BeFunky_d9595293936edcee9dac73f022bb004d

Epävirallisen joulukalenterin idea? Ks. Luukku 1: http://pappila.vuodatus.net/lue/2013/11/epavirallinen-joulukalenteri-luukku-1-kuuntele-ja-laula-joululauluja

Joulukirkossa käynti vaan kuuluu jouluun! Yleensä valitsisin aattoillan hartauden klo.22 mutta tänä vuonna kävimmekin kirkossa jo päivällä klo.16, koska meidät kusuttiin esittämään pyhää perhettä.

BeFunky_IMG_8248.jpg-normal.jpg

Viimeinen työtehtäväni ennen äitiyslomalle jäämistä oli kerhomessu, johon luovan toiminnan kerho oli valmistanut saarnanäytelmän aiheella viisaat ja tyhmät morsiusneidot. Kun ennen messua harjoittelimme näytelmää, tuli eräs seurakuntalainen sakastiin sanomaan, että näytelmämme on epäuskottava, koska sulhasta esittää lapsi. Ei sulhanen voi olla lapsi. Minä yritin selittää, että tämä on kerholaisten tekemä näytelmä evankeliumitekstistä, kaikki näyttelijät ovat lapsia. Sain vastaukseksi, että ainahan näytelmiä voi tehdä mutta joku uskottavuus pitää olla. Mietin, repiikö tämä ihminen pelihousunsa, kun kuulee, että Jeesusta näytteli tyytö! :D

"Jeesus-vauva" oli oikein suloinen mutta luulen, että Maria ei ollut todellisuudessa ihan näin hyvin syönyt...

BeFunky_IMG_8251.jpg-normal.jpg

Kyllähän tuo kaapu siis lisää massaa mutta muumimukidieetti on nyt virallisesti potkaistu käyntiin! (Siitä varmaan lisää myöhemmin???)

Hartauden jälkeen käytiin vielä ottamassa kuva Beasta seimessä:

BeFunky_IMG_8256.jpg-normal.jpg

Eivätkö nuo Hessu-kummin kutomat käpybootsit ole aivan ihanat!? <3

Tässä väsynyt esiintyjä backstagella sakastissa hetkeä myöhemmin:

BeFunky_IMG_8263.jpg-normal.jpg

Oli aika erilainen joulukirkko... pakko oli yrittää ajatella jotain ihan muuta, kuin Marian tilannetta, kun kyyneleet meinasivat väkisinkin pyrkiä silmiin!

Lapsi on viisi päivää vanha ja minusta on tullut jo stagemom, yök! :D

Toivottavasti joulusi oli siunattu!

xoxo,

minä