Vaunut ovat täällä. Vihdoin! 

Vaunujen metsästys alkoi alkuraskaudesta, kun kävimme Jumalniemessa Kotkan tietääkseni ainoassa lastentarvikeliikkeessä. Kaikki silloin näytillä olleet vaunut olivat mustia tai tumman ruskeita, jotka minusta olivat aivan liian ankeita värejä niinkin iloisen asian, kuin vauvan työntelemiseen! Kun huomautin asiasta myyjälle, hän totesi: "Niin, mutta jos on värillisiä vaihtoehtoja, niin ihmiset sitten uitenkin päätyvät musaan..." WTF Kai minä itse tiedän, mitä haluan??? Päätin olla palaamatta enää koskaan.

Sitten alkoi vaunujen googlettaminen. Ensin pitää tietysti tietää, mitä haluaa. No minä tiesin, minkä värisiä vaunuja en halunnut. En mielestäni synkkiä värejä, enkä varsinkaan oranssia, jonka Jumala olisi vain voinut jättää keksimättä! Kamala väri! Olimme yhtä mieltä siitä, että emme halua sellaisia kolmipyöräisiä kärryjä, jotka näyttävät ihan leluilta, emmekä vaunuja, joissa eturenkaiden akseliväli on pienempi, kuin takarenkaiden. Yhdistelmävaunut niiden tietysti pitäisi olla, jotta rattaisiin siirtyminen on sitten helpompaa. 

Googlettelun tuloksena ihastuin näihin Ora Taiga-vaunuihin:

 orataigaharmaa-turkoosi_1206_b81-normal.

Vaunuille löytyi sitten sponsori (kiitos <3 ) ja poikaystävän äiti etsi meille Turusta vauvaliikkeitä, joissa voisimme käydä kärryjä työntelemässä. Niinpä meillä oli neljn hengen taktiikkajoukko (minä, poikaystävä, poikaystävän sisko ja minun tyttö) vaunujen hankinnassa. Babytownissa oli jonkin sorttiset Tutekin Turran-vaunut, jotka tuntuivat ihan miellyttäviltä työntää, joskaan näyttelymallin kuosi ei miellyttänyt silmää. Myyjä kuitenkin esitteli auton istuimen, joka kävisi samaan runkoon adapterilla ja siinä oli nätti harmaa väri, joka taisi vedota sekä minuun, että poikaystävään. Kysyimme, onko vaunua myös siinä värissä ja löytyihän tuota. Vaunut olivat kuitenkin tilaustuote ja tilausaika olisi 2-3 viikkoa.

Kotona neuvottelimme, kummat vaunut hankitaan ja poikaystävä oli sitä mieltä, että ne Tutekit. Päätin antaa tässä kohtaa periksi, koska muuten olen ollut melkoinen vauvantarvikenatsi, enkä juuri ole ottanut muiden mielipiteitä huomioon. Niinpä Turranit menivät tilaukseen.

Autokoppaa emme kuitenkaan tältä valmistajalta ottaneet, sillä myyjä vastasi kysymykseeni sen turvallisuudesta vähän kierrellen... "Nooh, eihän se nyt ihan samalla tavalla ole testissä pärjännyt, kuin hyvät merkit. On sillä kuitenkin EU:n turvallisuusmerkintä"

Niinpä marraskuun ensimmäisenä tilasimme Babytownista vaunut ja OzBabysta Brion istuimen ja jalustan. Minä en olisi osannut jalustaa kaivata, kun ekan lapsen kanssakin tultiin toimeen ilman, mutta ilmeisesti se paitsi helpottaa istuimen kiinnittämistä, myös parantaa turvallisuutta, joten en vastustanutkaan, kun poikaystävä sanoi, että tilataan sellainen.

Autoistuimessa on nyt sitä ankeaa mustaa, mutta värivaihtoehdot tällä saralla (turvallisuuteen yhdistettynä) ovat melko raalliset. Muistelin haikeudella tytön kantokoppaa, jossa oli tassunjälkiä. Ilmeisesti kuviollisisa ei enää tehdä

BeFunky_IMG_7790.jpg-normal.jpg

Ehkä tuo pöllö tuo vähän eloa istuimeen... Tilasin sen kyllä alunperin roikkumaan vaunuista mutta tämä kaipasi enemmän piristystä! Pitää keksiä vaunuihin jotain muuta.

