Suuntasimme kirkolta edelleen kohti linnaa.

h1.jpg

Taapero löysi matkalla ystäviään puluja.

h2.jpg

Linnalle pääsi joko kävelemällä tai rinnejunalla. Rinnejunan maksu sisälsi myös pääsyn linnaan. Ei mitään käryä, paljonko tämä maksu oli. Iskä kävi heilauttamassa pankkikorttia tiskillä ja palasi perhelipun kanssa. Meninköhän minä lapsesta? Alhaalla asemalla vilkaisu tunneliin, jota pian nousisimme modernilla junalla, näytti tältä.

h3.jpg

Junalla pääsi linnaakin korkeammalle ja päätimme käydä ensin huipulla. Huipulle mennessä piti tosin vaihtaa hieman antiikkisemman näköiseen menopeliin. Tuli ihan mieleen se Aberystwythin juna...

h4.jpg

Königstuhliin nouseminen onnistui siis samalla lipulla. 

h5.jpg

Huipulla oli pikkuruinen kioski ja jonkun sortin lintupuisto, jonne tosin oli 7 euron sisäänpääsy, joten sen passasimme. Maiseman ihaileminen sen sijaan oli ilmaista!

h7.jpg

Ihan kuin maalaus! Oli muuten tosi kummallinen sää, välillä paistoi ja välillä näytti todella epävakaiselta. Ei kuitenkaan satanut. Luulin ottaneeni maisemasta ziljoona kuvaa, mutta näköjään niitä tallentui kameralle vain kaksi. Energiani taisi kulua turistikolikon painamiseen ja rahan vaihtamiseen kioskissa. Ylätasanteella oli myös pieni liikennemuseo.

h8.jpg

Pian pääsisin vihdoin sinne linnaan... eli otimme junan takaisin alas.

xoxo,

minä