1.jpg

Keskustassa

Minä tietysti odotin Ahvenanmaan reissulta kieli pitkällä sitä, millaisia sisustusshoppausmahdollisuuksia se toisi mukanaan. Haaveilin sellaisesta kalastajakylämeiningistä ja merihenkisistä sisustustavaroista. Niitä oli tarjolla vähemmän kuin olisin kuvitellut.

Keskustasta löysin kuitenkin unelmaliikkeeni. Edith's on täydellinen nimeä myöten. (Jos pikku-ukko ei olisi ukko lainkaan, tulisi hänestä Edith - siis jos minulla olisi mitään sananvaltaa...) Astu sisään torikatu viidentoista ovesta. Alakerrasta löydät paikallisia käsitöitä tarjoavan liikkeen. Kiipeä portaat ylös ja löydät pienen taidegallerian. Kun uskallat kulkea sen läpi, päädyt paratiisiin. Ainakin, jos pidät ranskalaisesta vintagesta!

2.jpg

Minulle kävi sellainen kämmi, että ensimmäisenä päivänä kierros liikkeessä jäi lyhyeksi, kun napero alkoi vinkua vessahätäänsä. Ajattelin palaavani kolmantena päivänä ennen laivan lähtöä ostoksille, mutta koska napero halusi silloin mennä merimuseoon, taivuin painostukseen ja tuliaiset itselleni jäivät ostamatta. Kun palaan Ahvenanmaalle, otan mukaan tukun rahaa ja peräkärryn ja tyhjennän koko liikkeen! En tajunnut räpsiä montaa kuvaakaan... mutta Edith's löytyy Facebookista, jos kiinnostuit.

3.jpg

4.jpg

^ Täältä olisi sitten löytynyt äidille niitä Siphon-pulloja oikea armeija! Tosin huomattavasti kalliimmalla kuin Porvoosta...

5.jpg

^ Ja oli siellä muutakin, kuin vintagea. Kuin söpöt lamput vaikkapa lastenhuoneeseen?

6.jpg

Jostakin toisesta liikkeestä löysin ihanan tyynyliinan, joka minun oli myös tarkoitus myöhemmin lunastaa itselleni mutta toisin kävi. Muuten keskusta ei tarjonnut suuria shoppailuelämyksiä.

Merikortteli

7.jpg

Saavuimme merikortteliin sen verran myöhään, että ainoastaan käsityömyymälä SALT ja ravintola olivat auki. Ei toivoa museoihin pääsystä siis. Onneksi alue oli melkoinen museo jo itsessään ja meritunnelman saattoi aistia. Myymälästä näytän räpsäiseen tasan yhden kuvan. Ehkä siksi, että se täyttyi bussilastillisesta haminalaismummoja juuri silloin, kun olimme paikalla. (Terkut Kotkasta!)

Tarjolla oli kaikkea paikallista, keramiikasta tekstiileihin ja köysitöihin. Minä ostin purkin tervaa ja paikallista salmiakkia, mutta ihailin kyllä keraamisia kynttilänjalkoja.

8.jpg

Alue kannattaa ehdottomasti kiertää muutenkin!

9.jpg

^ No niin, nyt haluan vaihtaa meidän hiekkalaatikon soutuveneeseen! (Ravintolan piha)

10.jpg

Vähän kuin Kaunissaaressa kävisi! :D

11.jpg

Kävelimme aallonmurtajan päähän, jossa oli pikkuinen kappeli. Jos joku haluaa järjestää häät tai ristiäiset tms. Maarianhaminassa, niin minua saa pyytää papiksi! Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi - varsinkin, jos matkat maksetaan!

Kappelin ovi on aina auki hiljentymiselle. Jätimme kolikot kolehtilippaaseen. Pitäähän tällaista kauneutta tukea!

12.jpg13.jpg

^ Kastemalja

14.jpg

15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg

Tuosta olikin sitten ihanaa palata leirintäalueelle odottamaan saunaa...

Näkyillään!

xoxo,

minä

 

* Siirretty Starboxista 31.3.2019 *