1.jpg

Luukkukuvaan tupsahti puu. Vielä ehtii Pappilan Facebook-sivuille osallistumaan kalenterikisaan. Mitä tulee kuvaan huomenna? Käy jättämässä veikkauksesi!

Seiskaluukussa on jotain syötävän suloista: Rocky Road-kuusia. Kuusien alkuperäinen ohje oli Kodin kuvalehden Joulu-lehdessä 2013. Tuunasin sitä nyt omiin käyttötarkoituksiini.

Ainekset:

5 jäätelövohvelia
100g tummaa suklaata (kunnolla tummaa, ei mitään Fazer-roskaa...)
1tl voita
3rkl pieniä vaahtokarkkeja
1,5rkl suolattuja manteleita (tai suolapähkinöitä)
2,5rkl riisimuroja
5kpl cappuccinovohvelitankoja
pussi vakoisia Candy meltsejä (340g)
strösseleitä

(Lisäksi 5 korkeaa shottialasia, yksi korkea ja kapea lattemuki, sokeria?)

Tee näin:

Pätki vohvelit sopivan mittaisiksi. Aseta ne esimerkiksi shottilaseihin pystyyn.

2.jpg

Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon, lisää voi ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulaan vaahtokarkit, riisimurot ja mantelit. (Laitoin manteleita alkuperäisohjeen pähkinöiden sijasta kuusiin, koska mulla on se pähkinäallerginen mies...). Laita sopivan mittaiseksi pätkitty cappuccinovohvelitikku pystyyn jätskivohvelin sisään ja lusikoi ympärille suklaamössöä. Laita kuuset jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi.

Voit käyttää myös puisia jätskitikkuja (saa vaikkapa Prisman askarteluosastolta). Minä halusin, että kuusen voi syödä kokonaan, siksi korvasin jätskitikut syötävillä tikuilla. Kaupasta löytyi kahta mallia vohvelikeppejä. Hasselpähkinäkepakoita ja sitten noita cappuccinonmakuisia. Valinta oli selvä, koska cappuccinotikuissa ei ole pähkinää (toki tuoteselosteessa sanotaan, että saattaa sisältää jäämiä pähkinästä, mutta sellaisista tuotteista isäntä ei saa onneksi oireita).

Kun kuuset ovat jähmettyneet, on aika dipata ne. Mietin, mistä saan riittävän korkean ja kapean astian, jossa saan tehtävän suoritettua. Sitten muistin viime joululeirillä paketista saamani lattemukin. Nyt haluaisinkin kiittää sitä, joka mukin osti ja kääräisi pakettiin! Ja pukkia, joka antoi juuri sen paketin minulle.

Laita siis candy meltsejä mukiin ja sulata, lisää ja sulata, kunnes kuusen jätskivohveliosuus uppoaa kokonaan meltseihin.

3.jpg

Dippaa kuuset meltseissä, nosta pystyyn sokerilla täytettyyn astiaan ja ripota haluamasi strösselit välittömästi dippauksen jälkeen kunkin kuusen päälle. Laita takaisin jääkaappiin kovettumaan (yön yli).

Kerron myöhemmin, miten jatkojalostin kuusia, mutta toki ne voi syödä ihan tikkareina. Söpöjä vaikka joulukahville...

4.jpg

5.jpg6.jpg

Hassunhauskaa keskiviikkopäivää sinulle!

xoxo,

minä

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri
Luukku 2 - piparikuusi
Luukku 3 - paperitähti
Luukku 4 - joulumarkkinat
Luukku 5 - jouluinen Porvoo ja joululahjaideoita
Luukku 6 - omaa aikaa

 

* Siirretty Starboxista 13.2.2019 *