Pääsyy Tykkimäelle menemisessä olivat eläimet, joita siellä pääsee paijailemaan. Taapero on hyvin eläinrakas. Mutta kun sinne nyt oltiin menossa, niin heräsi ajatus siitä, että taaperon voisi viedä laitteisiinkin. Arvoimme, että kumpi meistä joutuisi ottamaan rannekkeen taaperon kaverina. Poikaystävällä oli vatsataudin johdosta varsin epävakainen olo, joten arpa lankesi minuun. En mitenkään suuresti nauti laitteissa kieppumisesta mutta alistuin. Poikaystävä puolestaan joutui maksamaan sisäänpääsyn kun ei ottanut ranneketta. Siihen 5 euron maksuun tosin kuului ilmainen kahvi mukaan - ja olinkin vähän katkera, että rannekkeeseen sellainen ei sisältynyt!

Nyt kun alue on kierretty, voin sanoa, että aikuisen ranneke oli aika turha. Tykkimäellä on tosi paljon lastenlaitteita joihin aikuinen ei edes pääse mukaan. Vaikka aluksi hirvittikin laittaa 2,5v. uhmis yksin niihin, hän kun ei kunnioita sääntöjä eikä auktoriteetteja. Istui kuitenkin kiltisti aloillaan!  Osassa niistä laitteista joihin "pääsin" mukaan, taapero pelkäsi niin, että itki koko laitteen ajan (kummitusjuna, nurinkurintalo). Ja moneenkaan niistä laitteista, joihin minä olisin päässyt, taapero ei pituutensa puolesta päässyt mukaan. Mukkelis makkelis-leikkipaikalla vanhemmalla kyllä olisi pitänyt olla ranneke ja sukat. Alueelle pääsi vain ilman kenkiä ja sukat jalassa. No mehän emme kumpikaan olleet aamulla laittaneet sukkia jalkaan ja sillä aikaa, kun minä olin hakemassa kahvia ja poikaystävä valvomassa taaperoa, taapero oli kiivennyt 7-14-vuotiaille tarkoitettuun puuhalinnaan ja jäänyt puoleen väliin jumiin. En tajua miten sen on alkuunkaan ollut mahdollista päästä niinkään pitkälle! Nousut olivat tosi korkeita. Lopulta se oli paikassa, jossa sen ei ollut mahdollista hilata itseään ylöspäin, mutta jossa laskukin oli niin korkea tiputus ettei se voinut palatakaan. Lopulta jouduin pyytämään yhtä henkilökunnan jäsentä hakemaan jumiin jääneen taaperon pois paikasta, jonne sen ei alkuunkaan olisi kuulunut mennä.

Tässä vierailumme kuvina:

juha11.jpg

juha12.jpg

juha13.jpg

juha14.jpg

juha15.jpg

juha16.jpg

juha17.jpg

juha18.jpg

juha19.jpg


juha20.jpg

juha21.jpg

juha22.jpg

juha23.jpg


juha24.jpg

juha25.jpg

Kotiin päästyä grillattiin vähän uutta ja syötiin edellisen päivän tähteitä. Teinikin tuli jo ruokapöytään, vaikka sillä olikin "sarvi" otsassa koko ajan, ja se söi vain vesimelonia.

juha26.jpg

Illalla paistettiin vielä sitten karppilettuja...

juha27.jpg

juha28.jpg

juha29.jpg

Sehän oli jo sitten ihan hauska päivä... Tai paljonkin. Taapero nautti täysin rinnoin, vaikka oli selkeästi tosi väsynyt Tykkimäellä - laitteisiin oli vaan pakko päästä!

Sellaista meidän kesään kuuluu... Entäs sinun?

xoxo, 

minä