1.jpg

Vastaus Pappilan Face-sivun eiliseen kysymykseen oli siis seimi. Käy arvaamassa, mitä kuvaan huomenna tulee lisää ja osallistu kilpailuun!

Toisessa luukussa on piparikuusi. Sen valmistamiseen tarvitset piparitaikinaa, kananmunia, tomusokeria, strösseleitä tms. ja erikokoisia tähtimuotteja.

2.jpg

Pienten tähtien löytäminen ei ollutkaan ihan helppo homma. Ehdin kiertää Citymarketin, Rajamarketin ja Tokmannin vailla tulosta, kunnes sitten antauduin ja ajelin Purnukkaan Kotkaan. Siellä sain hoidettua yhden toisen jouluasiankin pois päiväjärjestyksestä, ja sain loistavaa palvelua. Kannatti siis kuitenkin! Kuusen ulkonäön kannalta olisi parempi, jos muottejen koko pienenisi vähän vähemmän radikaalisti, kahden sarjan välillä on ikävä koko- ja muotoero. Mutta minkäs teet...

Paista siis kaikkia kokoja tähtiä joitakin kappaleita. Anna pipareiden jäähtyä. Valmista pikeeri. (1/4dl kananmunan valkuaista ja 1,5dl tomusokeria, sekoitetaan tehosekoittimella n. 5 minuuttia).  Taisin tehdä lopulta kuusi kertaa tuollaisen satsin. Mutta minulla oli pipareitakin moneen kuuseen...

Laita pikeeri heti pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Kuorruta piparit. Älä turhaan tuhraa aikaa tekemällä niistä siistejä. Piparit kootaan päällekkäin ja niistä jää näkyviin vain reunat.

Heti kuorrutettuasi piparin, ripottele sen sakaroihin koristeita.

3.jpg4.jpg

Anna kuivua (yön yli). Kokoa piparit päällekkäin. Voit liimata ne kiinni sokerikuorrutteella, jos haluat kuusen pysyvän kasassa. Minä ajattelin, että kuusi on syötävissä, kun pipareita ei ole kiinnitetty toisiinsa.

Tarjoile?

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Jospa kokoaisi vähän vaatimattomamman kuusen suoraan jokaisen vieraan lautaselle?

9.jpg

Piparintuoksuista joulunodotusta! Nähdään huomenna!

xoxo,

minä

 

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri

 

* Siirretty Starboxista 10.2.2019 *