mutta kun taapero ei ollut erityisen innokas pitämään sitä, ratkaisimme asian tekemällä Leia-pullat tytön omista hiuksista!

Heti sisään messuille päästyä törmäsimme droidinrakentajiin, jotka olivat valmistaneet aivan uskomattomia kauko-ohjattavia replikoita leffaroboteista.

d3.jpg

Kun R5-D4 äkisti lähti lähestymään taaperoa, tyttö säikähti ja kiipesi itkien isin syliin... ja sai aikaiseksi naurureaktion ympärillä olevissa ihmisissä. Mutta alkoi sitten lämmetä, kun sai rauhassa tutustua droidiin.

d4.jpg

(Vasta nyt aloin miettimään A New Hopen kohtausta, jossa tämä R5-D4 esiintyy... Kun se ylikuumenee paikalleen, Luke huutaa: "Uncle Owen, this R2 unit has a bad motivator!" Mutta eihän kyseessä ole R2-unit vaan R5-unit!?! Uskotteko, että vietin unettoman yön laivalla epäillen, muistinko droidin nimen väärin...? Tarkistin sen ja elokuvassa on virhe tai Luke ei tiedä droideista riittävästi!)

Messuilla on aina aitoa leffarekvisittaa Jesper Isbergin kokoelmasta:

d6.jpg

Niin kuin nyt sitten Yodan ja Greedon kädet (Greedo ampui ensin!)

Ja yleensä jokin leffa-auto - tällä kertaa replika Paluu tulevaisuuteen-leffojen DeLoreanista:

d10.jpg

Paikalla piti käsitykseni mukaan olla yös Sabaton-yhtye jakamassa nimmareita, mutta heihin emme kyllä törmänneet. Ainoastaan heidän esiintymislavaansa. Kun pahoittelin hommaa poikaystävälle, hän sanoi, ettei se haittaa, koska oli jo saanut minulta edellisvuonna synttärilahjaski nimmaroidun levyn (ja joululahjaksi lipun Suomen keikalle) - mutta onhan se nyt ihan eri asia pyytää nimmari itse! Ehkä he olivat sitten olleet vain lauantaina paikalla. Metallimusiikista tuli muuten mieleen, että matkustimme Tukholmaan samalla laivalla Children of Bodomin Alexi Laihon kanssa. Tästä yhdessä matkustamisestahan on tullut jo tapa, kun Dubrovnikista Frankfurtissa konetta vaihdettuamme istuimme Bodomin poikien kanssa vierekkäin pari vuotta sitten. Mutta se nyt ei liittynyt tähän mitenkään...

d5.jpg

Messuilla oli näytillä paljon life-size replikoita...

d7.jpg

d8.jpg


d9.jpg

d12.jpg

d13.jpg

d14.jpg

d15.jpg

Paikalla oli myös 3D-skanneri, jolla itsestään olisi voinut teettää action figuurin. Ehkä sitten, kun olen saanut painoa pudotettua niin, ettei figuurista tule yhtä pitkä kuin leveä... :D 

Messuilla oli paljon muutakin nähtävää, tehtävää ja ostettavaa. Palaan niihin toisen kerran...

xoxo,

minä