1.jpg

Jos ihmettelet tuota ylläolevaa pikselimössöistä luukkukuvaa, se liittyy blogin Facebook-sivulla jouluaattoon saakka käynnissä olevaan kilpailuun, jossa on palkintona Uuden Vuoden yllätys. Käypä päivittäin koittamassa onneasi!

Mutta nyt asiaan. Olen vanhassa blogissa yrittänyt pitää joulukalenteria vuosi toisensa jälkeen ja aina on tullut joku mutka matkaan, jonka takia joku päivä ei ole ilmestynytkään luukkua. Poikkeuksena viime vuosi, jolloin en edes pyrkinyt 24:ään luukkuun, vaan luukkuja tuli epämääräinen määrä, silloin, kun huvitti. Nyt yritän tehdä luukkuja niin paljon valmiiksi, että ajastus pelastaa minut silloin, kun olen muutoin estynyt bloggaamaan. Tässähän on nimittäin ensi viikolla vähän lomaa tiedossa..

Ajatuksena on siis, että joka luukusta paljastuu jokin jouluinen asia. Se voi olla leivonnainen, askarteluohje, jouluun liittyvä kuva, laulu, mitä vaan... (lupaan, että itse en laula!)

Pakko aloittaa tottakai joulukalentereista.

Taaperon fanituksen kohteissa ykkössijan jakavat muumit ja Star Wars. Niinpä olikin tosi kiva, kun  yksi kummi lähetti muumikalenterin:

2.jpg

...ja toiselta taapero sai Star Wars-kalenterin:

3.jpg

Nuo olivat ne kaksi vaihtoehtoa, joiden ostamista taaperolle harkitsinkin. Tai no... sitten olisi vielä ollut muumikalenteri, josta tulee joka päivä pieni muumikirja. Mutta kun taaperon kalenteriasiat olivat kunnossa oikein kahden kalenterin voimin, päätin, että keskityn teinin kalenterin ostamiseen.

Teini juo nykyisn paljon teetä. Hunaja on koko ajan loppu. Minun teepannuni taitaa asua yläkerrassa. Niinpä teini sai teekalenterin:

4.jpg

Viime vuonna My Little Pony oli vielä parhautta, mutta nyt taisivat kaiken maailman suklaakalenterit tuntua lapsellisilta. BabyLipsillä olisi tosin myös ollut teiniä mahdollisesti kiinnostava kalenteri. Vai onko sekin jo viime vuoden juttuja? Mutta tässähän on se etu, että Vapahtajan syntymäjuhlallekin on vielä luukku, eli teini saa avata 25 luukkua.

5.jpg

Partiokalentereitahan on saanut aukoa jo muutaman päivän. Teini on kaupannut lähisuvulle näitä. Niin, että taaperollakin on itse asiassa 3 kalenteria.

6.jpg

Kävimme toissapäivänä mummolla ja mummon kätköistä löytyi vuoden 2014 vastaava kalenteri, josta oli avattu vain kolme luukkua. Ei sitä ihan joka vuosi tarvitse uutta...

Kierrätyskalenterilla menen minäkin. Minä löysin nimittäin kalenterini kirpparilta 50 sentin kohtuulliseen hintaan. Se oli ihan uusi ja avaamaton ja luulin sitä ihan tavalliseksi kuvakalenteriksi, mutta tämähän piti hitsi vie kasata!

7.jpg

En ole ihan varma, että me isännän kanssa kokosimme sen oikein. Se vähän repsottaa... Toivottavast kalenterissa on uskonnollisaiheisia kuvia sisälläkin. Revin pelihousuni, jos saan tonttuja ja lumiukkoja!

Isännälle olisin halunnut ostaa Citymarketista löytämäni sairaan hienon DC Comicsin suklaakaleterin, jossa oli vintage Batman ja Supermies ja olisiko ollut Wonder Woman...? Kun lokakuussa sen näin, ajattelin, että haen sen myöhemmin. Eihän siinä olisi yhtään suklaata enää joulukuussa, jos sen ostaa jo syksyllä! Mutta niin vain olivat myyneet kaikki kalenterit. Täytynee ostaa isännälle Veikkauksen raaputettava kalenteri. Jos vaikka saisi autonkorjausrahat kasaan. Bemarista nimittäin vhdoin soittelivat. Alipainepumppu p*skana. Uusi osa 700 euroa, työt saman verran. Armas Mersumme sen sijaan reputti katsastuksen ja hänen korjauskustannuksensa ovat arviolta 550 euroa. Olisi pitänyt maksaa vähän enemmän veroja viime vuonna... Isännän kalenterilla ei onneksi ole kiire, kun ei siellä metsäleirillä pääsisi sitä avaamaan kuitenkaan. Jos perjantaiksi saan sellaisen järkättyä...

Tänään avautuu myös ensimmäinen luukku meidän seurakuntanuorten instakalenterista. Sitä voi seurata @kolanuoret ja #kolanjoulu. Odotan innolla, mitä meidän nuoret saavat aikaan ja olipa siellä tällä tätsylläkin vissiin kaksi luukkua valmisteltavana...

Sinä olet tervetullut seuraamaan mun joulukalenteriani! Millaisia muita joulukalentereita sulla on?

xoxo,

minä

 

* Siirretty Starboxista 10.2.2019 *