Kun 4 viikkoa oli kulunut, eikä vaunuista ollut vielä kuulunut mitään, aloin soittelemaan niiden perään. Selvisi, että tehtaalla Puolassa oli joku viivästys mutta että ne lähtevät just nyt matkaan. 8 päivää myöhemmin UPS toimitti ne kotiovelle. Se oli hieno juttu, sillä en minä ainakaan yksin olisi tuon kokoista laatikkoa saanut mistään kärrättyä, varsinkin kun poikaystävä oli työn puolesta monta yötä pois kotoa ja auto hänen mukanaan! Mutta nopeasta toimituksesta ei voi ainakaan kiitellä, ja se vaati vähän oma-aloitteisuuttakin, että kärryt sai kotiin!

Minä tietysti aloin innolla purkamaan laatikoita ja kasaamaan vaunuja. Ainoat mukana tulleet ohjeet olivat puolaksi. Tämä oli minusta harmi, sillä kaikki vaunujen ominaisuudet ja säädöt eivät ainakaan minule aukea ilman ohjeita. Tarkistin muuten asian... Jos nettisivusto, jolta tilaa, on suomenkielinen, tulee heidän tarjota käyttöohje suomeksi. Ehkä voisin vaatia siis sellaisia.

Ensimmäinen kiukku iski, kun en tajunnut, miten pyörät kiinnitetään runkoon. Tutkailtuani asiaa tarkemmin, huomasin, että siinä oli kahdenlaisia erilaisia renkaita ja toiset napsahtivat jarrupuoleen ja toiset jarruttomaan, kunhan metallitankojen päistä oli ensin poistanut muoviset stopparit. Renkaat kyllä myös irtoavat hirveän helposti... toivottavasti eivät vauhdissa kuitenkaan!

Onnellisena siitä, että olin saanut renkaat asennettua, aloin asetella muita osia paikalleen. Kytkin kuitenkin kuomun ratasosaan väärinpäin, eikä se kauhukseni enää irronnut siitä vaikka mitä yritin! Tulin aivan hysteeriseksi, kun ajattelin tuhonneeni 500 euron arvosta omaisuutta. Poikaystävä laittoi viestin, että jätä nyt rauhaan, hän katsoo, kun tulee kotiin. Odottaisinko minä 3 päivää tekemättä mitään? Minä yritin kammeta kuomun irti käyttäen apuna kahta voiveitseä. Minä yritin repiä kuomun irti väkivalloin. Kaikki sanoivat, että anna poikaystävän katsoa, miehet yleensä ymmärtää nämä asiat. Minä en uskonut, koska olin ihan varma, että olen pysyvästi hajottanut vaunut. Puuskittaista hysteeristä itkua vailla lohduttajaa jatkui siis 2 vurokautta sitten rauhoituin ja ajattelin, että F*ck it! Rahaahan se vaan on...

Ja sitten poikaystävä tuli takaisin kotiin ja 3 minuuttia myöhemmin vaunut olivat käyttökelpoiset.

Nätit nämä minusta ainakin ovat!

vaunut-normal.jpg

BeFunky_IMG_7774.jpg-normal.jpg

Mukana tuli hyttyssuoja (jonka poikaystävä hajoitti (hahaa!) ja sadesuoja.

BeFunky_IMG_7785.jpg-normal.jpg

^ Tuohon jos tosiaan jonkun mobilen laittaisi roikkumaan vielä. Harmaaseen käyvät onneksi kaikki värit. Vaikka vaaleanpunainen, jos löydän hempeän puolen isestäni... :) Tutekin sivuilla tuotekuvassa kantolaukussa on joku typerä kuvio mutta onneksi minun kappaleessani ei ainakaan ole!

Tässä sitten ratasosa ilman peitettä:

BeFunky_IMG_7781.jpg-normal.jpg

Ja peitteen kanssa:

BeFunky_IMG_7783.jpg-normal.jpg

Ratasosan saa tietysti katsomaan kumpaan suuntaan tahansa.

Kiinnitin kilvetkin vaunuun valmiiksi:

vaunut2-normal.jpg

Laitetaanpa vielä tuotekuva netistä, kun tässä tytön kamerassa näyttää olleen joku omituinen säätö päällä, joka muuttaa kaiken kellertäväksi. meillä ei ole keltainen parketti. :D

phoca_thumb_l_TURRAN_SILVER_TS5C_komplet

 

No nyt on kärry tuunattu mobilea vaille valmiiksi ja odottaa vain kärrättävää.

17. päivä käynnistetään, jos mitään ei tapahdu sitä ennen... jännittää! PS. Minulla on maailman ihanin poikaystävä <3

xoxo,

minä