Viikkoa ennen täkäläistä talvilomaa ystäväni pyysi minut heille maalaamaan yhtä seinää. Ystäväni oli valinnut aiheeksi kuvan "Muumit ja suuri tuhotulva"-kirjasta ja väriksi hieman rusehtavan harmaan.

Kuva toteutettiin samalla tekniikalla kuin aasi Ihaan kuva taaperon edellisen huoneen seinään. Eli seurakunnan videotykkiä lainaamalla. 

c2.jpg

Kuva oli pitkulainen, joten minun älylläni ei keksitty, miten kuvan saisi heijastettua kokonaisena seinälle - tykkiä kun ei saanut tarpeeksi kauas seinästä. Olin aikeissa piirtää ääriviivat kahdessa osassa, kun talon isäntä keksi kääntää tykin kyljelleen. Mahtava idea, mutta se johti videotykin ylikuumenemiseen, josta johtuen tykki silloin tällöin sammutti itsensä, jonka jälkeen kuvan uudelleenkohdistaminen oli lähes mahdotonta. Niinpä kuvassa saattaa olla pientä heittoa alkuperäiseen verrattuna. Lopulta ääriviivat satiin piirrettyä ehkä neljässä otossa. Itse maalaaminen sujui toi sukkelaan. Siinä ei montaa minuuttia nokka tuhissut. Lyijykynävaihe on ehdottomasti työläin ja haastavin. Harmittelen, etten tajunnut ottaa valmiista seinästä kuvaa...

Samalla viikolla vietettiin Naantalin seudulla talvilomaa. Tästä johtuen Muumimaailmassa oli taikatalvi. Minulla oli sillä viikolla leirivapaa, jonka käytimme siihen. Isännällä oli gradunkirjoituvapaata (jota on ollut runsaasti, mutta josta verrattain vähän on kulunut itse gradun kirjoittamiseen, vaikka olen viime aikoina vahtinut kuin äiti lapsensa läksyntekoa, että gradu tulee kirjoitetuksi). Niinpä ajattelin, että poikaystävä voisi lähteä mukaan. Aivan hirveän väännön ja kiukuttelun jälkeen sain poikaystävän kiristettyä mukaan, yht'äkkiä se gradunkirjoittaminen olisikin tuntunut kiinnostavalta! Tiedän kyllä, ettei poikaystävä viihdy muumimaailman kaltaisissa paikoissa mutta välillä pitää ottaa yksi tiimin puolesta. Olen jälkikäteen todella kiitollinen siitä, että hän lopulta mukaan lähti, sillä ajokeli takaisin tullessa oli talven surkein. Auto ei ollut pysyä tiellä edes hitaissa vauhdeissa ja paikoitellen poikaystäväkin joutui ajamaan motarilla kuuttakymppiä. Emme varmaan olisi päässeet ehjänä takaisin, jos minä olisin ollut ratissa!

Anyways, tämän vuoden osalta tilaiuus meni jo, mutta ensi vuodelle kehotan merkitsemään taikatalven kalentereihinne! Sisäänpääsy on toki 20 euroa hengeltä (ennakkoon ostettuna 19), mikä on aika paljon, varsinkin jos perheessä on monta lasta, mutta ainakin meidän taaperon riemu oli joka sentin arvoista!

c23.jpg

c3.jpg

Paikalla olivat tutut ja taaperolle rakkaat hahmot.

c4.jpg

c5.jpg

c8.jpg

c9.jpg

c10.jpg

c14.jpg

c15.jpg


c16.jpg

Kyllä oli jännää, kun mamma paijasi takaisin...

c17.jpg

c18.jpg

c22.jpg

Vaikka seikkailupolut oli suljettu, muumitaloon pääsi silti sisään.

c6.jpg

c7.jpg

Polkujen sijasta oli monenlaista hauskaa puuhaa. Oli jäädytetty pulkkamäki ja liukureita, joilla sitä laskea. Taapero joutui harmikseen laskemaan äidin kanssa, kun joku sentään pääsi Nipsun kanssa pulkkamäkeen.

c21.jpg

Oli "hiihtokilpailu" minisuksilla tai lumikengillä, joita sai kokeilla.

c11.jpg

Hiihtokilpailu päättyi ikävästi, kun Haisuli varasti piknik-eväät ja poliisi vei Haisulin pois.

c12.jpg


Taapero meni lohduttamaan Muumipeikkoa, jonka eväät vietiin.

c13.jpg

Oli makkaranpaistoa ulkona ja talvinen show, jossa perheen pienimmät pääsivät leikkimään laululeikkejä. Pikkumyy viihdytti laululeikeillä ja tarinoilla lapsia myös ulkona ja muumitalon kuistilla.

Taaperolla oli oikein mukava päivä, kun Muumimaan jälkeen pääsi vielä katsomaan Koki-koojaa (Rocky-koiraa) mumman ja papan luokse (mummaa emme ikävä kyllä nähneet).c19.jpg

Ja äidillä oli mukava reissu, kun pääsi piipahtamaan Living Deauvillessa...

c24.jpg

Kotiin palatessa oli meilläkin varsinainen taikatalvi. Onneksi selvisimme sentään perille saakka!

c25.jpg

Pitääpä huolehtia, että minulla on ensi vuonnakin työn puolesta mahdollisuus viettää Taikatalvea Naantalissa!

xoxo,

minä