Eräässä Jeanne D'Arc Living-lehdessä oli artikkeli siitä, miten sellaisista rumista puisista seinäkelloista saa tehtyä kauniita hyllyjä... käyttäen JDL:n kalkkimaalia tietenkin. Mahtava projekti... aloin siis heti etsiä sopivaa kelloa kirpputoreilta ja huuto.netistä. Ongelmaksi muodostui se, että toimivista kelloista pyydetään yli sataa euro vielä kirpparillakin ja rikkinäisistäkin n. 40 euroa. Miksi? Ei kai kukaan nyt halua tuollaista kelloa enää seinälleen. Lopulta minua onnisti kirppari Vanha Nestorissa (Maskussa?) ja löysin kaikkien rumien kellojen äidin, voilá:

BeFunky_026.jpg-normal.jpg

Siis oikeasti; Pandoja ja bambua? No sillä ei ollut väliä. Kellon malli oli oikein hyvä ja vaikka 15 euroa tästä värkistä oli aivan liikaa, siitä sai tehtyä kivan hyllyn.

JDL:ssä kellosta oli tehty mm. Madonna-kaappi. Se oli minunkin alkuperäinen ajatukseni mutta kun löysin Vanha Vantosta pienen metallikyltin, tulin ajatelleeksi myös avainkaappia. Teini oli sitä mieltä, että se olisi hyödyllisempi. Joten avainkaappi siitä tuli. Vaikka ihan en Madonna-kaapistakaan suostunut luopuman, kun Vanha-Vantosta löytyi myös pikkumadonna.

Fotor0816185825-normal.jpg

Tavoittelin sellaista vanhojen hotellejen avainsysteemiä. Kaapin pohjan maalasin Kalklitirin Winter Seccolla, jota oli vielä jäljellä ja päällyspuolen JDL:n warm creamilla. Kyltin ruuvaamiseen käytin kellon koneiston ruuveja, jotka ruostutin suolavedessä ja etikassa, samoin kuin koukut. Nyt tarvitsen vain kauniimpia avaimenperiä! :)

Kaapin naulaamisesta eteisen seinään muodostui tosin odottamaton ongelma: sen alla oleva lapaslipasto ei enää lainkaan sopinut siihen, joten sekin oli maalattava samoilla väreillä. Minulla oli sattumoisin neljä emalista lääkekylttiä, joten poikaystävä ruuvasi ne samaisilla kellosta tulleilla pikkuruuveilla lipastoon.

BeFunky_027%20%282%29.jpg-normal.jpg

Olen supertyytyväinen lopputulokseen. poikaystävä sen sijaan ei halua, että luen enää JDL-lehteä, koska se tietää aina hnelle lisätöitä. :)

Mitäs pidätte?

 

xoxo, 

minä