Ei... en puhu nenän kasvamisesta. Tiedättehän Geppetton? Hän halusi oikean pojan, mutta kun ei voinut saada, hän teki itse puusta seuraavaksi parhaan vaihtoehdon. Minä haluaisin Riviera Maisonin huonekaluja mutta seurakunnan maksamalla karkkirahalla se ei ole mahdollista. Niinpä rakensin jotakin sinnepäin. Tai teknisesti ottaen poikaystävä rakensi, minä vain maalasin.

Minua on piinannut viime aikoina se, että tarvitsisin molempiin vessoihin jonkin sortin senkin, kaapin tai lipaston. Katsellessani niiden hintoja olen kuitenkin alkanut voimaan pahoin. Niinpä oli keksittävä jotain muuta. Jotain mahdollisimman ilmaista. Toisessa vessassa oli edellisten asukkaiden jäljiltä roskalavalle valmis ihan karmea eltaantuneen keltaantunut kaluste, jonka hyllyt tulivat 4 senttiä ulos kehyksistään ja jonka maalipinnassa oli naarmuja ja värikynää. Yhtenä päivänä päätin kuitenkin, että roskalavalle päätymisen sijasta se saisi sittenkin jäädä.

Poikaystävä alkoi heti puuhiin, kun kerroin mitä halusin - niin, että en edes ehtinyt ottaa "Ennen"-kuvaa kammotuksesta. Tässä ensimmäisessä kuvassa ne ylimenevät sentit hyllylevyistä on poistettu ja poikaystävä on rakentanut kehikon tuonne hyllyn alle.

a1.jpg

Meillä sattui olemaan vähän tuota lautaa ja lattialistaa, jonka pitäisi mennä teinin huoneeseen. Niinpä lattialistasta tehtiin alaosa hyllyyn.

a2.jpg

Se alkoi heti näyttää paremmalta, kun sai valkoista maalia pintaansa. Yllättäen JDL:n Natural Whitea... Kuvassa maali on vasta kuivumassa ja näyttää siksi läikikkäältä.

a3.jpg

Hylly viimeisteltiin RM:n Luggage Handle M-koon kahvoilla... tai kahvalla, poikaytävä sanoi, että toinen menisi hukkaan, kun ei sitä kukaan seinän ja hyllyn välistä näkisi. Jätin hyllyn sen verran irti seinästä, että illuusio siitä, että nostokahva on molemmilla puolilla, säilyy. Hyllyille Ikean koreja... nämä ovat lainassa kodinhoitohuoneesta, täytyy ostaa sinne lisää seuraavalla Ikean reissulla.

a6.jpg

Ja feikkauken kruunaa CD-boksista irronnut RM-lätkä.

a7.jpg

Nyt pitäisi vain keksiä korist... sisustusesineitä tyhjiin, korkeampiin koloihin ja hyllyn päälle. Jotain krominväristä ja kiiltävää. En voi puhua koriste-esineistä, sillä revin kerran täysin pelihousuni, kun poikaystävä sanoi minun keräilevän sellaisia. Minun korvissani koriste-esine kuulostaa posliinikissoilta, joita vanhat ihmiset keräilevät. Mutta rehellisyyden nimissä minun on pako tunnustaa, että havittelen tähän esineitä, joiden ainoa tarkoitus on toimia koristeina. Mutta kutsutaan niitä nyt sisustuselementeiksi... :D

a8.jpg

a5.jpg

a4.jpg

Minä olen kyllä ihan supertyytyväinen lopputulokseen. Onneksi en ehtinyt heittää hyllyä pois!

Huomaatteko vessanpytyn? Alkujaanhan tässä vessassa oli ihan kamala pöntönkansi... se ongelma ratkesi kuitenkin itsestään ennen kuin ehdin ostaa uutta kantta. Alkujaan näkymä oli siis tämä:

a10.jpg

Eräänä lauantaina ennen joulua viiden aikaan aamulla teini tuli alakertaan kertomaan, että oli herännyt käydäkseen vessassa ja yläkerran vessa tulvii. Tämä oli jo melkoinen säikähdyksen aihe, sillä aiemmat asukkaat ovat rakentaneet vessan tilapäisratkaisuna, eikä siellä ymmärtääkseni ole vesieristeitä, eikä - kuten tässä yhteydessä huomasimme - lattiakaivoa. Onneksi siis teini heräsi ennen kuin vesi levisi vessasta yläkerran aulaan!

Onnistuin saamaan lauantaiaamuna putkimiehen paikalle mutta maksoihan se ihan perkeleesti! Putkimies oli kuitenkin tosi mukava. Selvisi, että putki oli tukossa ja vessanpytty väärin asennettu. Muhvi vai muffi vai mikälie tuolla sisässä onkaan, oli kahdessa osassa ja kun vesi nousi putkessa, se meni tuonne pöntön jalkaan ja valui sieltä alta ulos. Alkoi tulla jo epätoivoinen olo, vesivahingot näyttävät seuraavan meitä!

Pönttö kannettiin kuistille ja meillä oli pari päivää tällainen modernimpi "reikä lattiassa"-tyyppinen WC:

a11.jpg

Maanantaina sitten, kun pyhätaksat eivät olisi enää voimassa, voisi jatkaa urakkaa. Minun viikonlopussani tekemistä kyllä riitti, sillä portaikko, eteinen ja yläkerran aula, joiden läpi pönttö oli kulkenut, piti kuurata kloorilla. Hieman pelotti, kestäisikö yläkerran uusi laminaatti klooripesua mutta kesti se onneksi. Testasin tosin ensin jämäpalaan.

Meidän putkimiehen imurilla tukosta ei saatu imettyä pois, vaan paikalle piti hälyttää maanantaina toisen firman letkuauto ja auto, joka kuvasi viemärin siltä varalta, että siellä oli huonoja liitoksia. Putkimies kyseli etukäteen viemärin piirustuksia ja kurkistusluukkuja. Eihän me niistä mitään tiedetty. Soitin edellisille omistajille mutta siitä ei ollut mainittavaa hyötyä. Sanoivat, että talokansiossa pitäisi olla kaikki piirustukset... vaan kun ei ollut mitään viemäreihin liittyvääkään! Paitsi sitten poikaystävä löysi lapun, jossa kerrottiin, että kunnan vesijohtoon liittyessä kaikki piirustukset on pitänyt toimittaa kaupungille. Poikaystävä soitti virastoon ja kysyi, löytyisivätkö nuo paperit sieltä. Löytyivät ja niitä sai lainata pariksi viikoksi. Me tosin lainasimme vain siksi aikaa, että saimme otettua niistä kopiot.

a12.jpg

Kohtuu v-mäisen mallisia papereita kopioitavaksi, sanonpahan vaan! Mutta meillä oli voitonriemuinen olo leikittyämme neiti etsivää, vaikkakin pelkäsimme, että viemäristä paljastuisi joitakin karmivia yllätyksiä. Onneksi tukos saatiin kuitenkin poistettua ja viemäri näytti kuvauksessa ihan normaalilta. Tukkeutumisen estämiseksi suositeltiin käsisuihkun asentamista. Se on toinen juttu, jota en tajunnut katsoa taloa ostaessa... yhdessäkään meidän kolmesta vessasta ei ole käsisuihkua! Sitä vaan jotenkin olettaa, että se kuuluu kalustukseen! Miten menstruoivat naisihmiset voivat asua talossa ilman käsisuihkua? Tai miten täällä on pesty vessanpöntöt? Käsisuihkujen asennus saa kuitenkin nyt odottaa hetken. Näitä rahareikiä kun nimittäin riittää...

Pönttöhän oli viallinen, joten sitä ei voitu laittaa takaisin. Putkimies sanoi, että kyseisessä halpismerkissä on sellainen muotoilu, että se edesauttaa tukoksen syntymistä. Lisäksi siihen olisi vaikea saada varaosia. Niinpä hän ei suositellut samanlaisen asentamista. Poikaystävä valitsi ehdotetuista merkeistä sopivan istuimen. Annoin hänen tehdä valinnan, koska hän sen joutui kuitenkin maksamaan. Minun veronpalautuksillani oli jo maksettu laskut, niistä ei ollut mitään jäljellä. Onneksi poikaystävä oli saanut tuntuvat palautukset, muuten olisimme olleet melkoisessa suossa! Kaikkinensa tämä suunnittelematon vessaremppa maksoi hieman alle tonnin...

Mutta hei! Ei tarvinut ostaa uutta kantta pyttyyn!

a9.jpg 

Oikein tyylikkään näköinen tuo uusi istuin. Ainoa vaan, että sen reunan alla on jonkin sortin piilotettu raikastintikku, joka värjää pytyn veden siniseksi, mitä en kertakaikkiaan voi sietää! Toivon, että se raikastin loppuu pian... 

Yläkerran vessan lipastoasia ja pytynkansi hoidossa - mitäs alakertaan vastaavat?

xoxo,

minä